Skocz do zawartości
Niemiec

Druzyna Seti@boinc Purepc.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No dla mnie to tez ciut tak hmmmmm.......

Ktos to instaluje i mysli "przyspiesze winde" a tutaj tylko udostepnia komus proca do obliczen :/

Moze jak podepniecie jeszcze jakies biblioteki przyspieszajace dzialanie tego jakze cudownego systemu to bedzie tak bardziej pr0 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie koniec tematu moim zdaniem nie zagladamy na forum BOINC@POLAND tutaj tworzymy sobie forum zamkniete i spokoj. Jakims gadaniem ludzi z B@P teraz sa jakies watpliwosci itp.. namieszali w glowach jak kiedys tutaj pseudo dziewczyna na forum.. nie dajmy sie zwariowac tak powiem :>

Pan mchl admin b@p straszy ze napisze o nas do berkeley... zal zal i jeszcze raz zal..

boli ze nie jestescie nr1?.... a czemu?

ktos pisal ze wy nie liczycie dla punktow wiec o co chodzi?

moj to by bylo na tyle prosze ludzi o nie pisanie na forum b@p i tutaj tez na temat BQI itp zanim nie bedzie forum zamknietego. dziekuje :)

aha a ty kszonek nie daj sie naciskac ze bedziesz odinstalowywac i pisac do ludzi ze maja BQi.. smiech.. czemu oni maja do Ciebie pretensje? Ty to napisales my tego uzywamy. Teraz tym zajmuje sie Lanc wiec niech sobie dadza spokoj...

poniekad ma racje, moze i go boli, ze nei sa 1st, ale nie nam to osadzac. na prawdze nie chce, zeby ktos nam wyzerowal ptk tak jak to mialo miejsce z team germany o ile dobrze pamietam. a teraz juz skonczmy ta bezproduktywna dyskusje.

Z tym, ze wiecej takich "akcji" nie bedzie.

Teraz w bqi, bedzie jasno napisane, ze instalujesz SETI, wiec nie nastawiajacie sie na rozsylanie po forach itp plikow przyspieszajacych windowsa.

tez na to licze, ze juz takich akcji z "tajniakami" nie bedzie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym, ze wiecej takich "akcji" nie bedzie.

Teraz w bqi, bedzie jasno napisane, ze instalujesz SETI, wiec nie nastawiajacie sie na rozsylanie po forach itp plikow przyspieszajacych windowsa.

Psujesz niektórym frajde i odbierasz punkty ale mnie to ryba co zrobisz. Z jednej strony uczciwość najważniejszą rzeczą jest B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca

1. Dostepnosc adminow jest slaba

2. Do naszych celow potrzebne jest zalozenie grupy na forum ktora bedzie miala dostep

3. Ktos musi przydzielic userow do tej grupy

4. Moderatorzy nie maja takich uprawnien

5. Po sesji moze ktorys sie zmiluje

[;

Tyle pocieszania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PM'ka poszła :)

Zrobiłem BQI dla userów PPC z deinstalatorem ;) Teraz jeszcze trzeba zrobić tak, żeby się to dodało do dodaj/usuń programy ;]

Sprawnie poszlo, wiec teraz tylko czekac na sub-forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PM'ka poszła :)

Zrobiłem BQI dla userów PPC z deinstalatorem ;) Teraz jeszcze trzeba zrobić tak, żeby się to dodało do dodaj/usuń programy ;]

chcialbym tylko ebys pamietal, ze deintalator musi byc w jednym pliku, czyli jezli myslisz ze kompilujac dwa pliki exe tak zrobisz to jestes w bledzie ;)

tyle ode mnie.

A co do sesji to - a nie mowilem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uhuhu, to się działo ostatnimi czasy :rolleyes:. Miejmy nadzieję, że "afera" już faktycznie zakończona - od tej pory instalujemy tylko "oficjalnie". Tzn. oczywiście potajemnej instalki w szkole/pracy/akademiku raczej nikt potępiać nie będzie (a wręcz mile byłyby one widziane - at your own risk oczywiście :wink:), ale niech - jak wspomniał kszonek - w info o instalce jest informacja, cóż to za zwierz się instaluje.

