99tomcat Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 eh mnie tam loguje automatycznie :wink: to może ten : http://secure.worldcommunitygrid.org/team/...amId=066HDSNVR1 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL ADIM Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 link Oto ostatnie wieści - link lub w razie problemów link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) No to gut. Zakładając, że wezmą się do montowania sprzętu u nich rano, to po uwzględnieniu różnicy czasu serwer powinien stać w "nasz" poniedziałek :wink: bez większych oporów. Tylko pewnie do wtorku i tak będą problemy ze względu na ilość requestów, które teraz lecą i lecieć będą, zanim się wszystkim cache jednostek napełni... No ale dobrze, wiadomo coś konkretnego wreszcie. ==================================== Edit Nowy serwer od kilku godzin działa, próbki do liczenia są tworzone i rozsyłane, koniec kryzysu :wink: Podgląd statusu serwerów: http://setiathome.berkeley.edu/sah_status.html Na razie mogą być oczywiście ciągle problemy z dostaniem czegokolwiek. Przy obecnym tempie tworzenia nowych próbek (ok. 10,5/s) uzupełnienie zaległości potrwa ok. 1,5-2 doby. Edytowane 13 Maja 2007 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 to znaczy ze wszystko chodzi juz OK nie trzeba zakladac konta od nowa?? bo czytaalem gdzies ze podobno trzeba zakladac nowe konto na seti?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 to znaczy ze wszystko chodzi juz OK nie trzeba zakladac konta od nowa?? bo czytaalem gdzies ze podobno trzeba zakladac nowe konto na seti?!Nie, no gdzie... Jak widać tutaj, niektórzy szczęściarze dostali już dziś pierwsze próbki - na swoje stare konta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 ja dostalem probki, ale jakos niebardzo chce mi je odeslac :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dace Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ja mam "zaklepane" kilka probek, ale cos mi nie chcialo na lapku ich pobrac, widac sa jeszcze przeciazeni. Jak sie ustabilizuje to pomysle nad zmiana WCG na SETI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 No to u mnie podobnie - w nocy zaczęło zrzucać i mam w pobieraniu ok. 25 sztuk, ale wszystkie zatrzymały się na 0,31% i coś nie może ich ściągnąć. Serwer up/down nie wyrabia najwyraźniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Moj komp już policzył kilka próbek ale nie może ich teraz odesłać. Myślę że taka sytuacja potrfa przynajmniej z tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 a ja mam tylko zaznaczone do pobrania i lipka nie chce pobrac a cos o kontach wyczytalem na forum boinc poland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 O, są postępy, większość próbek się ściągnęła, 21 sztuk z seti gotowych do przemielenia. Widać serwery powoli bo powoli, ale zaczynają dochodzić do siebie... Tylko najpierw z tymi dwiema kobyłami z einsteina trzeba się uporać jeszcze i WCG też wcześniejsze deadline'y mają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Pixelik nie 3ba zakładać nowego konta, wkońcu pobierze - u mnie to zajęło jakieś 40h powtarzania prób pobierania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) okok zaczyna dzialac :))) pozdrawiam:) Edytowane 15 Maja 2007 przez Pixelik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Chyba odetkało się na dobre. Miałem komplet przeliczonych próbek po wstrzymanej aktywności sieciowej przez jakiś czas - dziś rano dałem mu się połączyć i odesłał wszystko bez zająknięcia. No to do roboty, Panowie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 U mnie się niestety nie odetkało ;/ Kończą mi się próbki, nie odsyła przeliczonych ani nie pobiera nowych. Żeby było jeszcze ciekawiej liczy tylko na jednym rdzeniu :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 u mnie pobralo i odsyla wszystko ale znowu jest problem z pobieraniem:// pokazuje ze pobral na stronie a do liczenia nie ma probek:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Juz ladnie chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dace Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 U mnie niestety nie chodzi zupelnie. Raz w nocy udalo mu sie pobrac kilka probek, ktore nastepnie liczyl dwa dni. Pozniej nowych juz pobrac nie mogl, a starych odeslac tez nie. Dopiero nad ranem udalo mu sie je odeslac (BOINCowi). Teraz co jakis czas wlacze zostawie na godzine dwie i ciagle jest (no work from project). No coz, pozostaje na razie WCG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 sie znow komus nudzilo.... Team member @riel has asked you to transfer team founder's position to him/her. This can be because you left the team or haven't had contact with anyone inside the team for a long time and people are worried they are without a founder. ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 sie znow komus nudzilo.... Team member @riel has asked you to transfer team founder's position to him/her. This can be because you left the team or haven't had contact with anyone inside the team for a long time and people are worried they are without a founder. ehhh kurczak, ktoś mnie wyprzedził ;) ciesz się, że team czuwa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 nie lapie?? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 nie lapie?? :| ja chciałem Cie tym zdenerwować :P ale ktoś był pierwszy..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 ja chciałem Cie tym zdenerwować :P ale ktoś był pierwszy..... to mnie wcale nie zdenerwowalo. zmusilo tylko i wylacznie do przypomnienia sobie loginu i passa do konta ;P ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 witam panowie :D z tego co widze seti cos tam liczy .. aa ja dobijam juz do 5 melonów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 No ładnie, ładnie... 5 016 638.6 - tak piękna, okrągła liczba :wink:. Gratulacje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) CPUID: Intel Xeon 51xx 'Woodcrest' CPUs: 1, cores: 4, threads: 1 cache: L1=32K, L2=4096K, L3=0K Features: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 speed: 3309 MHz -- read MB/s: L1=12349, L2=10685, RAM=4278Work Unit InfoTrue angle range: 0.909078No heartbeat from core client for 31 sec - exitingRestarted at 19.94 percent.Restarted at 28.25 percent.Restarted at 61.51 percent.Spikes Pulses Triplets Gaussians Flops 28 0 0 0 7538861818747</stderr_txt>]]> patrzcie jak kentsfielda boinc wykrywa ;). Edytowane 7 Czerwca 2007 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Mały bonus do statystyk... :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Też mam noda i nic się nie denerwuje...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Też mam noda i nic się nie denerwuje...... jw. zero klopotow z nodem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Cisza i spokój w temacie ;) Ja sobie liczę po cichu że wskoczę na 3 miejsce, ale co z tego ja kkonkurencja słabnie cały czas. Tylko 10 osób ma rac powyzej 1000. Kurcze a sam chciałem odchodzić o seti ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...