honor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Też Wam nie działa upload próbek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @honor U mnie odesłał po 3% każdej z próbek i sobie czeka :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 kszonek, a jak jest z przejściem stare bqi -> nowe bqi (stare = bez mojego account_keya ), normalnie instalować, czy jakoś trzeba stare bqi wywalić? normalnie intalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Szefuniu: wywal szesnastu nieliczacych, co maja ponizej 1k, bo nam statystyki psują ;) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 po nju jerze, teraz nie mam weny [; napisz mi na pw z imienia i nazwiska kogo wywalic [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) No kurde wróciłęm po świetach, postawiłem windę 64bit, zainstalowałem 64bitowe seti, liczy jak szalone (widać że szybciej), nasciagało mi trochę próbek, ale upload leży, na stronie seti i na ich forum nie widzę nic o jakiejś awarii <_< wkurzające :mur: edit: 0_o jak napisałem posta to zaczęło uploadować :D Edytowane 29 Grudnia 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) po nju jerze, teraz nie mam weny [; napisz mi na pw z imienia i nazwiska kogo wywalic [; No kurde wróciłęm po świetach, postawiłem windę 64bit, zainstalowałem 64bitowe seti, liczy jak szalone (widać że szybciej), nasciagało mi trochę próbek, ale upload leży, na stronie seti i na ich forum nie widzę nic o jakiejś awarii <_< wkurzające :mur: edit: 0_o jak napisałem posta to zaczęło uploadować :D zrob tescik jak mozesz jaka roznica jest.... bo jezeli pomaga duzo to czas chyba na 64bitowe bqi. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Też jestem ciekaw ile to pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 teścik? chodzi o cpu benchmark? czy liczenie jakiegoś WU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 w jakim czasie liczy próbki z za >60pkt, 30-50pk i ponizej 30pkt w porównaniu do 32bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Oki, zaraz oblokam. Qrcze nie wiem co się stało ale po zainstalowaniu 64bitowego klienta pojawił się nowy komputer na moim koncie, seti oczywiście nie było od nowa instalowane. Na tym samym systemie uruchamiałem z innym klientem i nie było problemu, dalej liczyło na ten sam komputer. Co ciekawe w menagerze na wykresie widac spadek do 0... WTF? edit: jutro napsize jak z prędkością gdy policzy trochę próbek :) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 @wisnia Zmerguj sobie te 2 kompy. Tak jest jak sie ma nowy sys ;) Kliknij na jeden z tych 2 kompów i daj Merge i potem z listy wybierz ten drugi i ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 co njlepsze, ze jak wymienisz proca, to nie zmienia sie komp, ale jak zmienisz wersje windowsa to juz tak..... no i wazne zeby katalog byl ten sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Narazie liczy próbki o zupełnie innych rozmiarach, więc nie da się zbytnio porównać, jak pokażą się jakieś b.bliskie to zrobie porównanie. @Lanc Próbowałem już je łączyć, ale pluję się że nie są identyczne bo mają inne ID i czas utworzenia. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mi po wymianie dysku nie chciały się zmergować, kumplowi po całkowitym formacie i instalce xp sp2 spokojnie zmergowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Musi być IMO taka sama nazwa kompa, procek oraz system. Więc przy różnych Windowsach (32/64) może się burzyć... Edytowane 30 Grudnia 2006 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 nie musi byc ta sama nazwa kompa, ale musi byc ten sam system i proc zeby mergowac. Ja mergowalem kompy ktore mialy system z tego samego CD i zbudoawne na identycznych podzespolach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Troche zbocze z tematu mergowania kompów ;] Wiecie co? Zróbcie demokratyczną ankietę w której wybierzemy wspólnie kompetentą osobę na stanowisko moderatora działu ;) Wybrana osoba wiadomo co by robiła: utrzymywanie porządku na podforum, merytoryczne wypowiadanie się na różne tematy/rozwiązywanie problemów a także powinna zająć się zrobieniem porządnego FAQ na temat boinc/seti. Uaktualniłbym swój poradnik ale niestety nie jestem w temacie seti - wstyd się przyznać ale przesiadłem się na rosette ;) Posada w sam raz dla osoby, która chce oddać zgromadzone na swoim koncie procenty w dobre ręce ;) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Barthezzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Troche zbocze z tematu mergowania kompów ;] Wiecie co? Zróbcie demokratyczną ankietę w której wybierzemy wspólnie kompetentą osobę na stanowisko moderatora działu ;) Wybrana osoba wiadomo co by robiła: utrzymywanie porządku na podforum, merytoryczne wypowiadanie się na różne tematy/rozwiązywanie problemów a także powinna zająć się zrobieniem porządnego FAQ na temat boinc/seti. Uaktualniłbym swój poradnik ale niestety nie jestem w temacie seti - wstyd się przyznać ale przesiadłem się na rosette ;) Posada w sam raz dla osoby, która chce oddać zgromadzone na swoim koncie procenty w dobre ręce ;) pytanie tylko czy moderacja sie zgadza, bo ankiety to sobie mozemy robic..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jeżeli inne działy mają moderatorów to czemu nie ten? Myślę, że nie byłoby problemu - dobry kandydat, pw do któregoś z adminów i "pozamiatane" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 kszonek/fury/free - jeden z nich ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « to nagroda czy kara za bqi? [; i jako ze ostatnio tu nuuuuda GRATULACJA DLA CYRUSA ZA PÓŁ MILIONA!!!!! Edytowane 30 Grudnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie wiem czy to całkiem normalne ale 98% próbek które odsyłą mój komp mają po 28.84 kredyta.... czasy są oczywiście bardzo podobne... Coś mi tu śmierdzi.... poczekam jeszcze dzień albo dwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 @wiśnia Ja raz miałem tak, że przez 4 dni komp dostawał TYLKO I WYŁĄCZNIE próbki za 29-31 kredyta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to nagroda czy kara za bqi? [; i jako ze ostatnio tu nuuuuda GRATULACJA DLA CYRUSA ZA PÓŁ MILIONA!!!!! chyba troche za wczesne gratulacje 2) Cyrus_6 499,693.35 4,547.24 ale dziękuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Przy takim racu to kwestia paru minut/godzin ;> Ja też gratuluje :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 chyba troche za wczesne gratulacje 2) Cyrus_6 499,693.35 4,547.24 ale dziękuje :D chcialem byc pierwszy :oops: ale teraz juz pelne gratulacje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Choroba nie otrzymuję nowych próbek. Jak tak dalej pójdzie to komp pozostałe dziś rozwali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nie wiem czy to całkiem normalne ale 98% próbek które odsyłą mój komp mają po 28.84 kredyta.... czasy są oczywiście bardzo podobne... Coś mi tu śmierdzi.... poczekam jeszcze dzień albo dwa...Policzyłem kilka próbek żeby zmergować sobie 2 konta: :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Choroba nie otrzymuję nowych próbek. Jak tak dalej pójdzie to komp pozostałe dziś rozwali.Jak wyżej... 2006-12-31 14:44:42|SETI@home|Requesting 401042 seconds of new work 2006-12-31 14:44:48|SETI@home|Scheduler request succeeded 2006-12-31 14:44:48|SETI@home|No work from project Ale jest jeszcze zapas na cirka 48 godzin. I dobrze, bo trzeba coś z tym RACiem zrobić, na pysk poleciał strasznie przez Święta... <_< BTW. Cyrus, pół melona, ładnie, ładnie... :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...