Buu Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Chyba to wina naszego bziku na punkcie oc :mrgreen: Ciekawe w ilu innych teamach userzy maja przekrecone maszynki srednio o 50% :twisted2: Edytowane 4 Lipca 2006 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) hehe :D aa no oczywiscie :) kto chcial by byc z ..... nbo ale my od najleprzych tez nie zaczynalismy :] hehe :] liczymy srednio ok 14k kredytow dziennnie :)) Edytowane 4 Lipca 2006 przez pipanol-pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 hehe :D aa no oczywiscie :) kto chcial by byc z ..... nbo ale my od najleprzych tez nie zaczynalismy :] hehe :] liczymy srednio ok 14k kredytow dziennnie :))Moje skromne marzenie to: 20k dziennie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja się lekko irytuję. Mój A64 liczy jak szalony a 90% wyników mam Pending. Inni co liczą te próbki mogliby się bardziej postarać bo zalega mi w tym momencie tylko z tego kompa 494 kredytów :( Serwerek i PIV 2,8HT które zaciągnąłem do liczenia na moje konto czekają tylko w sumie na 114 kredytów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 nie martw sioe to normalka mi rez zalega ponad 500 kredytow :) hehe poczekamy i napewno dojdzie ;] tylko mnie wkurza ze mi RAC spada i nie wiem dla czego :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja wlasnie skaperowałem 2 kompy do liczenia :D Jeden to Duronik 1800MHz, a drugi to Sempron SocA 1900MHz :D i w zwiazku z tym drugim mam pytanko: Lata on soibie pod Linuxem, wrzuciłem BOINCa zwyklego i zoptymalizowane SETI, ale mimo to benchmark i wyniki liczenia sa żałosne: Bench: 500/1600 Próbkę 58 kredytów przeliczyl w przeszlo 48 000 s (komp stał, nic innego robione nie bylo), nie wiecie czego to moze byc przyczyna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja się lekko irytuję. Mój A64 liczy jak szalony a 90% wyników mam Pending. Inni co liczą te próbki mogliby się bardziej postarać bo zalega mi w tym momencie tylko z tego kompa 494 kredytów :( Serwerek i PIV 2,8HT które zaciągnąłem do liczenia na moje konto czekają tylko w sumie na 114 kredytów. w koncu za to punkty dostaniesz, to normalne, u mnie jednostki seti potrafia lezec nieliczone bardzo długo, czasami sciagne i lezą 2 tygodnie jak nie dluzej, czasami odesle tuz przed deadlinem, czasami deadline minie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 kszonek: to nie zasysaj tylu probek, bo userzy czekają. Mnie to by troche wku...ło gdybym czekał na takiego pacjenta co zassał probki i nie liczy przez miecha ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 kszonek: to nie zasysaj tylu probek, bo userzy czekają. Mnie to by troche wku...ło gdybym czekał na takiego pacjenta co zassał probki i nie liczy przez miecha ;) czy dwie jednostki to duzo? :D moja wina ze jednoczesnie SZTAKI i RALPH zapodały nowe jednostki, to sciagałem i liczylem a seti było wstrzymane ;) SZTAKIEGO juz calego policzylem, jak skoncze to co mam z ralpha to zaczne liczyc seti, ale dwie jednostki maja deadlinea dzisia wieczorem wiec sie nie wyrobie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Próbkę 58 kredytów przeliczyl w przeszlo 48 000 s (komp stał, nic innego robione nie bylo), nie wiecie czego to moze byc przyczyna?48k sek to strasznie dużo :blink: Mój Sempik (2 GHz) liczy próbki 62 kredyty średnio w 21k sek. i do tego jeszcze go normalnie używam na codzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A64 na 2,7GHz po optymalizacjach próbkę 67 kredytów liczy lekko ponad 11k sek. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 u mnie probke 64 liczy w ok 13s oczywiscie procek podkrecony na 2,6GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 u mnie probke 64 liczy w ok 13s oczywiscie procek podkrecony na 2,6GHz 13s? O_o to daje RAC okolo 420k :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Jestem zadowolony ze swoich poczynań. Na nowym kompie liczę od początku, czyli od 17 czerwca praktycznie non stop do dzisiaj. Ostatnio komputer nie wyłączany przez 5 dni :) . Uzbierałem jak dotąd ok. 5300 kredytów, RAC wynosi 295. Co daje mi 14 miejsce w drużynie(wg. RAC). Myslę, że całkiem spoko. W sierpniu planuję wstawić pentiuma M i wykręcić go na jakieś 2,5 Ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 13s? O_o to daje RAC okolo 420k :D :lol: to zle ?? dopiero ostatnio zrobilem optymalizacje