Z innej beczki - widzieliści kiedyś tak liczącego P4 3GHz:

http://setiathome.berkeley.edu/show_host_d...?hostid=2801431

:lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee to nie jest jakiś fake ? Chodzi mi o wykrywanie tego CPU... Albo ten proc ma 5Ghz na codzień :o Rac 900 na P4 3Ghz HT :lol:

Miałby RAC ~2000 gdyby liczył cały czas - zobacz na czasy liczenia :wink:. A to dlatego, że to mój E6400, tylko okazyjnie odsyłam dziś przeliczone próbki poprzez tę maszynę i przy okazji opis w seti uaktualniło. Na tym nie liczę, bo 256MB i przy HT (dwie liczone próbki naraz) już go muli trochę.

No i oczywiście pobieram zapas próbek, żeby się mój przez kolejny tydzień bez netu nie nudził czasami. Bufor ustawiony na 10 dni, ale tu bechmarki są dużo niższe i pewnie w praktyce wystarczy na jakieś 4 i trzeba będzie znowu latać... No ale zawsze coś B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszła mnie informacja, że jeden z naszych userów a dokładnie kszonek opracował niby oprogramowanie do optymalizacji/przyspieszania windowsa, które to miało wbudowanego klienta seti, który to ów pracował bez wiedzy usera i działał na kogoś konto.

Takie posunięcie ze strony kszonka jest bardzo naganne i żartowanie z tego, że może się nie wyda pokazuje tylko poziom wypowiedzi kilku osób.

Co zrobimy z tym fantem? Hmm postanowiliśmy porozmawiać i podjąć wspólnie decyzje z całą moderacją. Wiem, że już dwóch moderów jest za usunięciem z życia forum dwóch delikwentów odpowiedzialnych za całą tą sytuację, którzy pod domeną naszego serwisu reklamowali takie podstępne praktyki i nie potrafili grać w otwarte karty.

Co do jakiś kandydatów na moderów działów, dodatkowych subfor i odprawianie szopek typu, pogadamy sobie na ukrytym/zamkniętym forum knując plan aby gapie nie czytali, rozumiem przez jedno. Nie nadajecie się by być moderami bo nawet nie znacie regulaminu jaki panuje na tym forum, łamiąc go kilka razy z tego co przeczytałem przez 2-3 strony...

Cała ta sytuacja bardzo mi się nie podoba i podejrzewam (zgoda większości modów) wyciągniemy konsekwencję z poczynań co po niektórych delikwentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wyjasnienie poszlo do Romka na GG i nalegam na niekomentowanie tego tutaj. juz czesc osob wystarczajaco duzo zrobila i tu i na torrentowniach i na innych forach. mam nadzieje, ze uda mi sie dojsc do porozumienia z Rafalem w tej sprawie.

tym postem zakonczmy dyskusje.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie!

W związku z aferą, w której nie miałem "przyjemności" uczestniczyć, mimo wszystko będąc jednak jednym z jej pionierów, chciałbym poinformować, że mój przyjaciel - pipanol, z którym razem utrzymywaliśmy konto Seti, postanowił zrezygnować z dalszego uczestnictwa w programie, a wspólnie zadecydowaliśmy, że nasze konto zostanie usunięte z Teamu PurePC.pl. Od dnia dzisiejszego, tylko ja jest właścicielem naszego konta, dlatego też zmienia ono nazwę z "pipanol & paulcrash" na "paulcrash". Jest nam ogromnie przykro, że działaliśmy na szkodę drużyny - nieświadomie, ale jednak! Takie posunięcie, będzie najlepszym wyjściem z sytuacji.

Wspólnie dziękujemy Wam, za to, że przez tych ostatnich klika miesięcy... solidarnie mogliśmy pracować nad dobrem Teamu i podniesieniem jego pozycji w rankingu.

Życzymy dalszych sukcesów... i niech RAC będzie z Wami ;) !

Pozdrawiamy!

Edytowane przez Paul Cr@sh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...