banti Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Ja szczerze miałem nadzieje, że na x2 3ghz będę liczył ciut szybciej... a może tylko mi się wydaje i jest dobrze? Mam nadzieje, że niedługo jakieś kompy z 2 jajkami będę składał, to pomogą mi troche w rankingu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Ja szczerze miałem nadzieje, że na x2 3ghz będę liczył ciut szybciej... a może tylko mi się wydaje i jest dobrze? Mam nadzieje, że niedługo jakieś kompy z 2 jajkami będę składał, to pomogą mi troche w rankingu :wink:Zdecydowanie coś tam nie gra. Jeśli komp chodzi 24/7 @ 3GHz, to powinienneś mieć RAC w okolicach 750-800. Optymalizacje są, wygląda ok... nie wiem, co tu jest problemem. Zmerguj te trzy kompy, tak przy okazji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Zrobione, a co do liczenia, to tak jak na początku widziałem, że czas do końca uciekał po 5 sec to teraz cały czas płynie normalnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) No w 1 trzydziestce :-P , ale dogonić niektórych będzie ciężko z tylko jednym kompem. Mam jakieś szanse na wejście do 1 dziesiątki? Edit : oczywiście to było tylko pytanie retoryczne ;) Edytowane 22 Października 2006 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 No w 1 trzydziestce :-P , ale dogonić niektórych będzie ciężko z tylko jednym kompem. Mam jakieś szanse na wejście do 1 dziesiątki?Bardzo mi przykro, ale raczej nie... No chyba, że Twój X2 do 4GHz leci B-) Realnie widze u Ciebie szansę na okolice 15-tego miejsca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Tak tak.. X2 to jakies max 800 RAC jak jest dobrze wykrecone... bez o/c pewnie z 500-600? przy 24/7 :] PANOWIE ALERT! Seti@Home Poland przez ostatnie pare dni robi wiecej kredytow niz my :( w tym tygodniu maja o 2 tys wiecej sumy niz my... jak tak dalej pojdzie przegonia nas w RAC. Przewaga spadla do 2 tys kredytow... :/ jak wroce to bede liczyc oczywiscie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Bardzo mi przykro, ale raczej nie... No chyba, że Twój X2 do 4GHz leci B-) Realnie widze u Ciebie szansę na okolice 15-tego miejsca... JA WIDZE SZANSE NA 16 MIEJSCE... ewidentnie.... ja sie tak latwo nie dam :P ja licze pelna para na dwoch kompach :D trzeba zwiekszyc rac teamu, bo sie niedobrze dziaje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jeśli ktoś ma łatwy sposób na przesłanie przeliczonych jednostek z innego klienta/konta Boinc, to będę wdzięczny za info... W sensie które pliki konfiguracyjne wraz z folderem projektu trzeba przenieść, żeby widziało te stare jednostki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 w .xml sa dane o resultsach.... musisz pokombinowac. Napisz na forum SETI... jest message board / number crunching napisz po ang ze masz problem ktos odpisze na pewno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) w .xml sa dane o resultsach.... musisz pokombinowac. Napisz na forum SETI... jest message board / number crunching napisz po ang ze masz problem ktos odpisze na pewno...Obyło się bez tego - udało się przemycić pliki :lol2:. Że wyniki były w xml-ach, to wiedziałem, tylko szukałem w których. Kombinowałem już wcześniej z różnymi, ale cały czas były problemy (albo z połączeniem, albo errory jednostek). No i ostatecznie wystarczyło: 1. Zrobić kopię działającego klienta (tzn. całego folderu) 2. Zastąpić folder z projektem, wywalajac najpierw "stare" (a więc de facto te aktualnie liczone) jednostki i wrzucić w ich miejsce już przeliczone 3. Zastąpić pliki client_state.xml i client_state_prev.xml w głównym katalogu boinca tymi od juz przeliczonych jednostek Jak zwykle, najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze B-). RAC na moim kompie poszedł z 820 na 1365p, łączny RAC z eXecutorrem i pozostałymi kompami na naszym koncie to w tej chwili ok. 3200. Będzie więcej :lol2: Miejsce trzecie odzyskane, nadrabiamy straty, sorry Cyrus :twisted2: BTW. Nareszcie dostaję prawie same duże jednostki do liczenia - do tej pory ściagały sie "drobiazki", z których jest względnie mniej punktów. Normalną 64.90 liczy ok 5200-5300s, a więc wychodzi ok. 80 sekund/punkt/rdzeń. Przy małych jednostkach <30 są to raczej okolice 100 sekund/punkt/rdzeń, więc mniej efektywne wykorzystanie czasu procka... Edytowane 22 Października 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) No to spoko widze ze 6k dzisiaj zarobiles heheh :D troche sie nam RAC podniosl dzieku temu :> no tez zauwazylem ze probki >60 bardziej sie oplacaja... u mnie taka probke jakos 4200 sek liczy chyba =] Edytowane 22 Października 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Normalną 64.90 liczy ok 5200-5300s u mnie taka probke jakos 4200 sek liczy chyba =] To u mnie około 10000 sec :mur: co jest nie tak, no nie czaje... Edytowane 22 Października 2006 przez banti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Oni mają konroły a ty masz X2 ;] Wszystko jest ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) No to spoko widze ze 6k dzisiaj zarobiles heheh :D troche sie nam RAC podniosl dzieku temu :> no tez zauwazylem ze probki >60 bardziej sie oplacaja... u mnie taka probke jakos 4200 sek liczy chyba =] 4200s? No ładnie, ładnie... Na ile trzymasz tego proca? 