LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ładnie, ładnie, rośniemy w siłę :-P. Banti, czemu ten E6300 niezoptymalizowany? Albo źle zoptymalizowany? Zapodaj tam nowego kurczaka, powinien dostać ładnego kopa... I na Pentium D też, bo z tego, co widziałem, to na MMX jedzie :lol: Raptor - gratuluję pierwszej dobowej dyszki. Mamy się do tego przyzwyczajać? B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Kurde raptor aszleje a ja nic :( kompa nie ma.. zal :/ ale doszlo z BQI cos.. jakis laptop na C2D :D :D :D zrobil juz 400 kredytow heheh :P niezle :D nagle z nikad.. ktos musial cos sciagnac przez przypadek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Kurde raptor aszleje a ja nic :( kompa nie ma.. zal :/ ale doszlo z BQI cos.. jakis laptop na C2D :D :D :D zrobil juz 400 kredytow heheh :P niezle :D nagle z nikad.. ktos musial cos sciagnac przez przypadek :DJaaasne, chciałbyś - ja tam Core Solo 1,66GHz widzę :mrgreen: Ale takie niespodzianki faktycznie się zdarzają - sam mam na liście 6 kompów, o których nigdy nie słyszałem (w tym np. jeden T2250 @ 1.73GHz - szkoda, że nic nie odesłał jeszcze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Raptor - gratuluję pierwszej dobowej dyszki. Mamy się do tego przyzwyczajać? B-)zobaczymy co pokaże dzisiaj zapięty C2D@2.2G ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Poprawka - gratuluję pierwszej dobowej jedenastki-i-jeszcze-trochę :lol2: Natomiast łącznie nabiliśmy dzisiaj - uwaga, uwaga - +54743.61!!! Co jest czwartym w historii dobowym wynikiem teamu. Z tą drobną różnicą, że wszystkie dotychczasowe wyższe wynikały z różnych "anomalii" - np. seti jednego dnia padło i kolejnego wynik był de facto podwójny. Jeśli patrzeć na "czyste" dobowe rezultaty, to wygląda to na nowy rekord! Dobra robota, Panocki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Hmm z tymi otptymalkami to wręcz jestem pewien, że zrobiłem dobrze, ehhh no cóż przy okazji będę to musiał poprawić... Co do P4D to za sprawą "optymalizatora" więc nie mam do niego dostępu :wink: Edytowane 22 Listopada 2006 przez banti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ale wczoraj szalenstwo poszlo :D 55k raptor sam 11k :D Lordziak&eX >5k! :D najs =) a ja stoje i przygladam sie z boku :/ :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 DO BOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I sprawdzac optymalki, w nowym bqi bedzie: Pentium2/celeron athlon/Duron Athlon 64 / x2 Pentium 4/Pentium D Intel Core Albo cos takiego, najwyzej sie cos polaczy/rozlaczy/dada, tylko musze wiedziec Jakie optymalki najlepsze do jakich prockow. W miare mozliwosci w topicu o optymalkach zamieszczac co wam wyszlo z testow i jakie sa %towe przysroty w stosunku do innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Wydaje mi sie, że nie ma specjalnie co się rozdrabniać i wrzucić wszędzie nowe optymalki by kurczak. Na "najwazniejszych" procach (C2D, PD, P4, A64/S64, X2, CelD) wszędzie poprawa w stosunku do crunch3ra. I proponuję, żeby lista wyboru wyglądała następująco: ________________________________________________________________ === KOMPUTERY STACJONARNE === Pentium III / Celeron / Duron / Athlon XP / Sempron XP ==> SSE (uniwersalny) Athlon 64 / Sempron 64 / Athlon X2 ==> SSE2 (uniwersalny) Celeron D / Pentium 4 / Xeon ==> SSE2 (Intel) Pentium D / Core 2 Duo ==> SSE3 (Intel) === LAPTOPY === Pentium III / Athlon XP mobile / Celeron ==> SSE (uniwersalny) Pentium 4M / Celeron M ==> SSE2 (Intel) Athlon 64 / Sempron 64 / Turion 64 / Turion X2 ==> SSE2 (uniwersalny) Pentium M / Core Duo / Core 2 Duo ==> SSE3 (Intel) albo SSE2 (Intel-Mobile) ________________________________________________________________ Sporo osób instaluje jednak na laptopach, zwłaszcza w akademikach (np. u mnie lapy:stacjonarne to pół na pół), więc warto IMHO wydzielić, żeby uniknąć nieporozumień i straconych hostów ze złymi optymalkami. W jednych i drugich kompach 4 podstawowe kategorie - wydaje mi sie, że to najrozsądniejszy wybór. Jedyny dylemat, jaki mam to ostatnia pozycja na liście - przydałby się jakiś ochotnik do sprawdzenia na lapach z Pentium M i Core Duo, która optymalka jest wydajniejsza: normalna SSE3 pod Intela czy SSE2 dedykowana pod Intele-M własnie. Edytowane 22 Listopada 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Mała porcja gratulsów ;] ice_sagan 50k i ridczak 100k ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Thx. :D hehe nawet nie zauwazylem ;) Juz, juz Xeon 30xx sie zamawia do serva zamiast tego P4, do tego moze kilka PD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 heh a ja wlasnie wrocilem z mojej ewentualnej nowej serwerowni ;). Stoja tam 3x serwerki na 2 xeonach ale starego typu i uwaga 3x serwerki na 4 xeonach nowego typu :o Ogolnie sprzet masakryczny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 heh a ja wlasnie wrocilem z mojej ewentualnej nowej serwerowni ;). Stoja tam 3x serwerki na 2 xeonach ale starego typu i uwaga 3x serwerki na 4 xeonach nowego typu :o Ogolnie sprzet masakryczny ;) infekowac, bo bedzie wpier... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 spokojnie cos tam "testowo" ;) wrzuce :P Ale jeszcze nie teraz, altualnie meczymy catalysta 6500, do skonfigurowania cala siec, kilkanascie vlanow, fwsm, potem cos trzeba na tych serwerkach postawic ;), no i nie ma jeszce neta, narazie nie wiadomo co bedze, mozliwe ze swiatlowodzik ale mozliwe ze i jakis zwykly dsl, trwaja negocjacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 hehe aa no dogania :) i nie chce nic mowic ale jak dalej tak pojdzie to dogoni :))) EEE Pipanol papapa :lol: :lol2: :D :-P :razz: hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 EEE Pipanol papapa :lol: :lol2: :D :-P :razz: heheHmm masz 30 racu więcej ;] Ja bym się na twoim miejscu aż tak nie cieszył :) Powiedzmy, że pipanol doda sobie z 4 kompy średniej klasy chodzące po około 12 godzin dziennie i w 2 dni cię wyprzedzi ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja bym dał tak : === KOMPUTERY STACJONARNE === Pentium III / Celeron / Duron / Athlon XP / Sempron XP ==> SSE (uniwersalny) Athlon 64 / Sempron 64 / Athlon X2 ==> SSE2 (uniwersalny) Celeron D / Pentium 4 / Xeon ==> SSE2 (Intel) Pentium 4 / Pentium D / Core 2 Duo ==> SSE3 (Intel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ___________________ === KOMPUTERY STACJONARNE === Pentium III / Celeron / Duron / Athlon XP / Sempron XP ==> SSE (uniwersalny) Athlon 64 / Sempron 64 / Athlon X2 ==> SSE2 (uniwersalny) Celeron D / Pentium 4 / Xeon ==> SSE2 (Intel) Pentium D / Core 2 Duo ==> SSE3 (Intel) === LAPTOPY === Pentium III / Athlon XP mobile / Celeron ==> SSE (uniwersalny) Pentium 4M / Celeron M ==> SSE2 (Intel) Athlon 64 / Sempron 64 / Turion 64 / Turion X2 ==> SSE2 (uniwersalny) Pentium M / Core Duo / Core 2 Duo ==> SSE3 (Intel) albo SSE2 (Intel-Mobile) ________________________________________________________________ Wrzuc to Lord do watku z optymal.cjami, bo balagan juz sie robi...it's an order :-P . Nie robilbym osobiscie podzialu na lapki i reszta, za duze zamieszanie. Celeron D i P4 dobrze sobie radza na sse3 intel, czyli to samo co PD i CD, C2D. Celeron M, P4M, Pentium M - tu sse2 mobile i sprawa zalatwiona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 tyle, że nie wszystkie P4 mają SSE3 - na przykład Northwoody nie mają :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 tyle, że nie wszystkie P4 mają SSE3 - na przykład Northwoody nie mają :/willamette tez nie maja, ale czy ktos tutaj oprocz Saimka "siedzi na dziadkach" ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 a czy BQI jest dla Saimka? To ma nam pomoc infekowac wszystkie komputery, przy ktorych bedziemy min 30s i nie wazne co za dziadek to bedzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 eh zamówiłem starszemu dzisiaj lapka na c2d..eh ma dzaiłać głownie z sieci-tak mysle mozę mu bqi wrzuce :D eh to było by perfidne ale z 2 strony pare h dziennie to ten procek przerobi pewnie tyle to moja celina chodzaca 12h na dobe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 eh zamówiłem starszemu dzisiaj lapka na c2d..eh ma dzaiłać głownie z sieci-tak mysle mozę mu bqi wrzuce :D eh to było by perfidne ale z 2 strony pare h dziennie to ten procek przerobi pewnie tyle to moja celina chodzaca 12h na dobe :D OT, a jednak posluchales dobrego wujka free i olales "dobry 64bitowy" procek amd ;) ze swietnym dyskiem itp. Seti pewno bylo priorytetem a co 2 core to nie amd hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 OT, a jednak posluchales dobrego wujka free i olales "dobry 64bitowy" procek amd ;) ze swietnym dyskiem itp. Seti pewno bylo priorytetem a co 2 core to nie amd hehe. Starszy postanowił nieco sypnać groszem, nasłuchał sie dobrych opinii o hp to co było robic? 64 bity były wymagane to core 2 duo zostało :wink: Chyba jakoś będzie B) Co do seti to sorry a;le nie brałem do tego lapka-jeszcze mnie nie je%ło... No ale coś mi chodzi po głowie takiego procka zatrudnić do mielenia próbek :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 willamette tez nie maja, ale czy ktos tutaj oprocz Saimka "siedzi na dziadkach" ? ;)na przykład Bartosz 'Balu' Knapik [; Tyle, że ten mój p4 to stoi u starszych w pokoju i jak przeliczy próbkę raz na sporo czasu to jest dobrze :( @tomcat - po prostu w preferencjach mu dasz żeby nie liczył na bateriach i będzie git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 panowie jest nieźle - o 22 padło kolejne 10k :D pending ciągle w okolicach 4700-5000k więc może od teraz taka normę będe miał :P dodatkowo dzisiaj odpaliłem swojego serwa tymczasowo (do czasu E4300/4400) na P4 531 @ 3.6G/passive i testuje Viste - zobaczymy jak mu liczenie pójdze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 EEE Pipanol papapa :lol: :lol2: :D :-P :razz: hehe aktualnie licze na jednym kompie tylko :) wiec jeszcze nic nie jest przesadzone bo z tego co widze to i tak liczysz wolniej probkli ode mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Raptor wczoraj znowu 11k zrobił :o To chyba jednak stanie się u niego normą ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 willamette tez nie maja, ale czy ktos tutaj oprocz Saimka "siedzi na dziadkach" ? ;) Ja :) Mysle, ze ludzie maja P4 SSE2, a ze roznica chyba niewielka w wydajnoosci miedzy SSE2 i SSE3 (z tego co poczytalem...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Lanc, gotowy jestes juz na 4 miejsce? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...