i podkrecilem bo tak to jechalem na standardzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 to zle ?? dopiero ostatnio zrobilem optymalizacje i podkrecilem bo tak to jechalem na standardzie :) nie czujesz aluzji? moze napisze inaczej: "to daje RAC okolo 420000 :lol:" zdradz mi co to za optymalizacje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) aaa dopiero teraz zauwazylem ze nie dodalem "k" przed 13k s :)) hehe ale i tak nie zmienia to faktu ze po przeliczeniu probki zamiast mi dodawac rac to on sie odejmuje :/ nie wiem o co chodzi :/ Edytowane 4 Lipca 2006 przez pipanol-pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 aaa dopiero teraz zauwazylem ze nie dodalem "k" przed 13k s :)) hehe ale i tak nie zmienia to faktu ze po przeliczeniu probki zamiast mi dodawac rac to on sie odejmuje :/ nie wiem o co chodzi :/ rac jest liczony po kazdym kontakcie z serwerem, czyli jakbys nie odsylal jednostek przez 2 tygodnie wogole, ani nie pobieral to rac Ci nie spadnie, ani nie wzrosnie (jakos tak) wiec skoro jednostka ktora odeslales ma pending to nic dziwnego ;) w koncu rac sie unormuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A64 na 2,7GHz po optymalizacjach próbkę 67 kredytów liczy lekko ponad 11k sek. :DU mnie 12k s , ale komp w "miedzyczasie" koduje divix-y ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) U mnie 12k s , ale komp w "miedzyczasie" koduje divix-y ;)A ja myślałem że się ripuje :blurp: divx-y Magiczny TYSIĄC pkt. już wkrótce.... B-) EDIT: Już jest :P Edytowane 5 Lipca 2006 przez [RONIN] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Ripuje to jak sie z plyty zgrywa ;) a ja wszystko juz mialem wczesniej zgrane na dysk :] // Troche aktualnych statystyk ;) calkiem ladnie to wyglada: http://pl.boincstats.com/stats/boinc_team_...bo&id=89781 Edytowane 5 Lipca 2006 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Ripuje to jak sie z plyty zgrywa ;) a ja wszystko juz mialem wczesniej zgrane na dysk :] // Troche aktualnych statystyk ;) calkiem ladnie to wyglada: http://pl.boincstats.com/stats/boinc_team_...bo&id=89781 Tutaj masz właściwe staty :) . Podałeś statystyki sumaryczne, wolę operować na tych od SETI. BTW: Znowu mnie wyprzedziłeś, a już prowadziłem... :blink: Edytowane 5 Lipca 2006 przez honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 fajnie to wyglada :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Chyba mi się mój aktualny, wakacyjny RAC ustabilizował na jakiś czas... 550 punktów, od biedy ujdzie. Realnie liczy u mnie obecnie 5 kompów, z czego 2 to słabsze maszyny, chodzące najwyżej popołudniami. No ale każdy punkt się przyda. Reszta najwyraźniej powyjeżdżała... Teoretycznie w przyszłą środę Asus wraca z serwisu - czas byłby najwyszy wrócić na dwa jajka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Hej ludzie to znowu ja ;) pozdrawiam ponownie z Liverpoolu mista bez pracy :P narazie wegetacja i spijanie piwa bo pracy nie ma :D widze ze rac prawie 15k takze wypas :) moj xeonek liczy dzielnie widze takze jest dobrze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Teoretycznie w przyszłą środę Asus wraca z serwisu - czas byłby najwyszy wrócić na dwa jajka...To uznali Ci to? Widziałem zdjęcia... masakra :zonk: pozdrawiam ponownie z Liverpoolu mista bez pracy :P narazie wegetacja i spijanie piwa bo pracy nie ma :DJeśli już tam nie ma pracy to co ja mam powiedzieć? Od maja szukam jakieś pracy (nie mówie to o jakiś "tygodniowych" zajęciach <_< ) i pupa. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem, kaplica :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 hehe a u kolegi w firmie sa 2 miejsca wolne i od tygodnia namawiamy znajomych zeby papiery zlozyli... :/ wkoncu ktos ich uprzedzi i bedzie marudzenie ze sie "nie udalo"... ehh gdybym nie byl w dlugach po uszy to bym se sprawil wkoncu nowego procka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 co sie stalo ze nie pobioera zadnych probek ani nie wysyla ??? mam jakies komunikaty ze cos z serwerem ?? nie wiecie moze co jest nie tak ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Padł serwer gdyż ani nie pobiera próbek ani nie wysyła tych policzonych. Główna strona SETI też nie loto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 wrrr... nie mam co liczyc .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...