Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

IGI napisał(a):

nie no na dwoch sa bqi z sse2 zainstalowane czy trzeba przepalac serwer zeby optymale zadzialaly ? bo ja nie przepalalem drugiego.

Na jednym nie zainstalowales optymalek seti, boinc5.5.0sse2 mozna sobie podarowac, to jest tylko aplikacja do wszystkich projektow i zwraca probki zaraz po obliczeniu.

Optymalke seti masz w /project/seti.../.exe. Tego execa trzeba podmienic z tym od crunchera. Saimek to opisal tutaj (tak do konca to nie wiem co tam jest napisane, bo nie czytalem) :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Free' napisał(a):

Na jednym nie zainstalowales optymalek seti, boinc5.5.0sse2 mozna sobie podarowac, to jest tylko aplikacja do wszystkich projektow i zwraca probki zaraz po obliczeniu.

Optymalke seti masz w /project/seti.../.exe. Tego execa trzeba podmienic z tym od crunchera. Saimek to opisal tutaj (tak do konca to nie wiem co tam jest napisane, bo nie czytalem) :lol: .

Wlasnie nie, na obu sa bqi te same zainstalowane jedyna roznica jest taka ze jednego nie przepalilem i mozliwe ze to jest tego wina, bo w temacie o bqi ktos mial podobnie, najpierw liczylo bez optymalek a po jakims czasie juz normalnie z optymalami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI napisał(a):

Wlasnie nie, na obu sa bqi te same zainstalowane jedyna roznica jest taka ze jednego nie przepalilem i mozliwe ze to jest tego wina, bo w temacie o bqi ktos mial podobnie, najpierw liczylo bez optymalek a po jakims czasie juz normalnie z optymalami

Nie wiem jak dziala to bqi, ale okazuje sie ze nie dziala jak powinno. Oby tylko Cie kszonek nie sniffowal na drugim koncu i nie zrobil paru dziurek w windzie hehe.

Skoro masz dostep do serwa, to co za problem podmienic pliczki. IMHO najprostsze rozwiazania najefektywniejsze i wiesz o co biega.

@Raptor

Nice job. Pozostaje tylko trzymac fason.

Ja narazie mam trzy razy mniej maszyn i malo czasu na adaptacje kolejnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie moj komputer juz w kartonie takze nie liczy :/// ale mam nadzieje ze jakos powroce albo dorzuce pare sprzeto z pracy od ojca ;)

IGI: Musisz wylaczyc boinca i wlaczyc od nowa... czyli restart systemu w sumie jak BQI bo to chodzi jako service.. wiec mozesz wlaczyc service w panelu sterowania.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BQI nie dziurawi systemu :P aczkolwiek powinno, jak bedzie wersja ogolnodostwepna to jakby ktos chcial liczyc dla innego teamu to go ukarac ;)

jak cos to pisac na gg, to pomoge. Niestety w nowym bwqi jest dodatkowe zabezpieczenie przed skasowaniem plikow, wiec jak sie przeinstaluje bqi z nowa optymalka to moze nie dzialac - ie obroni przed nowym plikiem, aczklwiek z czytego na optymalizowany nie powinno byc problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh "optymalizacja"

:>

IGI kiedy wrzucisz optymalki na tego Xenia drugiego? :) widze ze przedwczoraj 1800 kredytow.. wczoraj troche gorzej ale pewnie wrocisz do normy =)

ja sie przesiadlem na nowy sprzet - Quad Core Kentsfield :> w sensie PIII500 :>

SETI@Home Poland 38,900 rac a my 42,900 :D panowie jemy ich! :> 4 tys w przodzie :P

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Katmai ale nie sadze zebym na nim liczyl.. szkoda pradu... za malo kredytow z wata ze tak powiem

Nie pie*dol [; Liczyć zawsze się opłaca gdzieś tam w trayu, może nie warto zostawiać na całą noc, ale pracując warto liczyć.

