Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

O LOL... Wrzuciłem od nowa całą optymalkę. Włączam boinc i daję zaktualizuj, żeby pobrał nowe próbki a w komunikatach wywala takie coś :mur:

2006-09-12 18:03:54|SETI@home|Message from server: No work sent

2006-09-12 18:03:54|SETI@home|Message from server: (reached daily quota of 44 results)

EDIT:

Poradziłem sobie z problemem ;) Szybki reinstall + wrzucenie optmalek SSE2 (ktoś tu gdzieś pisał że sse3 mogą powodować problemy, może przez to się teraz probki waliły :/) Dodałem się od nowa, no i ofc na liście się pojawił nowy host, pobrało 29 próbek, mój komp miał rac 230 + 0, zmergowałem oba hosty i teraz rac jest 203 :| :mur: Gdzie wcięło te 30 racu ? :|

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bqi :) Normalny Boinc itd :] Ale chyba wiem co było problemem... Exek był zainfekowany jakimś wirusem :mur: Na kompie nie mam antywira bo mi niepotrzebny bo śmigam po sprawdzonych stronach... Ale mój tatuś czasami wchodzi na stronki ekhm... jak nikogo nie ma w domu i pewnie z tamtąd mi się wzięły wiry na kompie :mur: Jak pisałem już wszystko OK ;] Potem jeszcze zarzuce sse3 jak mi przeliczy wszystkie 28 próbek :o (cache 4 dni ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to po wstepnym podkręcaniu moj konio już fika na 3GHz. Temp. 60*C i staram się jej nie przekraczać. WC założę jutro bo dziś nie mam weny.

Mam nadzieję, że się za szybko nie rozprawi z próbkami bo 38szt. ma jeszcze do przeliczenia.

Edit:

Seti się odezwało :|

Masakra dociągnął sobie chyba ze 40 próbek. Jest co liczyć :)

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na liście próbek masz pokazane tylko te z ostatniego miesiąca (mniej więcej) - starsze są stopniowo kasowane. Natomiast Total obejmuje wszystkie próbki kiedykolwiek przeliczone.

...i przy okazji...

2. Niektórzy liczyli wcześniej dla innych teamów - ich osobisty Total pokazuje wszystko co przeliczyli, ale do punktacji drużyny liczy się tylko ta część, którą przeliczyli już jako jej członkowie.

1. Licze krocej niz miesiac. Mam na PIV 2GHz 9 Results, z czego 3 gotowe, a 6 sie robi ;) 57.81+15.24+62.40 <> 569.04 Total Credit dla tego kompa (Link do kompow). I tego nie rozumiem wlasnie...

2. Wczesniej nie liczylem (tylko kiedys zarejestrowalem sie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... No to ciekawe. Datę zarejestrowania kompa wyświetla "25 Aug 2006 10:44:15 UTC", więc faktycznie niczego z listy jeszcze nie usunęło... Kurde, nie mam pojęcia, z czego to wynika <_<

RAC kompa zresztą też dość wysoki, bo tylko po tych trzech próbkach miałbyś niższy. Bonusowo dostałeś najwyraźniej nieco punktów :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ridczak

TC jest liczone w SUMIE... I obliczone resultsy chyba max 2 tygodnie są na liście, a nie miesiąc... [albo i są tak długo, aż w sumie wszyscy którzy pobrali daną próbkę ją odeślą, wtedy znika z listy ;)] Taki przykład > U mnie 1 komp ma aktualnie 0 results a TC 890 [; Last contact WCZORAJ i wtedy oddał próbkę i jak widać próbki już nie ma na liście [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem założyc WC i el dojpa. Straciłem gdzieś jedną sprężynkę (w AMD wystarczyły 2szt. a intel 4 :( ) Ale wstawiłem wspomaganie do box-a oraz zmniejszyłem napięcie na procu. Komp śmiga teraz na 3060MHz a temp. podczas liczenia 50*C :) Dziś mam nadzieję trochę nadrobię. Próbek ściąga na 3dni chyba więcej niż 80. Nie ma prawa się nudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryba powinno juz dzialac..... dziwne... moze nie dawaj manual UPDATE bo trzeba 10 min odczekac inaczej nie sciagnie probek...

