Buu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) U mnie wczoraj zdecgla siec, a potem nie mialem jak odeslac :| Btw: Dzisiaj zagosci u mnie X2, wiec rac podskoczy do ~ 1,1K ;) Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ludki, przeca wiadomo ze od wtorku wieczorem do srody rano/popoludniu serwery nie zyja, wiec......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Widać nie wszyscy się jeszcze przyzwyczaili ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Witam, bez uprzedzenie dołączyłem do teamu, nick Bobson. Bede liczyć głównie nocami. Pierwszy raz się bawie w Seti i mam nadzieje, że się szybko nie znudze :). Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A juz myślałem że to u mnie jest coś pochrzanione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A juz myślałem że to u mnie jest coś pochrzanione. niet. btw ja juz odeslalem wszytko. Miaem zapas jednsotek ,wiec no problem zostalo mi jeszcze 20cia 3 godzinnych ;] czyli mogliby zrobic przerwe 3 dniowa, ale to w zasadzie i tak malo [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 witajcie dołączyłem narazie jedna maszynka z roboty ale 24h/dobe w miare czasu zainfekuje pozostałe no i w domciu też odpalę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ano witamy i liczymy na kolejne procki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) nikt mi nie pogratuluje przekroczenia 10 tys :( chlip Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Gratuluje 10k jako że jestem najblizej Ciebie :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) RAC na poziomie 2000-2200 z jednego kompa. Azz kikr po prostu :-P Po małym update kompa i małej przerwie wracamy do liczenia ;) Nowy komp To już chyba dobry wynik z kompa ? Mogą byc jeszcze małe przerwy bo komp w czasie testów jest ;) no i czeka na wc :D @kszonek GRATULUJE 8) Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez cyrus_6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 @kszonek GRATULACJE no i moze jakis zimny drink na zlocie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Po małym update kompa i małej przerwie wracamy do liczenia ;) Nowy komp To już chyba dobry wynik z kompa ? Na pewno SSE to dobry wybór dla tego procka? Testowałeś programikiem od Simona? Wg mnie najszybciej będzie liczył na optymalkach Crunchera SSE3. BTW procek miodzio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Po małym update kompa i małej przerwie wracamy do liczenia ;) Nowy komp To już chyba dobry wynik z kompa ? Mogą byc jeszcze małe przerwy bo komp w czasie testów jest ;) no i czeka na wc :D @kszonek GRATULUJE 8) E tam, żadna nowość :D , tego kompa wyczaiłem już ze trzy dni temu. Gratuluję i mam nadzieję, że będziesz liczył 24h/7 :blurp: . Możesz podać czasy liczenia próbek(jakieś ponad 60 kredytów i na jakich ustawieniach proca)? Z takimi prockami mamy 1 miejsce w Polsce zapewnione :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 E tam, żadna nowość :D , tego kompa wyczaiłem już ze trzy dni temu. Gratuluję i mam nadzieję, że będziesz liczył 24h/7 :blurp: . Możesz podać czasy liczenia próbek(jakieś ponad 60 kredytów i na jakich ustawieniach proca)? Z takimi prockami mamy 1 miejsce w Polsce zapewnione :) . Raczej 24/7 8) może czasami małe przerwy na powiększenie mocy :) , narazie chodzi na 2800 , ale ciągle próbuje dalej ;) mam go dopiero od 3 dni więc narazie jest w fazie testów ;) Czas : 6,829.61 67.23 , tylko nie wiem na jakim zegarze ale albo 2400-2800 w tym przedziale :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) 2257457[/snapback] Gratuluje 10k jako że jestem najblizej Ciebie :-P @kszonek GRATULUJE 8) @kszonek GRATULACJE no i moze jakis zimny drink na zlocie :) B) dzieki , oh ahh, nie spodziewałem sie :D Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 nikt mi nie pogratuluje przekroczenia 10 tys :( chlip gratki :wink: z tej okazji stawiasz każdemu z temu po zimnym browcu-to taka tradycja B) cieszysz sie nie? :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 gratki :wink: z tej okazji stawiasz każdemu z temu po zimnym browcu-to taka tradycja B) cieszysz sie nie? :lol: :wink: tradycja? tradycja to taka dziewczyna co sie urodzila w gdansku i nadali jej imie tradycja :D btw, moj nowy avatar jest beee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Wg. mnie nie ma sensu gratulowanie co 10k