krasi Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 @krasi Jaki dokładnie ten twój a64 ? I jakie takty ? ;] 3200+ @ 2600Mhz, niestety trafila sie slabsza sztuka i tylko tyle daje rade (2.7 na ~1.8 :twisted2: ) mem 900 CL4 ps. jak zmienic optymalke w BQI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Wyłaczasz Boinc mgr i wrzucasz nową optymalkę do tego folderu gdzie poprzednią :) Tylko że stracisz aktualnie liczoną próbkę [; Najlepiej poczekać, aż jakąś przeliczy i jak zacznie liczyć następną to wyłaczyć > optymalkę > właczyć i nie stracimy dużo [; Mój przy 2.35Ghz próbkę claimed 64 liczy w około ~8k sekund [po wrzuceniu optymalki SSE2 od Chickena ^^] Na SSE3 od Crunch3ra liczył około 13k sekund. Ty powinieneś mieć mniej [; Edytowane 19 Listopada 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 ja nie wiem co Lanc robi o tej porze na forum. Ale wiem, że optymalke już nową mam i zobaczymy co z tego wyniknie. A o traconej próbce to nie wiedziałem i pewnie dwie straciłem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 JAK NIE STRACIC PROBKI PO ZMIANIE OPTYMALEK 1. Boincmgr>Zadania>Aplikacja - patrzysz jaki numerek ma seti enhanced (np. u mnie 5.19). 2. Katalog z optymalka>edycja plik app_info.xml (na marginesie ten plik rowniez musi byc podmieniony z optymalka - znajduje sie w tym samym katalogu). 3. Sprawdzasz czy istnieje sekcja z numerkiem (<version_num>519</version_num> oznacza 5.19) jaki odczytales z pkt wyzej. 4. Jesli nie znalazles swojego numerka, dodajesz cala sekcje jak ponizej z odpowiednia zmianu linijki <version_num...>, ponizej wersja z 5.19 i optymalka pod PM. <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>519</version_num> <file_ref> <file_name>SaH_5.15_KWSN_SSE2-PM_Ben-Joe_2.0_B.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 hehe dobijam juz do 500 Rac :D i jzu nie dlugo wskocze na pierwsza strone moze wtedy bede czesciej zauwazany :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 JAK NIE STRACIC PROBKI PO ZMIANIE OPTYMALEK 1. Boincmgr>Zadania>Aplikacja - patrzysz jaki numerek ma seti enhanced (np. u mnie 5.19). 2. Katalog z optymalka>edycja plik app_info.xml (na marginesie ten plik rowniez musi byc podmieniony z optymalka - znajduje sie w tym samym katalogu). 3. Sprawdzasz czy istnieje sekcja z numerkiem (<version_num>519</version_num> oznacza 5.19) jaki odczytales z pkt wyzej. 4. Jesli nie znalazles swojego numerka, dodajesz cala sekcje jak ponizej z odpowiednia zmianu linijki <version_num...>, ponizej wersja z 5.19 i optymalka pod PM. <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>519</version_num> <file_ref> <file_name>SaH_5.15_KWSN_SSE2-PM_Ben-Joe_2.0_B.exe</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> moze prosciej. zmienic nazwe na svchost.exe i podmienic instniejacy plik w bqi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Nie wiem, czy zauważyliście, ale Raptor od 4 dni po prostu szaleje... Dzień w dzień ponad 7000 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) tak trochę nowe kompy się rozkręcają ;) a tu jeszcze serw do odpalenie (czekam na proca) i może w końcu C2D podkręce wyżej :P no i oczywiście nowe optymki trzeba wszędzie powrzucać - zawsze to 5-10% szybciej będzie ;) btw 3ci w PL pod względem RAC Edytowane 19 Listopada 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Mam najwięcej hostów w Polsce :lol: I jestem na 81 miejscu pod względem ilości hostów na świecie w Seti :lol: :lol: :lol: / Pewnie są ludzie, którzy mają więcej tylko, że hosty są hidden ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 tak trochę nowe kompy się rozkręcają ;) a tu jeszcze serw do odpalenie (czekam na proca) i może w końcu C2D podkręce wyżej :P no i oczywiście nowe optymki trzeba wszędzie powrzucać - zawsze to 5-10% szybciej będzie ;) btw 3ci w PL pod względem RAC dajesz dajesz :D Lanc na 8, ale on raczej na "swoje" kompy nowych optymalek nie da.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Fajny wynik wczoraj nabiliśmy: +44444.56 :lol2: (aczkolwiek ten sprzed dwóch dni fajniejszy: >49k :wink:) I okolicznościowa rundka gratulacyjna (sorry, że tylko z pierwszej strony @RAC): Czmichal 20k, Andrzej 40k, Lanc 150k, Cyrus_6 300k, Raptor 450k, Saimek 450k, Zulusman 750k, Free 1+1/4m :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Uzupełniona rundka gratulacyjna ;] grzesiu & XwA i wesołe boberki :P - 50k ent 25k, banti 25k [lekko spóźnione :P] Jaco_S 10k Raptor RAC 6.5k :twisted2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 ...i niejaki Lanc też z okrągłym RAC wyskoczył - 4,000.23 :-P :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 no i o mnie znowu zapomniali .. no dzieki .