Skocz do zawartości
_Ran'dall_

Co Się Dzieje ? O_o

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie chłopaki , niedawno ,a dokladnie wczoraj zmienilem sobie mojego zasluzonego radzia 9200 na 9550 od Sapphire , no i włączam Smarka03 wszystko piknie a gdy dochodzi do testu CPU niedość że mam tam grubo ponad 2X klatek mniej niż przed wymianą karty (wcześniej wynik CPU mialem 450 a teraz 230) to jeszcze na tym teście potrafi się wiechnąć :angry: Sprawdzalem z grafą default i podkrecona , włączalem i wyłączalem nawet Fast Write ni h.olery nic niepomaga . Stery mam WarCatsy 6.3 , dodam tylko ze gry się nie wiechają a k.urde trudno jest powiedziec czy procek zwolnil(chociaż mam takie dziwne przeczucie) w grach bo mam nowa grafe i jeszcze niewiem dokladnie jak ona sie sprawuje :> Wie ktoś może w czym może tkwić problem ???? Plisss pomóżcie forumowicze !!!

Z góry THX :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj normale stery ze strony ATI....

Jaki zasilacz??

Raczej to nie wina zasilacza bo nawet odkrecalem procka i to samo ( znaczy wiechnol sie ) A normalne stery może zainstaluje ale wątpie by to cos dalo ma ktos jeszcze jakis pomysl , musi byc przecież jakies rozwiązanie :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tutaj widzę nastepujące mozliwości:

- Zmienić sterowniki na np. Omegi

- Upgrade BIOS

- Wyinstalować 3dmark-a i zainstalowac na nowo(nie wiem po co :)

- Format

- Karta się s*********a

To tyle z mojej strony

Edytowane przez Dj paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chyba strzelę sobie tego formata , tyle że dopieero za 1,5 tygodnia bo że tak powiem wymienilem ( niezla wymiana co :D ) się z gościem na grafy i jeśli w ciągu dwoch tygodni w szystko bedzie ok. to Radek 9550 zostaje u mnie a 9200 u niego :wink: A stery omegi to jakie najlepsze są do Radków 9550 , jak ktoś by mogl to niech poda link . Jeśli ktoś wie jak naprawić cos takiego bez formata to niech pisze , bo jestem pewien że pewien user to mial podobny problem i chyba jakos to zrobil , ale jak to już niepamietam :razz:

Z góry dzieki za wszystko :]]

Edit: A zapomialbym czy na omegach dobrze się kręcą radki bo jakos zawsze bylem zwolennikiem War Catsow , i czy niema zadnych zwiechow itp.

Edytowane przez _Ran'dall_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omegi sa ok, format jest dobry prawie na wszyskto, tym że sie wiesza przy tescie proca bym sie nie przejmował bo ten test w ogóle jest bez sensu - proc liczy coś co jest zarezerwowane dla grafy wtedy poza tym wynik w 3d marku da sie uzyskać bez tego jak zaczyna ładować test proca Esc i po sprawie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zmianie karty grafiki format jest niestety niezbedny... bo sterowniki sie wala... nic Ci sie nie przegrzewa?

Nie temperatura proca po 2godz grania ok. 40C a mobo ok. 30C, buda jest otwarta. Po zatym i tak walne formata , i na czysty system wgram omegi . A tak z innej beczki ma ktoś taką kartę :

Sapphire Radeon 9550 256MB , pamięci firmy Meteor czy cos takiego ???Jak się kręci ?? Bo u mnie jak narazie rdzeń 325 a pamięci niechcą wogole sie podkręcić :[[

PS. A i jeszce jakbysce mogli to podajcie link do najlepszych waszym zdaniem omeg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam teraz inne pytanko: (napisze w tym temacie bo niechce zaśmiecać w innych)

Mój sąsiad chce kupic grafę , i ma na to jakies 350zł , co teraz najlepiej kupic za tę cenę???Myślalem nad radziem 9600XT , ale ostatnio trochę mało się orientuje w kartach wiec pomóżcie .

PS. Karta ma byc na AGP i ma byc nowka:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie koniecznie po zmianie grafy jest potrzebny format. Wystarczy dobrze wyczyścić wszystko i obejdzie się bez formata. A Ty jak to zrobileś? Swoją drogą to ten Radek jest lipny przez ten ram :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej jakiegos 9800 :)

np tego: http://allegro.pl/item106700676_ati_9800_p...rancja_12m.html

po zmodowaniu* bedzie cud miod :)

*czyt. podkreceniu do wartosci XT ;P

albo 9700 :) np ta:

http://allegro.pl/item106700676_ati_9800_p...rancja_12m.html

i tez lekko podkrecic i bedzie git. a taniej niz ta pierwsza ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej jakiegos 9800 :)

np tego: http://allegro.pl/item106700676_ati_9800_p...rancja_12m.html

po zmodowaniu* bedzie cud miod :)

*czyt. podkreceniu do wartosci XT ;P

albo 9700 :) np ta:

http://allegro.pl/item106700676_ati_9800_p...rancja_12m.html

i tez lekko podkrecic i bedzie git. a taniej niz ta pierwsza ;P

Kumpel niechce z allegro tylko ze sklepu więc może jakies inne propozycje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi