Niemiec Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 niestety nie bedzie 2,66 a 3ghz do czasu czegos innego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No to teraz kup tylko jakiegos X2 na windsorze i bedzie liczonko =))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Mam problem z pobraniem nowej probki, stara juz dawno obliczona a mi w statusie nonstop wali polaczenie odrzucone ....?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 doszedl mi dzisiaj pentak D 2,8 ghz 24/7 takze jest dobrze :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 a mi znowu popuszcza kurde atman ale i tak celinka leci już 4.8 ghz na codzień B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmmm a ja mam problemik. Od ponad godziny Zadanie mi się zatrzymało na 99.935%, czas pozostały to 6 sekund i nic się nie dzieje :mur: Użycie procka 0% :| W polu status pisze "Aktywność wstrzymana"... A ja nic nie robiłem... WTF ? :| EDIT: Już sobie poradziłem, trzeba było dać Activity > Zawsze uruchomione. Tylko dziwne, że przez 2 tygodnie wszystko chodziło bez problemu, a ja nic nie zmieniałem dzisiaj :mur: Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 doszedl mi dzisiaj pentak D 2,8 ghz 24/7 takze jest dobrze :D :D :DNo no no... http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=684618 Widzę, że Twoje konto jednordzeniowym prockiem nie zostało jak dotąd skalane :lol2: @99tomcat Ta celina calkiem nieźle sobie radzi... Duża próbka w 7500-8000s - to już na P4 w okolice (albo i ponad) 4GHz trzeba wyjść, żeby takie czasy łapać. Nice... :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 @99tomcat Ta celina calkiem nieźle sobie radzi... Duża próbka w 7500-8000s - to już na P4 w okolice (albo i ponad) 4GHz trzeba wyjść, żeby takie czasy łapać. Nice... :-P ...niezle wymiata ten celek w seti. Ja na moim padle licze 67.70 w 12.8k. Niech tylko zarzuce x2... B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 :banana: :banana: :banana: Jesteśmy na 10 miejscu w kraju! :banana: :banana: :banana: :mrgreen: Gratulacje dla wszystkich aktywnie liczących. :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 w taki m tępie za ok 8 dni będziemy 9 B) a ogolnie pinizej 2 miejsca nie spadamy już z liczeniem :wink: kwestia czasu kiedy bdziemy 2 w pl B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No no no... http://setiathome.berkeley.edu/hosts_user.php?userid=684618 Widzę, że Twoje konto jednordzeniowym prockiem nie zostało jak dotąd skalane :lol2: E tam... liczyl dlugo Venice 3000+ :) pozatym ten Xeon to jednordzen.. tyle ze 2 procki :) odbilismy sie od Poland Setiteam 2000 na dobre 500-600 RAC takze mysle ze juz nie walczymy o 2 miejsce w polsce a o 1 teraz :) ludzie odpala sprzety po zmianie configow i bedzie 1 miejsce jak nic :D @99tomcat: no niezle czasy ma ten celeron jestem w szoku normalnie.. te nowe celerony nie odstaja tak bardzo od pentakow a cena malenka =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) a mój PD @ 3.2G liczy gorzej niż P4 3.0HT czy nawet celek @ 3G (20k vs 15k vs 17k - pd i p4 po 2 zadania) - już sprawdziłem wszystko - chyba będe musiał poczekać aż 7600gs wróci z serwisu, wyłączyć zintegrowaną grafę i wtedy się zobaczy :| może w między czasie zrobie mod płyty i założe wc to poleci trochę wyżej ;) Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) o cenie nie wspomijnaj bop dałem tak 3 tyg temu 330 a teraz po 260 są i tanieją dajel :? no ale takiezycie-do gier nadal są średnie ale seti, spi itp jak najbardziej... jedyny problem to nie wiem czemu na ok 5.3 mój sie kończy-musze vdroopa zrobić-mozę to to bo tak to sobie na 1.375 v leci bez problemu na 4.8 :) szkoda zę mają tak wysoki mnoznik- podciagnał bym magistrale to też to powinno co nieco dac.. a tutaj nie da sie zejśc z mnoznikiem eh :-| wracajać do setio to 1 team ma 718 uczestników my ok setki :wink: dojdzie jeszcze z 10-20 osób+wrócio pare osób z wakacji i moze dojdzie pare 2 jajówek to jestesmy pierwsi w pl B) Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Mamy przewagę technologiczną ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Raptor jak mozesz daj link do swojego sprzetu... cos dziwnie wysokie masz te czasy O_o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) http://setiathome.berkeley.edu/show_host_d...?hostid=2599434 config - P D 805 @3.2G, 2GB DDR400 CL 2-3-2-6 @ single channel, mobo Asrock 775Twins-HDTV R2.0 tymczasowo włączona zintegrowana grafa P4 - ustawiony jako standard (w końcu serwerek musi być stabilny :) ) - czyli 3.0 z HT, mobo GB na 945G, 1GB DDR533 single channel, zintegrowana grafa -> seti wg benchmarków seti P D ma easured floating point speed 1645.83 million ops/sec Measured integer speed 2730.15 million ops/sec a P4 Measured floating point speed 1303.5 million ops/sec Measured integer speed 1509.12 million ops/sec tylko że mój liczy próbkę przy 2óch zadaniach ok. 20k s a P4 też przy dwóch zadaniach 15-16k s już nie wiem co jest grane - oba na SSE3 - zmiana na SSE2, SSE czy nawet orginalnego seti nic u mnie nie poprawia Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Hmm to nie wiem :/ widocznie ten asrock i single channel daja po [gluteus maximus].. :/ ale lepsze to niz nic =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) trochę to dziwne bo w P4 jest też singlechannel 533 ale CL4 więc bardzo podobnie - poza tym jak patrzyłem na http://stats.kwsn.net w statystyki hostów to w benchmarku oba kompy miały identyczną przepustowość pamieci - poza tym podobno seti nie potrzebuje wysokiej wydajnosci pamieci patrząc na te wyniki wyglada ze jest ok Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Raptor.. widzisz nawias (Int) .. to jest pewnie ze zintegrowana karta jest wlaczona.... a wyniki? spadek w pcmarku o 1000 czyli 25%.. to juz powinienes wiedziec wszystko :P zalatw jakas karte na PCI a wylacz integre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 na 945G też jest taki sam spadek a mimo to P4 3.0/945G liczy szybciej niż PD 3.2G/ATI410 - oba na zintegrowanych grafach :| nic czekam na 7600 i zobaczymy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tego nissana masz S13 czy S14? =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 s13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 widze ze ladnie tam loisz te kredyty :D masz PD 805 i jakies P4 tak? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) 2 celki, dwie p4 i pd na razie - moze jeszcze coś dojdzie ;) edit - właśnie stuknęło 5k (i trochę ponad 1k w pending czeka) a pierwszego kompa odpaliłem w czwartek o 7:30 rano :) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 To dobrze dobrze ... bardzo dobrze =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja własnie przekroczyłem 10k kredytów ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 No to ladnie ladnie... 10.087 nawet widze =) gratuluje i brnij dalej do 20k.. pozniej 50 i 100 =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 w takim epie ja też nie za długo dobiję do 10k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Mam nadzieje ze do konca wakacji dobije do 20k bo pozniej juz komp nie bedzie tak długo mogł chodzic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Saimek skladaj tego conroe, ja postaram sie skompletowac wkoncu tego dualcora i bedziemy sie piac do gory, bo juz niewiele zostalo do I piejsca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...