Cytat

zasilacz jest delta electronics... 90 W

mniam... ten komp to jakaś firmówka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Balu napisał(a):

Nie pie*dol [; Liczyć zawsze się opłaca gdzieś tam w trayu, może nie warto zostawiać na całą noc, ale pracując warto liczyć.

mniam... ten komp to jakaś firmówka?

Komputer to HP Vectra VL :) taki slim desktop :) fajnie to ulozone w srodku jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek napisał(a):

bo robi, albo ma przekreconego proca. W koncu mu sie znudza ciagle BSODy i skreci cepa :D

Niekoniecznie - może to zła optymalizacja. Niekiedy przy złej optymalce w ogóle nie liczy, a niekiedy liczy, ale ostatecznie wali errory. Ja mam tak samo tutaj: http://setiathome.berkeley.edu/results.php?hostid=2851729. No chyba, że to coś innego jeszcze... (bo ten Cel. M akurat kręcony nie jest)

I jeszcze jedno - to nie wina BQI, bo ta celina jest na normalnym kliencie postawiona...

Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saimek napisał(a):

Ja nic nie pisalem.. nie wiem kto :/ Bio kiedys liczyl SETI ale juz nie liczy.. dobrze ze ma BQI za kare! nie dawaj mu deinstalatora ;P niech format jedzie :P

:twisted2:

A mi cholerny pending zżarł wszystkie próbki chyba - grubo ponad 3k się zrobiło. Ale co się odwlecze...

Za to przekroczyliśmy dziś 4,5 miliona, jesli ktos jeszcze nie zauważył. Szaleństwo po prostu :-P

BTW. Kto ostatnio nie zaglądał do tematu o optymalkach, to migiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Madness widzisz masz kare... zamiast liczyc porzadnie SETI to sie podniecales sekundami w SuperPI i ubiles biedactwo :/ :PPPP

Krasi - WITAMY! :) e no widze ze anton 3200+ jest i optymalizacje tez :) tylko jedno ale.. wyszly NOWE! lepsze i szybsze hehe :D

NIECH KTOS KTO SIE ZNA NA RZECZY PRZETESTUJE NOWE OPTYMALKI SSE2/SSE3 i powie czy na pewno sa lepsze.. jak tak to podmienie linki w moim poscie na nowe wersje bo po co dwa razy zmieniac optymalki :]

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krasi napisał(a):

dołączyłem dziś/wczoraj. Ciekawe co z tego wyjdzie ;)

Teraz muszę się pozbyć odruchu wyłączania pc na noc.

Witamy, witamy :)

kszonek napisał(a):

czy to oznacza ze jestes sprawca zamieszania :D

Nie, nie... Ot, spodobał mi sie po prostu tekst Saimka (nie chce liczyć, to niech formata robi :lol:)

Saimek napisał(a):

NIECH KTOS KTO SIE ZNA NA RZECZY PRZETESTUJE NOWE OPTYMALKI SSE2/SSE3 i powie czy na pewno sa lepsze.. jak tak to podmienie linki w moim poscie na nowe wersje bo po co dwa razy zmieniac optymalki :]

Intelowe juz się po kolei testują i na razie wygląda to ładnie - po weekendzie będzie porównanie. Jeszcze ktoś z A64/X2 mógłby się pobawić i porównać czasy próbek o różnych wielkościach... I tu żadne znanie się na rzeczy nie jest przecież potrzebne - szybki arkusz z aktualnymi czasami przy małych/średnich/dużych próbkach, podmiana optymalek i po dobie liczenia porównanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@krasi

Jaki dokładnie ten twój a64 ? I jakie takty ? ;]

---------

Rac 4k osiągnięty ^^ ;]

---------

Ludzie z AMD niech zaglądną do topicu o optymalkach. Chicken SSE2 roXi ;] U mnie przyśpieszenie czasu liczenia na próbkę około 60 minut :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...