Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - nie wiem do ciach!a co sie dzieje. Po prostu. Sądziłem, że mam zły bios, że proc się przestał kręcić, że ma za niski voltaż.

Miałem wcześniej screena -> 200x10 @ 1.5v - SP2004 @ h4, próbka 16M policzona. Wszystko pikało sobie jak hciało.

(BOINC wtedy jeszcze nie było). Teraz licząc SETI mam samoistne resety i to po pół godziny działania już :!:

Nie wiem co sie [ciach!]a dzieje! Sprawdziłem wczoraj cepa na takich samych ustawieniach i oczywiśćie działał.

Nie wiem, jakiś medyk chyba jest mi potrzebny bo ja ze swoimi umiejętnościami czy też wiedzą siękończe.

Pamięci też sąGoldMem clean. Szlaq mnie zaczyna trafiać. [ciach!]icy można dostać z takim liczydłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proofit napisał(a):

Kur... Rac mi spadł, chyba bedę musiał skręcić proca by troche odrobić straty :D

No cieniutko przędziesz cieniutko ;) , niedługo jakieś pendraki Cię dogonią hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie obserwuję tragedię bo zostawiłem właczone dwa kompy w domu i co chwilę powinien być nowy wynik a tu lipa. Pewnie się główny wysypał bo mu trochę dołożyłem do pieca (3GHz) i zawinął net ze sobą :(

Tak więc tym dniem trochę sobie popsuję notowania :angry:

A w sumie chłodno było i powinien bez problemu śmigać. Pewnie przedobrzyłem z wielbłądami BH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 350 na Venice krążącym między 2,5 i 2,7 giga (aktualnie 2,5). Ale to komp, który stoi w rogu pokoju i poza liczeniem seti nic innego nie robi (absolutnie nic). Do tego priorytet na powyżej normalnego, więc praktycznie 100% mocy procka wykorzystane. Tak więc może przy 2,9 miałbyś nieco więcej, ale... musiałbyś zupełnie przestać używać kompa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co teraz po mimo ze licze caly czas juz w rankingu rac nie podskocze do gory ? ?:(( no to beznadzieja ... aa komp chodzi na 2,4Ghz i uzywam go tylko do netu i muzy i nic poza tym ... ale moze go podkrece bo teraz chlodniej sie zrobilo ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

czyli co teraz po mimo ze licze caly czas juz w rankingu rac nie podskocze do gory ? ?:(( no to beznadzieja ... aa komp chodzi na 2,4Ghz i uzywam go tylko do netu i muzy i nic poza tym ... ale moze go podkrece bo teraz chlodniej sie zrobilo ..

poprostu rac spadnie jak przestaniesz liczyc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pending - musisz czekac na przyznanie kredytow bo conajmniej 3 osoby musza przeliczyc dana probke zeby potwierdzic jej autentycznosc ze tak powiem :) wtedy jak sie bedzie zgadzac Twoj wynik z reszta dostajesz kredyty takze spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saimek napisał(a):

Szkoda ze tak duzo osob ktore zaczely liczyc szybko zregyznowaly... nie wiem czy to przez tempy i upaly... Pure Semper... Chaos i duzo duzo innych... asdat0r, Miazga, grzesiu janio... banti freud victor....:P

Moge sie wypowiedziec za siebie, Freuda i Chaosa.. na wakacje mieszkamy razem na stancji i doszlismy do wniosku, ze nie bedziemy wykladac kasy (prad) na to, zeby byc na lepszej pozycji.. jestesmy tylko studentami :)

Jesli po wakacjach wrocimy do akademika to na pewno do liczenia wrocimy, bo tam za prad nie placimy. Poki co na moje konto licza 2 kompy od matki z pracy, nie sa podkrecone, wiec zbyt szybko nie licza, ale licza :) Optymalizacje im zapodalem, wiec zle nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej Fidek spoko =) wazne zebyscie po wakacjach wrocili i dosilili team =D mysle ze akurat sie wyrowna... bo czesc ludzi bedzie miala mniej wlaczonego kompa a czesc wiecej ;)

Fazi co do anglii.. bylem zobaczylem i wrocilem :D tak bym to okreslil heheh :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pipanol-pl napisał(a):

czyli co teraz po mimo ze licze caly czas juz w rankingu rac nie podskocze do gory ? ?:(( no to beznadzieja ...