3,8GHz? :-P U mnie na co dzień siedzi na równych 400x8, bo wystarcza mu do tego 1.2375v (realnie koło 1.27v), czyli zimno i cisza :wink:. Tu widać czasy jak na dłoni: 2363556[/snapback] To u mnie około 10000 sec :mur: co jest nie tak, no nie czaje... No przykro mi, SETI akurat woli Intele. Już Pentium D na wysokich zegarach radziły sobie lepiej niż X2, a Conroe po prostu niszczy... Ale bez obaw - X2 @ 3GHz to kupa mocy obliczeniowej i pójdziesz jeszcze w rankingu ładny kawałek w górę :wink: Edytowane 22 Października 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalin Pakulin Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 jestem świeży ! chciałbym przyłączyć się do projektu i do drużyny, jednak: 1. nie mogę uruchomić BOINC (ściągnąłem na kompa, wpisałem URL, jednak nie wiem co dalej) 2. Wyłączam kompa na nowo muszę rejestrować BOINC 3. zapomniałem hasła do konta (czy mogę je odzyskać, zmienić, czy związany jest z mailem) 4. itp. jeżeli ktoś z Poznania, Piły lub Bydgoszczy prrr o kontakt, :mur: nie wiem czy sam dam radę. wiele kłopotów jak na jeden dzień, wiem,, nie jestem info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 No ja juz jestem w poznaniu moge Ci pomoc ;) odezwij sie na gg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 No i jak ładnie na wieczór sto pięćdziesiąt kilo poszło... Zaraz lepiej spać się będzie :lol2: http://setiathome.berkeley.edu/show_user.php?userid=744797 Saimek, infekuj, infekuj, przyda się świeża krew :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 a ja mam zonka jakiegos i latam na def choc i na def komp ni z gruchy ni z pietruchy potrafi restetnac lub BSODnac :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 kszonek you bet me ;] Teraz wreszcie możesz dla mnie zrobić te BQI... Bo nie kcem wylecieć z 1 strony :( :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Lanc lepiej uważaj bo jeszcze ktoś cie wyprzedzi :lol2: Aha pierwsza 20stka dosyć szybko pękła :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Master a dales w ustawieniach zeby Ci liczylo na 2 rdzeniach na pewno? bo robisz jakos 400-500 kredytow dziennie co wydaje mi sie troche malo jak na X2.. chyba ze komp nie chodzi 24/7 a chyba pisales ze tak.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Master a dales w ustawieniach zeby Ci liczylo na 2 rdzeniach na pewno? bo robisz jakos 400-500 kredytow dziennie co wydaje mi sie troche malo jak na X2.. chyba ze komp nie chodzi 24/7 a chyba pisales ze tak.. Ano właśnie tylko nie wiem jak. :oops: Tak wogóle to myślałem, że już lata na 2 jajcach(po menedżerze zadań), ale pewnie się mylę... :wink: Edytowane 23 Października 2006 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 dziekuje za liczne gratulacje, dzaikuje, tak, wszystko sie zgadza, przekroczylem 100k totalcredits :P (jakos nikt nie zauwazyl... :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Gratki kszonek ;] @master Można powiedzieć że w tym tygodniu będę miał drugiego Venica @ 2.4Ghz ++ ;] Prawie jak X2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 U mnie na co dzień siedzi na równych 400x8, bo wystarcza mu do tego 1.2375v (realnie koło 1.27v), czyli zimno i cisza :wink:. Tu widać czasy jak na dłoni: http://setiathome.berkeley.edu/results.php...&offset=140 a mój na 2.4G się nudzi - całe 10k s potrzebuje na próbkę - chyba czas na zmianę mobo btw. kiedy wyjdzie E4300 bo serw czeka na odpalenie i liczenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 a mój na 2.4G się nudzi - całe 10k s potrzebuje na próbkę - chyba czas na zmianę mobo btw. kiedy wyjdzie E4300 bo serw czeka na odpalenie i liczenie ;) Nowy biostarek, FSB 500+ i lecisz z koksem :wink:. A co do E4300, to najstarsi górale nie wiedzą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) 2006-10-23 19:34:40||Using earliest-deadline-first scheduling because computer is overcommitted. O co chodzi? Komp podobno liczy wolniej <_< . Edytowane 23 Października 2006 przez honor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) On bierze probki ktorym sie konczy DEADLINE najszybciej po prostu nie przejmuj sie niczym :) Kshonek: Gratulacje i wybacz :P Master: wejdz na strone http://setiweb.ssl.berkeley.edu/home.php i w GENERAL preferences view or edit --> i EDIT i on multiprocessors use at most 2 processors ;) zapisz i daj update w aplikacji boinc manager ;) Edytowane 23 Października 2006 przez Saimek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Master: wejdz na strone http://setiweb.ssl.berkeley.edu/home.php i w GENERAL preferences view or edit --> i EDIT i on multiprocessors use at most 2 processors ;) zapisz i daj update w aplikacji boinc manager ;) Gratsy już chodzi na 2(ale zap......la) :razz: edit : teraz mi liczy czas co 1sek, przedtem co 2,3 Edytowane 23 Października 2006 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 edit : teraz mi liczy czas co 1sek, przedtem co 2,3 :lol: ale to raczej nie o to chodzilo, zeby szybcioej liczyl, tylko zeby liczylo dwa razy wiecej w jednym czasie (dwie jednostki, po jendej dla rdzenia). Gratki kszonek ;] Kshonek: Gratulacje i wybacz :P Dziękuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...