Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@ Niemiec

wiem, że cienko przęde, ale mam do dyspozycji tylko 2 kompy :mur: . Mam nadzieję, że ktoś sie jeszcze dołączy bo jak nie to będe musiał zrezygnować z walki o lepsze pozycje z uwagi na "lekkie" zużycie kompa :sad: . Chodzi nonstop od 24/7 :mur: <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Niemiec

wiem, że cienko przęde, ale mam do dyspozycji tylko 2 kompy :mur: . Mam nadzieję, że ktoś sie jeszcze dołączy bo jak nie to będe musiał zrezygnować z walki o lepsze pozycje z uwagi na "lekkie" zużycie kompa :sad: . Chodzi nonstop od 24/7 :mur: <_<

ja tez mam tylko 2 kompy, domowy 24/7 i firmowy a64 3000+ s754 od 9/17 i jakos daje rade...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dolaczylem do teamu. Dzis sciagnalem dopiero optymalizacje do Core Duo ze stronki: http://lunatics.at/index.php?module=Downlo...sa=dlview;id=39 o tytule: Automatic installer - Full package (Rev 2.0) No graphics. Mam nadzieje ze cos pomoze w szybszym liczeniu.

Strasznie dlugo liczy mi jednostki, okolo 3h na 1 rdzen :(

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieźle Lanc tylko pozazdrościć, ale jakbyś wszedł na 1 miejsce to by było dopiero coś :D Gratki

EDIT : niech ktoś mi wyjaśni w końcu jak są naliczane te kredyty bo nie do końca rozumiem :oops:

30 Nov 2006 3:43:17 UTC 30 Nov 2006 14:10:15 UTC Over Success Done 8,008.31 88.88 88.88

30 Nov 2006 3:31:10 UTC 30 Nov 2006 13:29:53 UTC Over Success Done 8,566.78 88.35 88.35

:-P

Edytowane przez master_electronic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało hostów mam ;] U mnie średnio robią 50rac hosty, mam 3 fajne które robią ponad 150 ;) Jak bym miał z 300 kompów to może te 10k racu by się uzbierało :mrgreen: Najlepsze jest to, że mam najwięcej hostów w Polsce ;]] :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zarzucić optymalizacje "Kurczaka" dla moje procka? Nie mogę sobie poradzić :(

Jak zmusić drugie jądro do pracy bo liczy mi tylko jedno :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edycja General Preferences i ustawiasz tak:

On multiprocessors, use at most 2 processors

I potem aktualizacja Boinc'a ;)

Co do optymalek kurczaka, to po prostu wyłaczasz boinca i podmieniasz plik w project ;] Wrzuca się tak samo jak crunch3ra ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co, liczy. Dwa rdzenie działają, optymalizacje "chyba" działają więc można się troszkę pościgać. Czekam na pierwsze wyniki bym mógł porównać je z innymi. Wówczas się okaże czy opytymalki spełniają swoją role :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 2 gru 2006, 21:37' post='2411882']

No to co, liczy. Dwa rdzenie działają, optymalizacje "chyba" działają więc można się troszkę pościgać. Czekam na pierwsze wyniki bym mógł porównać je z innymi. Wówczas się okaże czy opytymalki spełniają swoją role :)

Niestety jednak nie działają: podgląd próbki

Masz wrzuconego managera w wersji 5.5.0 (dobrze), ale główny klient liczący ciągle standardowy.

Wejdź tutaj: http://lunatics.at/index.php?module=Downlo...sa=dlview;id=37

Ściągnij optymalkę, wypakuj ją poprzez 7-zip (link na stronie) i skopiuj pliki z folderu "Files to install" do

C:/Program files/BOINC/projects/setiathome.berkeley.edu/ (o ile oczywiście nie zainstalowałeś boinca w inne miejsce).

A ten D915 to mam nadzieję, ze przynajmniej na jakiś 3,5GHz chodzi :wink:

Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem do seti...

Good to have U back :cool:

Raptor jedziesz z koksem rowno. Soon prawdziwy milestone, tzn. 10k RAC co jest nie lada wyczynem.

Mysle ze gratulowac mozna wlasnie takich i temu podobnych wynikow. Rac 1k, 2k itd. Total 500k, 1mln itd.

Nie ma co sie rozdrabniac...

Pozdro cieniasy (to mialo wywolac pozytywna rywalizacje) :-P .

Edytowane przez Free'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jednak nie działają: podgląd próbki

Masz wrzuconego managera w wersji 5.5.0 (dobrze), ale główny klient liczący ciągle standardowy.

Wejdź tutaj: http://lunatics.at/index.php?module=Downlo...sa=dlview;id=37

Ściągnij optymalkę, wypakuj ją poprzez 7-zip (link na stronie) i skopiuj pliki z folderu "Files to install" do

C:/Program files/BOINC/projects/setiathome.berkeley.edu/ (o ile oczywiście nie zainstalowałeś boinca w inne miejsce).

A ten D915 to mam nadzieję, ze przynajmniej na jakiś 3,5GHz chodzi :wink:

OK, skopiowałem i wszystko. Nie uruchamiałem tego pliku EXE (wówczas to zrobiłem i może dlatego nie działało).

Odnośnie 915 i O/C. Chciałbym! Bardzo :P Ale na stock mam już 57 stopni C a co dopiero kiedy było by 3.5GHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...