Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Piszę ponieważ w temacie Barton, nie otrzymuję od pewnego czasu żadnych odpowiedzi, może tutaj ktoś mi odpowie: Tak więc, co uważacie o procku o tych oznaczeniach: AXDC2000DUT3C Y926807D40119 AQYHA 0408MPMW Czy wg. was będzie on dobry do oc? Data produkcji sugeruje zablokowany mnożnik i tego najbardziej się obawiam icon_confused2.gif Czy pod takim procem i nf2 darady go jakoś odblokwać? Sorki za takie noobskie pytania.. Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 witam , szukaj tych niebiesciutkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Po co ten temat - przecież było to wałkowane miliony razy - chyba nawet już kiedyś odpowiadałem ci na to pytanie w temacie o Sempronach? Hmmm? http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...e+mno%C5%BCnika Cache też nie odblokujesz, ale mnożnik jest stosunkowo niski, więc FSB180 przy 1,7V powinno pójść, 195-200@1,9V. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Po co ten temat - przecież było to wałkowane miliony razy - chyba nawet już kiedyś odpowiadałem ci na to pytanie w temacie o Sempronach? Hmmm? http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...e+mno%C5%BCnika Cache też nie odblokujesz, ale mnożnik jest stosunkowo niski, więc FSB180 przy 1,7V powinno pójść, 195-200@1,9V. Czyli sporo gorzej niż na poprzednim thortonie :cry: Czytałem że niektóre egzemplarze thortonów po 39 tyg. mają odblokwany mnożnik - jest to jednak bardzo żadki przypadek. Nie mam liczyć na taki fart więc chyba zbieram kasiorkę na lepsze chłodzenie bo Spire WhisperRock IV do thortona 200*12,5 i 1.9V chyba nie wystarczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Cache też nie odblokujesz, ale mnożnik jest stosunkowo niski, więc FSB180 przy 1,7V powinno pójść, 195-200@1,9V. Przy 180 chodzi na 1.6V przy 1.8V skończyłem zabawę z 200fsb (ale komp uruchamia się winda już nie) bo mam za słabe chłodzonko. Proc trafił na allegro. Dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Przy 180 chodzi na 1.6V przy 1.8V skończyłem zabawę z 200fsb (ale komp uruchamia się winda już nie) bo mam za słabe chłodzonko.Raczej nie chłodzenie - moim zdaniem zbyt niskie vcore - no chyba, że masz boxowe chłodzenie :) Otwórz boczną ściankę i zobacz czy coś dało. Ewentualnie możliwe, że to wina płyty, z tymi Epoxami były jakieś wałki przy bodajrze >1,85V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 jeśli chcesz poprawić chłodzenie to proponuję zrobić czystą prowizorke. Zawieś na drucikach/ mocnych nitkach wiatrak 80x80 tak, aby dmuchał prosto na wentyl na radiatorze. Gwarantuje, że pozwoli Ci to zbić kilka stopni ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Obudowa jest chłodzona - na sam wentyl wpada powietrze z wentyla 80mm wdmuciach!ącego a pod zasilaczem (poziomy układ - jeden wentyl wysysa powietrze przy radiatorze cpu) jest dodatkowy 80mm bequiet który wywala powietrze z obudowy. Pasta na procu to AS5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ciesz sie ze w ogole mogles zmienic napiecie tego thortona, bo ja trafilem na jakiegos shita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...