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 pipanol trochę ci jeszcze brakuje do 5k TC ;] Bynajmniej tam gdzie sprawdzam staty masz 4929 TC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) panowie moje C2D i P5B-E zapinają @3.4G ale musze im lepsze chłodzenie zafundować bo się procek grzeje bardzo i FSP350W też zaczyna niedomagać lekko :) w tej chwili lecie na lekki OC @3.0G/1.3V na zwolnionym boxie i ma 62st.C no i w końcu dualchannel więc może do 1k RAC dobije ;) Edytowane 20 Listopada 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 panowie moje C2D i P5B-E zapinają @3.4G ale musze im lepsze chłodzenie zafundować bo się procek grzeje bardzo i FSP350W też zaczyna niedomagać lekko :) w tej chwili lecie na lekki OC @3.0G/1.3V na zwolnionym boxie i ma 62st.C no i w końcu dualchannel więc może do 1k RAC dobije ;)Bez najmniejszego problemu. Aktualnie mój też leci na 3,0@BOX (tempy 60-65*C), RAC aktualnie >1300 i nadal rośnie. Tylko zapodaj nowe optymalki, bo nawet na C2D ładny przyrost dają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 już 3.2G/1.33V box - temp 65st.C z najnowszym chickenem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) A ja dalej nie mogę osiągnąć pełnej mocy kompa zważywszy na to, że mam tylko połowę pamięci z sigu i jade na integrze (help :cry: ) Edit : pytanie skąd ściągnąć lepsze optymalki do mojego sprzętu bo sie cholera marnuje jak nic a Pipanol mnie dogania na sempach?? :huh: Edytowane 20 Listopada 2006 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) co do optymalek to w tym dziale jest temat o optymalizacjach - sciagnij SSE2 dla procków nie intelowych dokładnie co się dzieje że nie możesz osiągnąć wydajności ? chyba dzisiaj padnie 10k w ciągu jednego dnia :) Edytowane 20 Listopada 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 hehe aa no dogania :) i nie chce nic mowic ale jak dalej tak pojdzie to dogoni :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 chyba dzisiaj padnie 10k w ciągu jednego dnia :)No, cholernie blisko było - 9566.5 :wink:. Kurcze, szalejesz, oj szelejesz... Aż mi się z naszym skromnym 5k na dobę głupio robi :rolleyes: No cóż, trza dalej infekować najwyraźniej... B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Szalejecie szalejecie.. ja chyba zaczne liczyc na moim PIII zeby do 450k dobic :D bo nie dojdzie chyba bo mam 250 pending tylko lol :D niedlugo Xeon wroci moze takze cos tam bedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) A jednak... :wink: 450,007.97 Ale lepiej kombinuj jakieś maszyny, bo jesteś drugi w kolejce do bycia wyprzedzonym w TC :blurp: Edytowane 21 Listopada 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 No w końcu widze poprawe. Liczenie próbek zeszło z prawie 20k na 10k więc jest git hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Nie wiem, czy to kwestia optymalek, nowych kompów, czy jakieś takie ogólne sprężenie teamu, ale idziemy dziś na piękny wynik! Już w tej chwili jest ponad 44 tysiące(!) nabite, a do końca dnia jeszcze trochę zostało. @ master_electronic Jeśli na X2 masz czasy 10k przy próbce ok. 65c, to RAC >1000 z tego kompa jest w zasięgu :wink: Na drugiej maszynie też koniecznie zapodaj, bo tam żadnej optymalki nie ma i czasy iście tragiczne :? Edytowane 21 Listopada 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 idziemy po zloto panowie :D mam nadzieje ze uda nam sie pobic boinc@poland w RAC. Niesamowicie mi na tym zalezy :D (w total rac, nie trylko seti, oni maja cos kolo 54k) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 @ master_electronic Jeśli na X2 masz czasy 10k przy próbce ok. 65c, to RAC >1000 z tego kompa jest w zasięgu :wink: Na drugiej maszynie też koniecznie zapodaj, bo tam żadnej optymalki nie ma i czasy iście tragiczne :? No mam nadzieje, bo już pipanol sie cieszył, że mnie dogoni. :D Na tej drugiej sie staram, ale nie należy do mnie a gościu strasznie sie powoli do tego zbiera. :mur: Aha tak wogóle czy "delikatne" ocnięcie pomoże jeszcze bardziej?? :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Dobra, przyszła nowa era x2 & c2d, banti and chase B-) Teraz tylko się piąć w góre... B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) z tego co teraz widze to dzisiaj już jest 10k nabite :D i widze szanse na 50k przez team dzisiaj ;) Edytowane 21 Listopada 2006 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...