Ridczak: Usunelo Ci stare probki po prostu.. zobacz tutaj moj komp: http://setiweb.ssl.berkeley.edu/show_host_...?hostid=1929262

niecale 70 kredytow ma a host 185 tysiecy hehe :D

Madness: no licz licz ;) dobrze dobrze.. z tego co widze to cos slabo przyznaje kredyty narazie pomimo ze liczymy ostro (chyba?)

pewnie dlatego ze duzo ludzi z poza teamu ma cache po 10 dni a nie ma boinca co zwraca probki od razu eh :/ to return results immediately jest wypas i powinno byc domyslnie w BOINCU.. :P

Zulusman dostal sprzecik (6400 + asus) i tez juz liczy takze niedlugo 1 miejsce w RAC nasze.. =))

hm probki powinny byc:

Results ready to send 339,970 1h

Current result creation rate 12.20/sec 2m

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi dzisiaj RAC skoczył :o Rano było 566, a teraz jest 618 ^^

A i jeszcze 1 pytanko ;] Optymalka SSE3 vs SSE2... Opłaca się zmieniać na SSE3 ? ;] Jechałem cały czas na 3, ale potem mi te próbki psuł i po reinstalce wrzuciłem 2. I teraz nie wiem czy nie tracę na tym odrobiny wydajności ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dzis zaczynam liczyc na 2 kompy. E6300 i 6300. Oba >3GHz :)

Jesli ktos mi w prosty sposob wyjasni jak przeskoczyc fsb 430 i dac 470 to bedzie wiecej...chlodzeniem juz sie zajme :D

na p5w dh moze byc ciezko jak nei bardzo

Naciskać do skutku "+" / Page Up / strzałkę w górę / co tam masz => F10 => Enter => i już B-)

najlepszy opis CO jaki czytalem, dodaj to da faq ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasadziłem narazie "kulawo" WC na proca. Pracuje teraz z zegarem 3,2GHz pamiątki na 450MHz 4-4-4-12 - próbeczkę 61 kredytów wylicza w 4000s.

Niestety proc jest nieszczególny i słabo chodzi (ale w sumie jeszcze się uczę intela).

A FAQ o podkręcaniu jest pierwszoligowy :D

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie glownie do posiadaczy lapow... mam dostep do celeryny M... podkrecilem clockgenem z 1,46 na 1,86 ;)

i teraz jaki klient do seti najlepszy? Ten Simona (chickena) czy crunchera???

Free Ty cos mowiles ze ten Chickena lepszy... a widze ze HONOR na swojej celerynie uzywa sse2 crunchera... nie moge porownac czasow bo masz kompy hidden pozatym to rozne procki....

ZAPOMNIALEM GRATULUJE PRZEKROCZENIA GRANICY 2 MILIONOW! :D go go team =)

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy opis CO jaki czytalem, dodaj to da faq ;]

Miało być wyjaśnione w prosty sposób... B-)

No i jak juz Saimek zauważył:

Total credit 2,005,192.71

Poszło zdecydowanie szybciej niz pierwszy milion - i dalej też juz z górki powinno lecieć.

Nice :lol2:

BTW. Zlecę dziś na drugą stronę listy. Ech... <_<

I jeszcze z 2 tygodnie takiego anemicznego liczenia...

Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbeczkę 61 kredytów wylicza w 4000s.

Phe, phe, phe fajnie :blink: Kurcze też tak chce...

Co jest :?: Ustawiłem aby mi pobierało próbki na dwa dni i tylko dwie przychodzą :/ A dwie robie prawie w jeden dzień!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pluszek

ad. 2

Podczas instalacji wybierasz chyba 1 opcję... Albo i 2... Jest tam coś w stylu, że każdy może korzystać z Boinc ...

ad. 3 ? ;]

Wywalasz z autostartu Boinc MGR ;) A boinc i tak będzie startował i liczył seti ;) Meneger do włączenia ze startu [; (ale jak to zrobisz to uruchom ponownie i zobacz czy działa - u mojej kuzynki działa, ale boinc wrzucony jako service)

@[RONIN]

Z tym jest dziwna sprawa ;] Miałem przez długi okres czasu ustawiony cache na 4 dni to mi ściągał 16 próbek, potem zmieniłem na 3 dni - 12 próbek, potem seti padło, teraz mam znowu 4 dni i mi ściąga po 28 próbek ;O Ustaw sobie jakieś 5 ;)

A dwie robie prawie w jeden dzień!

Cieszę się że mam swojego Venica :D Który w 1 dzień robi około 6 próbek ^^

-------------------------------------------------

Witamy Orgiusz'a w naszych skromnych szeregach :) Tak trzymać, niech moderacja daje przykład innym userom ~~

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...