Ale na to jest przecież bardzo prosty sposób - zainfekować kolejną maszynę :D.

Na początek sprzęt rodziców / rodzeństwa / kuzynów itd., potem oczywiście także obowiązkowa rundka po znajomych (gdzie "przypadkiem" będziesz miał akurat przy sobie płytę z instalką seti i optymalizacjami).

Wersja nieco bardziej rozszerzona to opcja "szkoła / firma / akademik / osiedle", a więc infekujemy całą sieć :-P. Oczywiście raczej wymagane znajomości z adminem (ew. dar przekonywania), bo inaczej może mieć pewne obiekcje, gdy sprawa wyjdzie (a w końcu wyjdzie).

Tak więc nie ma co biadolić, że RAC niski, tylko do roboty! :D

EDIT:

W moim przypadku opcja "firma" niestety nie powiodła się - admini tutaj to "puryści" niestety. Na wykazie zbędnego softu nawet flash player czy quicktime się pojawia, więc o seti mogę zapomnieć. Ale zaraz po wakacjach szykuje się coś innego, więc nie rozpaczam B-)

FiDO napisał(a):

Moge sie wypowiedziec za siebie, Freuda i Chaosa.. na wakacje mieszkamy razem na stancji i doszlismy do wniosku, ze nie bedziemy wykladac kasy (prad) na to, zeby byc na lepszej pozycji.. jestesmy tylko studentami :)

Jesli po wakacjach wrocimy do akademika to na pewno do liczenia wrocimy, bo tam za prad nie placimy. Poki co na moje konto licza 2 kompy od matki z pracy, nie sa podkrecone, wiec zbyt szybko nie licza, ale licza :) Optymalizacje im zapodalem, wiec zle nie jest.

To akurat jeden z większych plusów akademika - rachunki Cię zupełnie nie obchodzą, wszystkie rupiecie mogą chodzić 24/7 :). Też już widzę, jak się przeprowadzę do mieszkania, to połowa sprzętu w ogóle idzie w świat, a to co niezbędne zmienione na wersje low voltage... Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dziekiz abawom w o/c pozły mi próbki z 3 dni(takie mam ustawione wyprzedzenie ssania)..

na szćzęscie poszły próbki nieprzeliczone- po prostu po którymś restarcie i sprawdzaniu błędów na dysku wcieło je z listy i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barthezzo napisał(a):

malo ze w usa to na swiecie :P ale ten pierwszy ma schowane kompy [;

fajny kmp: http://setiathome.berkeley.edu/show_host_d...?hostid=2402169 - troche glupio ze to mac [;

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barthezzo napisał(a):

NEZ = ZEN od tyłu :P Pewnie ta sama osoba ;]

tez mi sie tak wydaje, ale czytalem info w profilu to zupelnie inaczej :D zreszta troche glupotatak liczyc na dwa konta :D za bardzo chce pokazac ze jest the best :D

//edit

hmmmmm

a jednak nie :D

http://setiathome.berkeley.edu/forum_threa...rap=true#187171

//edit

tez bym chcial miec takiego nicka:D

http://setiathome.berkeley.edu/show_user.php?userid=817

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ;iczylem chyba 2 tygodnie (wymiana procka, stabilizowanie fsb etc) i po 2 dniach liczenia wrocilem do rac sprzed wymiany :) No bomba poprostu :)

Proc przy daremnych 2.8 GHz wymiata :) bo dla mie 2.8 to marne mhz...chce wiecej :)

mazy mi sie 4 dla boinca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olgierdo napisał(a):

No ja po optymalizacjach tez zaczynam się piąć do góry ;)

Myślę, że trochę szybciej liczyłbyś na optymalizacjach Crunch3ra, ale i tak jest nieźle na tych 4.5GHz. Robi wrażenie, ale Zulus to już wymiata ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...