Skocz do zawartości
kojak_ct

Kontroler Pamięci W Semp64bit Na 754.

Rekomendowane odpowiedzi

A więc mam DFI Infinity4x, Sempron 2800+ 64bit.

Kupiłem sobie Corsair XMS 2x512MB CL2. Do testów wróciłem do FSB200 i sprawdzałem memki synchro. Poszły na 255Mhz 2.5-3-3-3-6 2.7v i na tym się zatrzymało. Zmiana na CL3 i T2 też nic nie dała. Sądziłem, że to już koniec pamięci więc wróciłem do HTT 340 i dzielnik na 150 czyli 247MHz na memkach. Wszystko się odpala ładnie ale odrazu po POST wyskakuje cholerny komunikat Nvidia Ide............... i wszystko staje! Zmniejszyłem mnożnik do 133 i to samo. Dopiero zmiana na najmniejszy mnoznik pozwoliła odpalić kompa ale to nic mi nie daje bo marnują się pamięci a ich wydajność jest żenująca! :/ Da się coś z tym shitem zrobić? Jest jakaś opcja, która pozwoli odpalić 255MHz czy mogę o tym zapomnieć? ;(

Już mi sił brakuje. To samo miałem z pożyczonymi Geilami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie pytanie dotyczące konkretnych platform należy kierować w poddziałach o konkretnej platformie. W tym miejscu prosimy tworzyć tylko wątki które nie dotyczą bezpośrednio jednej, konkretnej platformy.

NAUCZCIE SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie krzycz tak. Napisałem w temacie od swojej płyty ale chyba nikt nie wie co jest z tym dziadostwem. Liczyłem, że może ktoś tu coś będzie wiedział. Może ktoś zmienił platformę i tam już nie wchodzi a wie w czym problem? Wiec wyluzuj trochę. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi