wisnia666 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Właśnie ostatni post Crunch3ra mnei zelektryzował... Może się okazac że werjsa 64bit dla linuxa będzie przynajmniej trochę szybsza niż 32bit dla windowsa... MIODZIO :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 ale w rankingu spadamy :/ juz 16 pozycja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 ale w rankingu spadamy :/ juz 16 pozycja.aa bo coraz wiecej ludzi ma wiecej nowe i szybsze maszynki :D ale nie martw sie ja tez juz spadam :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Tak jak mówisz , maszyny coraz szybsze :D 3154800 GenuineIntel Intel® Core2 Quad CPU @ 2.66GHz Edytowane 19 Marca 2007 przez cyrus_6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Tak jak mówisz , maszyny coraz szybsze :D 3154800 GenuineIntel Intel® Core2 Quad CPU @ 2.66GHz @ 3,5GHz i optymalki 2.2B... Huhuhu, toś sobie maszynkę pierdyknął... :-P Nie ma nikt do opchnięcia taniej płyty z 2xLGA775 i DDR2? Bo bym z 2xD820 gonił. Prawie jak C2Q :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 fajna maszynka ;] tez chce taka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Tak jak mówisz , maszyny coraz szybsze :D 3154800 GenuineIntel Intel® Core2 Quad CPU @ 2.66GHz ułaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale bydlaczek [; tez chce takiego jednego malego [; dawaj go na 3,8ghz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 ułaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale bydlaczek [; tez chce takiego jednego malego [; dawaj go na 3,8ghz :D Przy 3,5 chłodzenie powoli mi siada :( trzeba wymyśleć jakieś lepsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 wow az mnie szczena opadla ;D normalnie nie wiem co napisac ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Przy 3,5 chłodzenie powoli mi siada :( trzeba wymyśleć jakieś lepsze :D Odpowiedź powinna brzmieć: Ku chwale teamu towarzyszu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Gratulacje dla siebie za 200k 250k ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Odpowiedź powinna brzmieć: Ku chwale teamu towarzyszu ;) Tak jest !!!! Bedzie lepiej tylko z chłodzeniem musze coś wymyśleć , bo mi zaraz wode zagotuje w wc i wtedy odpadną cztery jajka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Wersji 2.2 pod linuxa jak nie było tak nie ma.... komp mi chodzi 24/7 a rac zatrzymał sie na 380... pod windą na 2.2b ponad 500 udało mi się wycisnąc.. frustrujące <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 IGI gratuluje :) Cyrus sprzet do pozazdroszczenia :D ladnie miecie chlodzenie tez pewnie musi troche dostawac 4 rdzenei i wszystkie jada z koksem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Szkoda, ze w lapach nie mozna takiego cuda zamontowac :-| pipanol, 3.000.000 stuknely. Niezle ! :) Edytowane 20 Marca 2007 przez Andi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Andi@ dzieki dzieki :D hehe czego nie robi sie dla kochanego PurePc. ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Cos tak ucichło znowu... Witamy w drużynie 4 nowych liczących i do roboty panowie, bo coś mało tych punktów na razie! :wink: Przy okazji gratulacje dla wszystkich, którzy sobie zasłużyli! B-) BTW. Fajna rywalizacja na szczycie się zapowiada... Free vs. Cyrus :D I jakoś tak ogólnie to umknęło, ale w ostatnią sobotę przekroczyliśmy 15 milionów! Nice... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja cały czas coś liczę - i z niecierpliwością czekam na app v2.2B dla linuxa.... crunch3r wczoraj pisał ze ma być szybsza niz dla windowsa :D na linuxie jadę cały czas na starej v 1.3 i do 400 rac nie mogę dobić na moim sprzęcie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 No i skończyło się konrołowanie... http://setiathome.berkeley.edu/show_host_d...?hostid=2801431 Przyjdzie mi pewnie zlecieć gdzieś w okolice 20-go miejsca... :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 No i skończyło się konrołowanie... http://setiathome.berkeley.edu/show_host_d...?hostid=2801431 Przyjdzie mi pewnie zlecieć gdzieś w okolice 20-go miejsca... :-| nie bardzo czaje o co chodzi, mozecie mi wyjasnic... lama poczatkujaca ze mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 nie bardzo czaje o co chodzi, mozecie mi wyjasnic... lama poczatkujaca ze mnie :)Zmieniłem E6400 na D820... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Team member paweln18 has requested you to hand over the privileges and responsibilities of team founder to him in SETI@home. czy to sie nigdy nie skonczy :/ SETI@home member since 22 Mar 2007 Country Poland Total credit 0.00 Recent average credit 0.00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Team member paweln18 has requested... ... SETI@home member since 22 Mar 2007 ... Świeżo po rejestracji, więc wchodzi się pod każdy link w profilu i na stronie teamu, żeby zobaczyć, co tam jest po prostu... Nie on pierwszy i raczej też nie ostatni :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 to bedzie sprawdzal kazdy link w profilu w innej druzynie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Mam pytanie: otóż liczy mi 2 jednostki naraz, czy nie szybciej by było gdybym liczył tylko jedną ? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jeden rdzen liczy jedna probke, nie ma opcji aby dwa rdzenie liczyly jedna probke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jeden rdzen liczy jedna probke, nie ma opcji aby dwa rdzenie liczyly jedna probke. a HT?? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Nie wiem, nigdy nie mialem P4 ale domyslam sie, ze sprawa ma sie identycznie :) Edytowane 24 Marca 2007 przez Andi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 otóż liczy mi 2 jednostki naraz, czy nie szybciej by było gdybym liczył tylko jedną ? :unsure:- jesli pytasz o HT, to z moich obliczen wynika, warto te opcje wlaczyc (chociaz ostatnimi czasy, czyt. z nowymi optymalkami, roznice nie sa wielkie jesli chodzi o szybkosc przeliczania probek, ale jednak). - jesli mowa o fizycznych rdzeniach, to sprawa jasna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 ok, dolacze sie do liczenia, ale mam problem z optymalka na linuksie- jak mam podmienic pliki? sciagnalem wersje 1.3 ze stronki, odpalam w terminalu ale odrazu sie zamyka- [uosiu@smekta BOINC]$ chmod setiathome-5.15-kwsn-1.3-sse2-p4 +xchmod: błędne uprawnienia `setiathome-5.15-kwsn-1.3-sse2-p4'Spróbuj `chmod --help' dla uzyskania informacji.[uosiu@smekta BOINC]$ chmod +x setiathome-5.15-kwsn-1.3-sse2-p4[uosiu@smekta BOINC]$ ./setiathome-5.15-kwsn-1.3-sse2-p4 [uosiu@smekta BOINC]$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...