Free' Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jedynym minusem tego jest dość mocne grzanie, ale zobaczymy jak popracuje.Zrób undervolting np. wykorzystując nhc (notebook hardware control). Ja mam napięcie obniżone do 1.036V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 no mobaska dorwałem i jedzie do mnie 3 miesięcza p5wd2... jak tylko dojdzie oraz memki wracam do liczenia i nadgonie zaległości :P tylko 1 jajko ale zawsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zalatw C2D - bedzie znacznei lepiej :P Wiem co mowie, mialem X2, opka i mam C2D :) Mam bardzo rozbudowana chec posiadania -> Chce miec duuuzy RAC :) Edit: Wszsytkie czasy spadly ponizej 2h. Temp procka teraz to 28*C :) a na zegarze prawie 3 GHz - miodek... cd2 bedzie w swoim czasie, a o załatwieniu x2 chodzilo o to, ze moj sasiad juz nie liczy, wiec musze mu zaaplikowac jeszcze raz seti, ale juz tak zeby sie nie zaczaił. x2 @ 2600 tez dobre, puki nie ma c2d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 x2 @ 2600 tez dobre, puki nie ma c2d.Od biedy ujdzie :D :D :D. A ja cichaczem dorzuciłem kompa w robocie, ale to antyk niestety (30h na jednostkę). Z wielką chęcią zainfekowałbym resztę, bo trochę ich tu jest (centrala pewnej dość znanej firmy :wink:) no i oczywiście przeważają przyzwoite sprzęty, ale to w życiu nie przejdzie u informatyków (niezbyt chętni są do współpracy w kwestii instalowania jakiegokolwiek softu - zresztą specjalnie się nie dziwię). A Pentak jeszcze nie liczy, bo wczoraj się wieczorna imprezka wywiązała i nie byłem za bardzo w stanie złożyć kompa do kupy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Cholera licze jak szalony na pd920@4ghz a tu więcej niż połowa próbek po przeliczeniu ma status pennding... jakies 5 stoi juz w kolejce 2 dzien.. porażka <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Cholera licze jak szalony na pd920@4ghz a tu więcej niż połowa próbek po przeliczeniu ma status pennding... jakies 5 stoi juz w kolejce 2 dzien.. porażka <_< 2 dni to nie porazka, a w przyrodzie nic nie ginie i to co ci sie nalezy na pewno dostaniesz, wystarczy poczekac :D Edytowane 14 Lipca 2006 przez Sir_ice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 U mnie też kilka próbek długo czekało aż w końcu dostałem swoje credyty :D Jestem na 32 miejscu, powoli pne sie na sam szczyt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Niech tylko dostane zaległe kredyty to podskocze trochę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Ja tez czekam az mi uaktualnia moje statsy. W niedziele jeszcze byłem na ostatnim miejscu, a dzisiaj juz jestem na 37 (35). Dwa kompy chodza od rana, w pokoju mam ponad 30C, dlatego mam wentylator w pokoju zeby im dac troche swiezego powietrza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jak dalej tak wytrwale bedziemy liczyc to na 100% 1 miejsce bedzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zwerbowalem kolege do naszegu teamu z AMD Athlon 64 3200+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Pysznie panowie pysznie =) tak trzymac.... damy rade. niedlugo przegonimy Poland Setiteam 2000... w RAC oczywiscie... bedziemy na 2 miejscu.. brakuje pare tys RAC ale to sie nadrobi ;) EDIT: TORQUE Ty nie masz optymalizacji w ogole wrzuconych... LUDZIE do postawia dla Procesorow Intela... zyskujecie ponad 50%... dla AMD jest to okolo 30%. Edytowane 14 Lipca 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Kurde ale dostałe zjeb......... <_< Ale zmobilizowało mnie to do zainstalowania tych optymilizacji. Nie wiem gdzie to moge sprawdzic, ale zrobiłem na obu kompach tak jak było napisane w temacie o optymilizacjach :) Zobaczymy co to da ;) @Free' Czy nhc 1.10 beta03 bedzie dobry?? Edytowane 14 Lipca 2006 przez torque8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Czy nhc 1.10 beta03 bedzie dobry??Tego właśnie ja używam, ale czy będzie działał u Ciebie musisz sprawdzić. Wcześniej musisz zainstalować microsoft framework 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 czemu coraz wiecej softu wymaga tego badziewnego neta?? