Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

panowie i panie zapraszamy do liczenia :wink:

are you ready? GO!

WTF ? :blink:

Ekhm tak sobie popatrzałem na komputerek tomcat'a i widze, że dostał duuużo próbek... A u mnie cały czas No work from project :mur:

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie i panie zapraszamy do liczenia :wink:

are you ready? GO!

Wez pisz po polski daj sobie narazie na luz, obejrzyj nowego battlestara :> ;]]]]]]]]] Sety sie naprawi kiedys ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SETI juz dziala i narazie wysyla probki ale duzo ludzi je pobiera i nie nadaza produkowac chwilowo... idzcie sie przespac panowie jutro rano juz wszystko bedzie w normie :D

Madness zapodaj Conroe i niech liczy trzeba szybko Seti@Home Poland uje.. bac:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz się wydało kto łapczywie czekał naz znów ruszy wydawanie próbek na kartki :)

Teraz kiedy kolejny c2d ruszył do liczenia zdobycie pierwszego miejsca w Polsce jest możliwe. Bynajmniej bliższe niż kiedykolwiek B-)

A więc do boju koledzy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Swoją drogą dałeś cache na 10 dni, że aż 23 próbki ci pobrało ? ...

nie mam tylko na 3 dni-widać poznali sie na mnie i dają mi na zapas :P

i były 24 ale 1 byłamała i już policzyłem B)

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zassało mi próbki, jedna nawet przez noc przeliczyło, ale następna zatrzymała sięna 7% z napisem "Aktywność wstrzymana" :/ Chyba w Berkley coś poszło nie tak.

ustawiania i zmien activity na always.

btw, mi nie daja jeszcze :/

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz mam :P :D

Farciaż :wink:

' date='12 wrz 2006, 07:59' post='2314103']

Też nic nie dostałem :( Widocznie oblężenie Berkley wciąż duże.

Niestety :/ I tak zostawie kompa bo sobie zasysam nowy odcinek PB, ale tak to by już coś policzył... :/ No dobra spadam do budy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje maszyny tez juz maja :) Ale podskoczylem ladnie przez to zamieszanie ;)

ps. Jeszcze pytanie jedno, nie mam czasu sam sie zglebiac, a pewnie wiecie ;) Czemu przy niektorych kompach suma kredytow z poszczegolnych probek (liczona recznie - CreditGranted) nie rowna sie calkowitej sumie kredytow tego kompa (TotalCredit - jest duuuuuuuuuzo wieksza), a przy innych kompach (z tego co widze szybkich) juz jest prawie ok (TotalCredit jest tylko troche wyzsza, niz recznie sumowane CreditGranted)? Czy ma to zwiazek z tym, ze wolniejsze kompy maja jakis wyzszy wspolczynnik? Tylko czemu TotalCredit <> SUM(GrantedCredit)?? Jakies to nielogiczne dla mnie. Jak juz, to chyba GrantedCredit powinien sie roznic w zaleznosci od kompa... No nic, moze mi to ktos wyjasni ;) Aaa...jesli moje wywody sie potwierdza, to gdzie mozna sobie zobaczyc wspolczynnik, ktory modyfikuje TotalCredit?

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konroł ruszył :mrgreen: Jak na razie na default (box cooling) ale jak będę miał czas wieczorkiem to zaaplikuję wodę na niego i mu pogonię kota :)

Edit:

Mam próbki na razie jakichś 12szt. ale przybędą następne. Na razie zmiatam do roboty ;) W sumie już się spóźniłem

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super :D a ma probki? :]

PANOWIE U MNIE JUZ SA WU takze u was tez powinny byc.. a przynajmniej u czesci.. trzeba zaczac liczyc porzadnie jak przed przerwa bo jak narazie widze to kiepsko strasznie... chyba zescie nie powylaczali?! :P Madness tak myslalem ze szybciej to odpalisz niz ja.. dalej czekam na mojego asusa z serwisu i nic :/ buuuu

podkrec chama na conajmniej 3,2 G i jazda.. wrzuc optymalki sse3+boinc5.5.0 zeby odsylal od razu probki..

tomcat: Total credit to wiesz.. po to jest RAC zeby nowe i mocne teamy takie jak my mozna bylo wyroznic... bo jak zaczelismy 2-3 lata pozniej liczyc to nic dziwnego ze mozemy ich nawet nigdy z total nie przegonic.. ale RAC pokazuje jak liczymy. Pozatym jak wejdziesz na top teams w SETI to pokazuje WG RAC a to o czyms swiadczy.. bedziemy na gorze to moze wiecej ludzi sie bedzie do nas dolaczac... A tymczasem.

NIECH PRÓBKI BEDA Z WAMI! :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konroł ruszył :mrgreen: Jak na razie na default (box cooling) ale jak będę miał czas wieczorkiem to zaaplikuję wodę na niego i mu pogonię kota :)

Edit:

Mam próbki na razie jakichś 12szt. ale przybędą następne. Na razie zmiatam do roboty ;) W sumie już się spóźniłem

ja tam na boxie procka ganialem na 2,8ghz, bo nie mam moda na mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Jeszcze pytanie jedno, nie mam czasu sam sie zglebiac, a pewnie wiecie ;) Czemu przy niektorych kompach suma kredytow z poszczegolnych probek (liczona recznie - CreditGranted) nie rowna sie calkowitej sumie kredytow tego kompa (TotalCredit - jest duuuuuuuuuzo wieksza)...

1. Na liście próbek masz pokazane tylko te z ostatniego miesiąca (mniej więcej) - starsze są stopniowo kasowane. Natomiast Total obejmuje wszystkie próbki kiedykolwiek przeliczone.

...i przy okazji...

2. Niektórzy liczyli wcześniej dla innych teamów - ich osobisty Total pokazuje wszystko co przeliczyli, ale do punktacji drużyny liczy się tylko ta część, którą przeliczyli już jako jej członkowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTF ... Może mi ktoś powiedzieć osochozi ? Otóż ściągnęło mi próbki ale wszystkie zrobiły error'a :| Od ostatniej próbki nic nie kombinowałem... Także co jest ? :| Wywaliło takie info...

2006-09-12 15:32:22|SETI@home|Process creation failed:

2006-09-12 15:32:22|SETI@home|Process creation failed:

2006-09-12 15:32:23|SETI@home|Process creation failed:

2006-09-12 15:32:24|SETI@home|Process creation failed:

2006-09-12 15:32:24|SETI@home|Process creation failed:

2006-09-12 15:32:25|SETI@home|Unrecoverable error for result 07my06ab.15212.6800.447140.3.52_2 (CreateProcess() failed - )

I tak przy każdej próbce :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konroł to jest szatan. Obserwuję w pracy jak dorzuca próbek do "pendings" i nawet nie przypuszczałem że to tak zasuwa. Siedzi na systemie po A64 w syfie po nim. A liczy 2x szybciej niż A64 @ do 2,7GHz. Oczywiście pojedyńcze jądro jest 2x szybsze. A w tej bestii pracują 2szt.

Edit:

Wieczorkiem to zrobię bo na razie jestem w pracy

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...