Andi Posted March 24, 2007 Report post Posted March 24, 2007 (edited) Huuuuraaa 1.000.000 :P: :D: :lol: :wacko: :ploom: :plum: Edited March 24, 2007 by Andi Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted March 24, 2007 Report post Posted March 24, 2007 Huuuuraaa 1.000.000 :P: :D: :lol: :wacko: :ploom: :plum:Nooo, gratulujemy, panie kolego, gratulujemy! Milionik to już poważniejsza sprawa, w CV można by się tym nawet pochwalić :wink: Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Saimek Posted March 25, 2007 Report post Posted March 25, 2007 Gratuluje ;) Uosiu: nie odpalaj seti a odpalaj /boinc najlepiej sciagnij screena (taki program) i screen ./boinc ctrl a+d i wtedy mozesz ekran ponowic za kazdym razem =] Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ridczak Posted March 25, 2007 Report post Posted March 25, 2007 Gratulacje, gratulacje. Taka ladna okragla liczba :) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Na rozruszanie atmosfery mała zagadka rodzajowa: którego dnia C2D przestał liczyć? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ridczak Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 19.III ? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Bloodergo Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Ja głosuje na 21.III :-P . Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kszonek Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Na rozruszanie atmosfery mała zagadka rodzajowa: którego dnia C2D przestał liczyć? [igmg]http://img148.imageshack.us/img148/94/downyb3.gif[/img] moze jakas podpowiedz? :E Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
uosiu Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Gratuluje ;) Uosiu: nie odpalaj seti a odpalaj /boinc najlepiej sciagnij screena (taki program) i screen ./boinc ctrl a+d i wtedy mozesz ekran ponowic za kazdym razem =] czyli mam podmienic oryginalke na optymalke i boincem go odpalac? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZiBi & MiMi Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Panowie i Panie Można powiedzieć, że z bólem i mękami (spadł nam RAC) ale mamy 16 000 000 Gratulacje dla wszystkich! Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted March 26, 2007 Report post Posted March 26, 2007 Pinknie, panocki, pinknie... Kolejne miliony lecą :-P Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
avator Posted March 27, 2007 Report post Posted March 27, 2007 Skora pojawiła sie dyskusja na temat 'co obliczac' to ja napomknę o 2172475[/snapback] Ja ubezpieczam tyły z powodu slabej karty graficznej. :lol: :lol: To BONIG wykorzystuje takze GPU ?! :blink: Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Free' Posted March 27, 2007 Report post Posted March 27, 2007 czyli mam podmienic oryginalke na optymalke i boincem go odpalac?dokladnie tak, killnij boinca, wrzuc do katalogu z projektem (projects) optymalki (najlepiej najnowsze - patrz topic z optymalkami lub link jest w moim sigu) razem z plikiem .xml, wlacz boinca. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Niemiec Posted March 28, 2007 Report post Posted March 28, 2007 wlasnie 42 szczesliwcow pozegnalo sie z teamem :) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Free' Posted March 28, 2007 Report post Posted March 28, 2007 wlasnie 42 szczesliwcow pozegnalo sie z teamem :)good bo juz mialem uzyc 'initiate transfer...' ;); gratki dla Raptora za 2 melony, tez niedlugo siegne po nie Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted March 28, 2007 Report post Posted March 28, 2007 wlasnie 42 szczesliwcow pozegnalo sie z teamem :)Zgodnie z zasadą: TC<10000 i RAC=0 => out? Czystki w narodzie, kurde... :lol: gratki dla Raptora za 2 melony, tez niedlugo siegne po nieHuhuhu, kolejny milionowy jubilat/solenizant/whatever :wink:. Gratulacje Raptor, dobra robota! Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