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Ja teraz napewno mocno spadne w RACu bo zaczalem grac w Lineage2 :P a to baardzo czasochlonna gra. Tak wiec nie policzylem ostatnio zadnej probki. Ale spoko ... niedlogo wroce do Seti ;) Edytowane 14 Lipca 2006 przez Miazga82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 czemu coraz wiecej softu wymaga tego badziewnego neta?? :/ Hmm... ;) Ale to już chyba OT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Hmm... ;) Ale to już chyba OT.strasznie up-to-date ten art ;) w koncu piec lat to niewiele, szczegolnie w powolnie roziwjajacej sie branzy komputerowej ;) fakt - OT, wiec EOT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 fakt - OT, wiec EOT ;)Może i out of date, ale podstawy zawsze zostają te same... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 na srudiach tez mi w tym syfie kazali pisac, ale dalej nie rozumiem czemu nei moga w pisac w czyms normalniejszym co nie wymaga "platformy", ktora potrafi zamulic kompa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Moze ktos mi powiedziec czemu nie moge zmergowac kompow? :D Mam dwie maszynki (a wlasciwie jedna ktora jest podwojnie wykryta) i nie moge ich polaczyc, jak klikam na Merge This Computer to nie mam mozliwosci wyboru z ktorym kompem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Moze ktos mi powiedziec czemu nie moge zmergowac kompow? :D Mam dwie maszynki (a wlasciwie jedna ktora jest podwojnie wykryta) i nie moge ich polaczyc, jak klikam na Merge This Computer to nie mam mozliwosci wyboru z ktorym kompem :( Tez tak mam, jest taki problem, ze czasami jak masz zainstalowanego na innym dysku boinca to Ci wyskoczy jako drugi komp, czasami pomaga dodanie jeszcze jednego kompa, i wtedy nim mozna zmergowac dwa pozostałe, ale niestety czasami monza tylko z jednym i dalej masz dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Szkoda troche psuje to wyglad statystyk :(, do tamtego kompa nie mam niestety dostepu bo znajduje sie jakies 200 km ode mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) A ja sobie pochrzaniłem statystyki. Myślę chłodno w nocy to podkręcę kompa i podgonię. Podciągnąłem do 3050MHz sprawdziłem SuperPI 16M czy jest w miarę stabilny. Zapuściłem boinc-a. Kontrolowałem przez 20min czy wszystko OK. No i poszedłem na zasłużony odpoczynek. Rano oczywiście komp przeliczył z 5 próbek ale serwer wypisuje, że błąd w wyniku :blink: No i oczywiście nie przestawiłem pamiątek do wyższych MHz proca. Niby wszystko chodziło ale jednak sypały błędami :mur: Edytowane 15 Lipca 2006 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) A mnie ostatnio SETI wiesza kompa <_< Z dwa tygodnie chodzi, całe dnie i było dobrze. A dziś już dwie zwiechy zaliczył :/ To przez ten zasilacz pewnie. Szajs nie z tej ziemi ale będe go mógł wymienić dopiero na początku września :mur: Edytowane 15 Lipca 2006 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Szkoda troche psuje to wyglad statystyk :(, do tamtego kompa nie mam niestety dostepu bo znajduje sie jakies 200 km ode mnie :P stało mi sie dokladnie to samo z hostem ;) nie moge zmergowac... http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=8419246 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Dziwne... u kshonka powinno sie dac zmergowac... jak sie nie da to i tak znikna w koncu jak poznikaja te UNITY ktore sa sciagniete... da sie delete i spokoj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 dzięki temu liczeniu naukowcy do szli juz do czegoś czy to jest taki poprostu wyścig, kto ma więcej kredytów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 dzięki temu liczeniu naukowcy do szli juz do czegoś czy to jest taki poprostu wyścig, kto ma więcej kredytów? Dzieki naszym kompom moga sobie porozmawiac z Kosmitami :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Oficjalnie. Nieoficjalnie dzięki naszym maszynom naukowcy z NASA podglądają nagie panienki na plaży nudystów w Los Angeles :-P Czy toś wieży w to, że oni używają tego to porozumiewania się z kosmitami :lol: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...