pipanol-pl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 nie odszedłem do Team Poland@SETI tylko sam go stworzyłem :) Sytuacja tutaj była nie ciekawa właściwie tylko ja liczyłem więc postanowiłem sie pobawić i zobic swoj team :) no i jak widać ludzie sami dochodzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Trochę szkoda, bo spadamy w rankingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tja... Szczególnie, że pipanol ma swoje hosty sponsored by BQI made by kszonek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tja... Szczególnie, że pipanol ma swoje hosty sponsored by BQI made by kszonek...Ale nie wracajmy do tego tematu ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Tja... Szczególnie, że pipanol ma swoje hosty sponsored by BQI made by kszonek... no i dla tego team purepc jest tak wysoko ;) o tym też nie zapominaj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Przekroczyłem 100.000 creditów :) EDIT: jestem na 35 miejscu na świecie w rankingu RAC wśród userów z jednym hostem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Biedny cepik :P Swoją drogą jak planowałeś seti mogłeś miażdzącego quad kupić - miał by zajęcie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Panowie wróciłem z 7 hostami ;) Mój cel: Pierwsza 10 total i RAC ;) [update 30.07.2008] 1-szy w RAC, 12-ty w Total ale gonie..... Szkoda że moje hosty mogą liczyć tylko nocą. Edytowane 30 Lipca 2008 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Da się odpalić CUDA w kliencie BOINC? Niby w wersji beta 6.3.8 twierdzi, że nie znalazł "CUDA device" mimo, że CUDA działa poprawnie w Folding@home i Badaboom (kompresja strumienia video). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 W najnowszej oficjalnej becie jest już wsparcie CUDA?? Z tego co wiem (forum setathome) w seti technologia CUDA jest jeszcze w powijakach także chyba trzeba z tym zaczekać. Jeżeli masz ten system co w sig to jak masz możliwość spróbuj na 32bit windzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 W najnowszej oficjalnej becie jest już wsparcie CUDA?? Z tego co wiem (forum setathome) w seti technologia CUDA jest jeszcze w powijakach także chyba trzeba z tym zaczekać. Jeżeli masz ten system co w sig to jak masz możliwość spróbuj na 32bit windzie. Dopiero trwają prace nad konwersją kodu... Ja liczę Rosetta w TomaszPawelTeam i nic się nie zanosi aby szybko zrobili konwersję. Na razie nawet wersji 64bit nie ma... ale jest już pewien projekt beta na Boinc i dla niego jest wspomniana wyżej wersja klijenta. ale nie ma co się podniecac na razie u większości ludzi nie działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Factor Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 A powiedzcie mi jak to będzie z kartami ATI ? Bo posiadam HD4850 i chętnie wykorzystałbym go do obliczeń :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Nie wiem co się dzieje ale 4 moje hosty od prawie 2 tygodni nie dostają żadnych próbek ;/ Wie ktoś co się dzieje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ericssonkrk Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Witam! Wczoraj dołaczyłem to teamu :D ... miałem wybrać inną grupę ale wyczaiłem że załozycielem jest Niemiec (heh stare dzieje na tweak.pl i stronką www.oc-progz.prv.pl może ktoś pamięta :D ) Zacząłem liczyć 21 stycznia 2004 :) potem było kilka dłuższych przerw ale wracam do tematu :D i już zaprzęgłem 2 lapciaki do pracy :D Pozdrawiam Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Ericssonkrk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawoor Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Widze, ze z 168 czlonkow druzyny, ktorzy cokolwiek policzyli, teraz aktywnych jest tylko 25 :( Zachecam wszystkich do liczenia! Motywacja moze byc to, ze brakuje nam tylko okolo 3000 punktow dziennie zeby przebic w RAC druzyne o pozycje wyzej w rankingu SETI polskich druzyn. Wspolnie damy rade :) wisnia666: 3 miliony - gratuluje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Mam pytanie odnośnie optyamizacji, zainstalowałem najnowszego BOINC 6.6.38 i optymalizacje AK_v8_SSSE3x. Jest jakieś wydajniejsze rozwiązanie? Pamiętam, że kiedyś były jeszcze optymalizowany manager. Edytowane 27 Września 2009 przez honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 tutaj http://lunatics.kwsn.net/index.php masz najlepsze wsparcie do seti. znajdziesz wszsytko co tylko sie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Właśnie stamtąd mam optymalizacje. Mam problem z czasami przeliczania próbek. Podgoniłem proca z 2.4 na 3.6, a czasy nie uległy zmianie. Jedna próbka przeliczyła się szybciej o ok. 50%. Reszta tych, które czekają bez zmian. Kiedyś jak liczyłem nie było takich niespodzianek. Valid Pending EDIT: Zmieniłem optymalizację na SSE2. Liczy dużo szybciej, jednak podkręcanie rdzenia nawet o 50% daje mizerne przyrosty. Edytowane 28 Września 2009 przez honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Liczyłem setiego jakoś odechciało mi się jak mogę usunąć konto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Hahahaha :D Ciągle liczycie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 ja przestalem i wynioslem sie do boinc@poland, bo ogolnopolski i wspiera praktycznie wszystkie projekty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Taka ciekawostka Koniec z poszukiwaniem kosmitów - Technowinki w Onet.pl Wielkie teleskopy uruchomione zaledwie 4 lata temu w ramach SETI (Poszukiwania cywilizacji pozaziemskiej) zostały wyłączone. Brak funduszy na kontynuowanie działalności. Szef Instytutu SETI w Mountain View, Tom Pierson, wysłał 22 kwietnia list do ofiarodawców. Poinformował, że Allen Telescope Array, czyli teleskopy pracujące dla SETI, zostały przełączone w stan hibernacji. To znaczy, że są konserwowane, ale wyłączone. Jako przyczynę posunięcia podał nieadekwatne wsparcie finansowe ze strony amerykańskiego rządu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...