lepiej co 100k bo ciężej to zdobyć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=21908 lol? jakby zmergowal te swoje kilka kompow macie shota: Mi wyświetliło 12668 PC ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 X2 zaczal u mnie liczyc :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Hmm dziwna sprawa ;] Czy Venice @ 2.35Ghz jest tylko trochę wydajniejszy od Celka D @ 3.5Ghz ? :mur: Aktualnie mam takiego benchmarka Measured floating point speed 3884.82 million ops/sec Measured integer speed 12660.65 million ops/sec A celek miał tyle... Measured floating point speed 3564.75 million ops/sec Measured integer speed 11678.27 million ops/sec Dodam, że po reinstalce windowsa, uruchomiłem Boinca od razu, bez przeinstalowywania samego Boinca i optymalek. Może w tym wina ? Albo po prostu ten procek ma takie wyniki w benchmarku ? :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Hmm dziwna sprawa ;] Czy Venice @ 2.35Ghz jest tylko trochę wydajniejszy od Celka D @ 3.5Ghz ? :mur: Aktualnie mam takiego benchmarka A celek miał tyle... Dodam, że po reinstalce windowsa, uruchomiłem Boinca od razu, bez przeinstalowywania samego Boinca i optymalek. Może w tym wina ? Albo po prostu ten procek ma takie wyniki w benchmarku ? :) Pozdro Zainstaluj optymalizacje, będzie dużo wydajniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm dziwna sprawa ;] Czy Venice @ 2.35Ghz jest tylko trochę wydajniejszy od Celka D @ 3.5Ghz ? :mur: Aktualnie mam takiego benchmarka Pozdro Nie patrz na benchmarki, bo one nie mają wpływu na szybkość liczenia i tak naprawdę nie są zbyt miarodajne. Zainstaluj optymalki i porównaj czasy. U mnie jeden z celków 3.06GHz liczy próbkę z claimed credit = 62 około 13.000s. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Free' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam optymalki wrzucone... Po prostu przed formatem zrobiłem sobie backup'a folderu Boinca... Mam optymalke Crunchera SSE2... Hmmm wrzucę SSE3 może będzie lepiej :) EDIT: Wyniki SSE3 2006-08-05 11:56:44||Benchmark results: 2006-08-05 11:56:44|| Number of CPUs: 1 2006-08-05 11:56:44|| 3812 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 2006-08-05 11:56:44|| 12409 integer MIPS (Dhrystone) per CPU Czyli prawie tyle samo ... Próbkę claimed credit 61 procek średnio liczy 11.000 ;) Pozdro Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Moj X2 teraz probke 67.70 liczy 14,157.83 wczesniej Venice taka sama probke liczyl 12,816.98. Niby teraz wolnej, ale co ~14,100 wysylam 2 obliczone probki a nie jedna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Moj X2 teraz probke 67.70 liczy 14,157.83 wczesniej Venice taka sama probke liczyl 12,816.98.Ja tam widzę, że średnio liczy Ci próbkę 67 w czasie ok. 12.700, a Ty podałeś jeden odszczepieńczy wynik ;). Wygląda na to, że masz teraz dwa Venice, brawo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 no dobra co jest grane ?? mi benchmark podaje 2263 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 4208 integer MIPS (Dhrystone) per CPU a na zegarze 2405Mhz no bez przesady za jest aż tak wolniejszy od Venice ?? co jest nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety nie jest tak rozowo. :/ Pierwszy wynik X2 pojawił sie dzisiaj w nocy dokladniej po polnocy, wczesniejsze sa z Venica. Na swoje usprawiedliwienia (czasu ;) ) moge powiedziec, że przez noc chdzilo seti na oba rdzenie jak i StreesPrime. Sadze że w normalnych warunkach (bez StreesPrime) probkle powinien liczyc troche szybciej, jednak nie dociagne do wyniku Venica, ponieważ X2 idzie niestety tylko 2,56Ghz a Venice smigal 2,7Ghz. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) 2263 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 4208 integer MIPS (Dhrystone) per CPU a na zegarze 2405Mhz no bez przesady za jest aż tak wolniejszy od Venice ?? co jest nie tak Zoptymalizowałeś aplikację seti, ale nie zmieniłeś klienta boinc, którego wersja 5.5.0 podnosi nieco benchmarki i powoduje odsyłanie wyników zaraz po przeliczeniu, ale nie zmienia w żaden sposób czasu liczenia. Po prostu zamknij na chwilę boinca i podmień trzy pliki z paczki w głównym katalogu. @Buu Nie zczaiłem, że zmieniłeś procka, bo wszystko masz pod jednym hostem ;). Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Free' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...