Lanc Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 A mi się wydaje, że @ice_sagan nie ma optymalek... Chyba, że się mylę... Ale benchmarka ma imo za słabego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ludzie benchmarkami sie nie przejmujcie :) ja w poniedzialek odbieram swojego X2 :) Na rdzeniu Toledo.. mysle ze 2X 2900 Mhz to bedzie conajmniej :D sprzedam go jakos niedlugo i docelowo Core 2 Duo oczywiscie :D niestety narazie komp bedzie malo liczyc... jak pojedzie ze mna do poznania na semestr to 24/7 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 no mnie sie wydaje ze mam optymalke bo z koma z pracy w resultsach mam ze sse a z domciu sse2 http://setiathome.berkeley.edu/result.php?resultid=362166806 i probowałem zainfekowac nastepnego kompa ale pytanie czy jak nie bedzie boinc 5.5 to on sam nie zaraportuje wyników ?? i coś mi ciężko szło z boincem jako usługą pomóżcie bo 30 maszyn w robocie sie marnuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Wszystkie same raportuja wyniki :) Tylko, że po jakimś czasie od przeliczenia np 10 minut. A 5.5 raportuje zaraz po policzeniu ;) Ot taki bajer :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 probowałem zainfekowac nastepnego kompa ale pytanie czy jak nie bedzie boinc 5.5 to on sam nie zaraportuje wyników ?? i coś mi ciężko szło z boincem jako usługą Nie musisz zmieniać klienta na 5.5.0 Co do usługi to w czym problem? Odpalasz instalkę, wybierasz 'service', podajesz hasło admina, jeśli nie chcesz żeby manager pojawiał się w trayu to odhaczasz box w stylu - 'launch boinc after logging on'. Potem uruchamiasz managera, dołączasz do projektu, czekasz chwilę na ściągnięcie i odpalenie pierwszej próbki. Zatrzymujesz usługę 'BOINC' , podmieniasz pliki na zoptymalizowane w katalogu z projektem. Odpalasz usługę i sprawdzasz w managerze czy wszystko gra. That's all. Wyłączasz managera a seti się liczy. Po uruchomieniu kompa nawet przed zalogowaniem do systemu seti będzie się liczyć ;). Można by ewentualnie poszukać w rejestrze gdzie zapisana jest informacja związana z pojawieniem się instalacji boinca w 'dodaj/usuń programy', wtedy ślad po seti jest trudny do wytropienia hehe. Ewentualnie na pewno jest możliwość uruchomienia usługi bez instalacji, tzn. korzystając ze skopiowanego katalogu, musisz poszukać w necie, jeśli chciałbyś to zrobić w ten sposób (już to kiedyś robiłem, ale dawno, narazie radzę sobie bez tego;)). Prościzna - powodzonka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Przekroczylem 10k creditów B) . RAC nadal rośnie, po przerwie miałem 76, teraz 208 :mrgreen: . Wróciłem do drugiej dziesiątki, będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam wszystkich liczących, pierwsze miejsce w Polsce jest już tak blisko :-P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 @honor gratki 10k ;) U mnie jeszcze trochę minie zanim zrobię 10k :/ Ale myślę, że do końca wakacji się uwinę ;) Zresztą jutro infekuje Venica 3000+ non o/c + P4 2.8Ghz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Infekować, infekować, bo jeszcze trochę nam w RAC do pierwszego miejsca w Polsce brakuje. Bez nowych kompów się nie da, bo co prawda po wakacjach zaczniemy więcej liczyć (a raczej wrócimy do normy :D), ale inne zespoły też... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Juz niedlugo wejdzie Core 2 Duo i pare osob na pewno zakupi takze bedzie power :] ja bede mial X2 na Toledo na dniach... moze bede w domu odpalac sprzet na pare godzin dziennie chociaz =) Przede wszystkim to powinniscie postarac sie o optymalizacje na WSZYSTKICH komputerach ;) Zawoor marnuje z 600-800 RAC tylko dlatego ze nie ma optymalki na swoich Xeonach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Trzeba siać Boinca gdzie tylko można, ja też wkrótce przechodzę na 2 jajowego AMD, a w pracy infekuję jednego kompa dziennie ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja przekroczyłem wczoraj 6k kredytów, RAC 270 :D BTW, celek M z lapka z siga, ma tylko jakies 1k - 1.5k sekund gorszy czas niz moj sempron @ 2.6ghz o_O Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 No to gratulacje =) ano siac trzeba heheh :> niedlugo przekroczymy RAC 20000 =) hurray... nieduzo nam brakuje do 1 miejsca w PL w RAC =] jak pare osob sie upora z problemami sprzetowymi i zmianami platformy to bedzie si :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja przekroczyłem wczoraj 6k kredytów, RAC 270 :D BTW, celek M z lapka z siga, ma tylko jakies 1k - 1.5k sekund gorszy czas niz moj sempron @ 2.6ghz o_O Mój 1.3@2 liczy próbkę 67 w około 13k sekund :) , szybkie te procki. Niedługo sprawie sobie Pentiumka M i puszczę na jakieś ~2.5GHz :mrgreen: . Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm moj Celeron z podpisu jakies 3 dni ;) Tzn doby :] Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez viod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Gratuluję cierpliwości :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 OK u mnie już siedzi nowy komp :P Podłączyłem P4 2.8Ghz ;] Optymalki itd koleś wgrał i śmiga ok ;] Jeszcze się postaram dzisiaj 1 znajomego namówić z a64 3000+ :] Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak pare osob sie upora z problemami sprzetowymi i zmianami platformy to bedzie...To się nigdy nie skończy hehe ;). Wiem to po sobie. W tej chwili nie mam stacjonarnego, ale gdy miałem to ciągłe modyfikacje i zabawa. Teraz laptop działa ponad miesiąc bez ponownego uruchomienia ;). Po prostu nie mam czasu na zabawę, ale myślę że w przyszłym roku znowu powrócę do zabawy w podkręcanie i modyfikacje. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Free' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) No spoko ;) wyprzedzilismy znowu Poland SetiTeam 2000, i mamy orientacje wzwyzkowa takze mysle ze 20000 rac przekroczymy jeszcze dzisiaj :) aa niedlugo..... 1 mln kredytow ;) p.S dorzucales jakies sprzety do kolecji? bowidze ze rac okolice 5200 sie szykuje :P Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) p.S dorzucales jakies sprzety do kolecji? bowidze ze rac okolice 5200 sie szykuje :PRAC skacze bo niektore kompy bez netu sobie czasem liczą i okazjonalnie dostarczają nowych kredycików ;). Oczywiście jeśli tylko mam możliwość dorzucenia rozsądnego procka to to robię and always will. Mój cel to narazie 1.000.000 credits ;) i pierwsza dziesiątka w kraju... BTW gdzie się podział Lord Fury ?? Coś go nie widać w statsach. Tutaj się podział ;(. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Free' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Gratuluję cierpliwości :lol: .No musze pomyslec nad sprawdzeniem czy dalo by sie zlorzyc jakis klaster bo kilka maszyn sie jeszcze wala :) LordFury zdrajca ;F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 BTW gdzie się podział Lord Fury ?? Coś go nie widać w statsach. Tutaj się podział ;(. Dlaczego sobie poszedł?? Chyba mu zalezało na 1 miejscu w teamie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 BTW gdzie się podział Lord Fury ?? Coś go nie widać w statsach. Tutaj się podział ;(. proponuje bana dla uciekiniera... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Dlaczego sobie poszedł?? Chyba mu zalezało na 1 miejscu w teamie ;)To powinien sobie zalorzyc nowy team i sam w nim siedziec :] Co to za zabawa bez konkurencji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zrobił jak uważał. Nie ma sensu wyliczać kto gdzie uciekł albo z jakiego teamu sie przeniosł do nas. Trzeba robic swoje <peace> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Ok ok juz wyjasnione :P hahah :P A co do odmiany to Saimkowi wole ;] Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) No, no wypraszam sobie :-P Już napisałem Saimekowi / Saimkowi (sorry, nie wiem, jaką wolisz odmianę), że obiecałem znajomym jedną symboliczną dobę wspólnego liczenia. Więc to w żadnym wypadku nie ucieczka na dobre. Wracam dziś o 18.00... ...i mały cytacik na potwierdzenie: Krecik: Aaaaa... nie chcesz sie przylaczyc do naszego teamu? Miś uszatek: Może na jakiś jeden dzień dołączę, jak bedziecie magiczną barierę 100.000 przekraczać, żeby swój wkład też zaznaczyć [...] Ale na stałe teamu nie zmienię, sorry* *imiona bohaterów zostały zmienione Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) No tylko sie pospieszcie tam z tym 100.000 bo u nas niedlugo milion chyba bys nie chcial przegapic :D Edit: 100k przekroczone mozesz wracac haha :D Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a to ja przepraszam z tym banem, ale ZKU lub ZPP na kilka dni sie nalezy za niepowiadomienie lidera zespolu ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) ZPP moze być ale ZLP nei ;) Jak by co to ZLP=Zakaz Liczenia Próbek :D Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez torque8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 teraz ma dozywotnie NLP => Nakaz Liczenia Probek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...