caillain Posted March 28, 2007 Report post Posted March 28, 2007 Gratki dla klubu milionowców oraz dla całego, dwuosobowego HammeRhead & Mazzi extrimTim ;] za 100k :) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wisnia666 Posted April 1, 2007 Report post Posted April 1, 2007 (edited) Po małych przejściach z nowymi optymalkami pod linuxem bardzo fajnie mi RAC rośnie, czas liczenia próbki za 32C spadł o jakieś 2000s :) Ciekawe kiedy Crunch3r wypuści wersje 64bit i czy coś da na moim sprzęcie :) Edited April 1, 2007 by wisnia666 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
PMichalak Posted April 1, 2007 Report post Posted April 1, 2007 (edited) Wracam do liczenia po sporej przerwie, [Venice 2400Mhz 23.55/7] Mam chyba pierwsze Crunch3r'y SSE2 szukać nowych optymalizacji czy te będą ok? Edited April 1, 2007 by GDR Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted April 1, 2007 Report post Posted April 1, 2007 Wracam do liczenia po sporej przerwie, [Venice 2400Mhz 23.55/7] Mam chyba pierwsze Crunch3r'y SSE2 szukać nowych optymalizacji czy te będą ok?Pod Venice najwydajniejsze będą te: http://lunatics.at/index.php?module=Downlo...sa=dlview;id=59. Różnica naprawdę spora... Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Miazga82 Posted April 2, 2007 Report post Posted April 2, 2007 Pod Venice najwydajniejsze będą te: http://lunatics.at/index.php?module=Downlo...sa=dlview;id=59. Różnica naprawdę spora...Owszem ta optymalka rządzi. Wróciłem do liczenia po długiej przerwie, zarzuciłem ta optymalkę i mój proc liczy jak burza SanDiego @ 3Ghz Najlepsze jest porównanie z innymi ludzmi liczącymi ta sama próbke ok 6-8 razy wolniej Pozdro Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Saimek Posted April 3, 2007 Report post Posted April 3, 2007 Milo ze wrociles :) widze ze liczysz ostro.. niezly RAC jak na sandiego... kiedys za czasow mojego A64 jak byly slabsze optymalki to bylo nie do zrobienia w ogole.. :) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
caillain Posted April 3, 2007 Report post Posted April 3, 2007 No wiesz...Ja w wakacje robiłem ok 400 na venice@2.9GHz :D Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Miazga82 Posted April 3, 2007 Report post Posted April 3, 2007 (edited) No poczekam aż się rac ustabilizuje. Ale w ciągu dnia ok 700 jestem w stanie przeliczyć. tak dla przykładu: claimed credit:66.00 CPU time:5,921.63 Nie jest źle :) Edited April 3, 2007 by Miazga82 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Bloodergo Posted April 4, 2007 Report post Posted April 4, 2007 Kurczę... nie wiem co się dzieje. Jak zaczynam liczyć to komp się zacina i restartuje :unsure: :mur: . Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Miazga82 Posted April 4, 2007 Report post Posted April 4, 2007 Za cieplo, za bardzo podkrecony, za slaby zasilacz ... itp itd Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LordFury Posted April 4, 2007 Report post Posted April 4, 2007 Kurczę... nie wiem co się dzieje. Jak zaczynam liczyć to komp się zacina i restartuje :unsure: :mur: . Odpal Orthosa, pokatuj nim najpierw samego procka, potem procka+ram i zobacz, czy to samo... Jeśli tak, to patrz 1 post wyżej. Jeśli nie - przeinstaluj BOINCA... Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
caillain Posted April 4, 2007 Report post Posted April 4, 2007 Miałem taką samą sytuację, procek wytrzymywał 10h sp2k4, a wywalał sie od razu po włączeniu seti. Pomogło dowoltowanie o 0.02v :) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kszonek Posted April 5, 2007 Report post Posted April 5, 2007 bo seti lepiej katuje proca. ortos czasami potrafi śmigać a przy seti czy innym skomplikowanym zadaniu się wywala Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Pixelik Posted April 5, 2007 Report post Posted April 5, 2007 nom dokladnie u mnie jak jest juz za male napiecie albo pamieci lub mobo nie daje rady to boinc zwiesza kompa;) tak liczy u mnie chyba nie tak zle?:) 3,625.91 66.42 pozdro:) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...