krystian_net Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam! Ptroblem zaczal sie gdy kolega przelozyl plyte do innej obudowy, byc moze zrobil jakies zwarcie. Plyta chodzila przez kilka miesiecy dobrze, ale teraz po wlaczeniu radiator an chipsecie robi sie po 10sek. goracy i to bardzo (palcem nie mozna dotchnac) . Plyta startuje, ale w ciagu kilku sek. sie zawiesza bo chipset sie przegrzewa. gdzie szukac przyczyny i jak usunac ten problem...oczywiscie o serwisie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Pierwsze co bym zrobil to szukal fizycznych uszkodzen na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_net Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pierwsze co bym zrobil to szukal fizycznych uszkodzen na plycie.A jesli jest brak takowych uszkodzen? bo sprawdzilem dokladnie i nic nie widze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRzO1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 U mnie również chipset jest dość ciepły ale dopiero po zmianie HTT na 300 bo na default to nawet nie czuję jak przykładam. Więc pytanie na jakich ustawieniach jest on gorący? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jak miałem K8N-E to też się tak grzał. Kupcie sobie coolermastera lub akase z radiatorem bo nic z wyższych radiatorów sie nie zmieści, bo pyta ma chipset w ch...... miejscu. Ja zmieniłem i wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...