Gość mariush190 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Upatrzyłem sobie własnie takiego asrocka. Chcę koniecznie płyte w standardzie micro atx, chociaz powoli wychodzi mi to z głowy.. Grafike mam radeona x550 pci-e, na zapas zostanie zintegrowana. Jak czytałem temat o tej samej płycie tyle że na s754, to zrobiła na mnie miłe wrazenie. Chce sie tylko dowiedziec czy bedzie tak samo dobrze z OC jak u tej na s754. http://www.gral.pl/preview/ASRock/ASRock93...2LANmATX_68.php Myslałem tez nad ASRockiem dual sata II, no ale ona nie jest micro i wyglada jak kot, któremu przeszczepiono dupe od Lodwariera. Ten asrock jest na chipsecie ULI 1695, to moze inne płyty na tym chipsecie tez bedą ok? No nawet jezeli bym się zdecydował na teo asrocka Dual Sata II, to czy trudne są w wykonaniu te wszystkie Vmody?? HTT 300 mnie w zupełnośći satysfakcjonuje. EDIT: A moze warto dozbierac do dfi infinity?? do 300zł dostane takową. Moze znacie jeszcze jakies inne ciekawe płyty w cenie do 250zł? Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Nie polecałbym Ci tego Asrocka. Wersja S754 jest OK ale dopiero po zastosowaniu zmodowanego biosu a do wersji S939 chyba ich nie ma. Niezła jest Gigabyte GA-K8N51GMF-9 ale na niej HTT 300MHz raczej nie osiągniesz - ma za to SB w wersji 430. DFI jest super ale jest droga, no i ten niezbyt udany SB IGP400 od ATI - słaba wydajność USB i brak obsługi SATA2. Pozostaje jeszcze nie wymieniona przez Ciebie BIOSTAR TF6100-9. Kosztuje troche wiecej jak inne mATX na GF6100 ale na zachodnich forach bardzo sobie ją chwalą - ponoć najlepszy mATX na S939 do OC (HTT powyżej 300MHz i sporo innych opcji, np zmiany napięcia - porównywalna z DFI a tańsza od niej, cena około 270-300zł) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Marce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Niezła jest Gigabyte GA-K8N51GMF-9 ale na niej HTT 300MHz raczej nie osiągniesz - ma za to SB w wersji 430. płyta niezła ale nie ma regulacji napięcia procesora w biose, mozna tylko zmieniać napięcie pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...