Cro Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Cała konfiguracja dostępna w sigu... Venice był selekcjonowany i miał chodzić na 2,8Ghz i rzeczywiście chodził. Jednak od momentu jak go kupiłem chodził na 9x275 (wtedy jeszcze coś grałem). Wszystkie testy przechodziło pomyślnie, memtest, goldmemory, sp2004 (bo głównie chodziło o ram). Później (jakieś 3 miesiące) chodził z Cool'n'Quiet na defaultowych ustawieniach -> 9x200 a przy małym obciążeniu 5x200. RAM też chodził prawie na default tzn. 1:1 timmingi 2-2-2-5, reszta na def. Ostatnio zachciało mi się grać to znowu wrzuciłem 9x275, ustawienia wrzuciłem identyczne jak wcześniej (mam zapisane ładnie na karteczce) i od wczoraj zaliczyłem 3 bsody... Puszczam sp2004, wywala po kilku minutach, podnoszę napięcia (LDT, chipset, ram) -> to samo... Myślałem, że może to c'n'q coś miesza, bo sp2004 włączał się przy 5x275 (~1300Mhz) a potem jak coś robiłem to obciążenie rosło i się zmieniało taktowanie, ale po wyłączeniu to samo :/ Przypomnę, ze 275Mhz to default moich G.Skilli... Od kilku godzin zadaję sobie pytanie: co jest k****a? :/ Jakby padły to by w ogóle nie działały przecież, co mogło się stać, że nagle straciły swoje hmm "właściwości" :| Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 timingi jak mal i rp ustaw recznie np 10/8 albo daj auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No dobra, ale chodzi o to, że wcześniej z identycznymi ustawieniami było stabilne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wszystko poza głównymi timingami (2,5-3-3-7) jest auto :/ Napięcia (różne kombinacje w tych przedziałach): LDT - 1,3V - 1,5V nF4 - 1,5V - 1,7V vDimm - 2,7V - 2,8V (wcześniej: kolejno były: 1,3/1,5/2,8 i wszystko chodziło rewelacyjnie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wszystko poza głównymi timingami (2,5-3-3-7) jest auto :/ Napięcia (różne kombinacje w tych przedziałach): LDT - 1,3V - 1,5V nF4 - 1,5V - 1,7V vDimm - 2,7V - 2,8V (wcześniej: kolejno były: 1,3/1,5/2,8 i wszystko chodziło rewelacyjnie...) Hmm Sam nie wiem co o tym myslec, przedtem bylo ok a teraz kupa ?? A nie zmieniales biosu albo wyciagales kosci i wlazyles na odwrot. Zacznij od dlugiego cleara biosu i wtedy sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Było :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 No cóż :D Poszły na RMA a g.skill jako, że już ich nie produkują zaproponował wymianę na HZ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 fartuch :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Po prostu sprzęt się odzwyczaił od OC i tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ja miałem w zasadzie taką samą sytuację z moimi gskill'ami tylko że moje zgubiła poczta... w drodze na rma do holandii... po pół roku dostałem kase z ubezpieczenia przesyłki.... ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...