Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A wyobraź sobie napęd działający na zasadzie teleportacji... przemieszcza cząsteczki z najbliższego otoczenia sprzed pojazdu za pojazd... podobno teleportacja też była niemożliwa, dopóki paru ziemianom nie udało się to z paroma fotonami. Myślisz że takie coś by dało falę uderzeniową, skoro otoczenie praktycznie się nie rusza, a zmienia tylko delikatnie położenie? //powyższe przyszło mi do głowy właśnie teraz, więc nie śmiać się :P ty i wszyscy ktorzy twierdza ze technologia da sie obalic istniejace prawa. poprostu sa pewne prawa ktorych nie da sie ominac. wyobraz sobie przestrzen w ktorej jest tylko powietrze. teraz wstaw tam obiekt niech to bedzie kula. teraz ja teleportuj kilometr w bok. gdy zniknie nasz obiekt pozostanie kula prozni ktora powietrze bedzie chcialo wypelnic. w wyniku tego wypelniania uslyszysz krotki huk(jak przebity balon tylko glosniej) ktory powstaje w wyniku "implozji" kuli prozni. teraz jak przeanalizujmy pojawienie sie obiektu. zakladam ze obiekt pojawia sie w nowym miejscu "w mgnieniu oka" czyli bardzo szybko:P najpierw z miejsca w ktore teleportuje sie obiekt trzeba by wywalic wszystkie atomy wytwarzajac miejsce na obiekt co znowu spowoduje gwaltowna zmiane cisnienia i kolejny huk. jesli by teleportowac obiekt w miejsce gdzie jest powietrze, czasteczki powietrza zniszcza ten obiekt i zapewne rozleci sie w pyl. gdyby statek poruszal sie za pomoca teleportacji malymi skokami dzwiek byl by cichszy. zeby poruszac sie w bezglosnie trzeba przeniesc wszystkie czastki powietrza ktore sa przed pojazdem za pojazd i to tak zeby nie zaburzyc ruchu powietrza. mozna by wykozystac wspomniana teleportacje do usuniecia czastek z przodu ale imo nie da sie tego zrobic bezglosnie. trzeba by odmiezyc okreslona ilosc czastek dopasowac ksztalt "paczki" czasteczek do strefy niskiego cisnienia za pojazdem itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) i nie pij juz do tej stalej kosmologicznej, bo wszechswiat statyczny nie jest, na co tak jakby sa dowody, chociazby przesunięcie ku czerwieni.A widzisz, otóż według najnowszych pomiarów jednak jest, lecz skierowana w przeciwnym kierunku - wszechświat rozszerza się coraz szybciej. Wskazuje to na istnienie czegos w rodzaju energii próżni (która jak wiadomo aż kipi od fluktuacji kwantowych, ktorych wynikiem jest stala kreacja i anihilacha cząstek). Być moze mozna czerpac jakos tą energie i za to stwierdzenie to bym sie Szypowa nie czepiał. Jednak głosic zaraz o jakichs przekaźnikach torsyjnych ale nie pokazywac ich publicznie to przesada :P EDIT: Arnie ale musisz przyznac, ze gdyby tak operujac materią na poziomie atomowym (w sumie taką nanotechnologie mozna sobie wyobrazić) zamieniać cząstki powietrza przed statkiem na cząstki statku, a za statkiem zamieniać cząstki statku na powietrze, to wtedy statek taki poruszałby sie bez zadnej fali uderzeniowej :) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A widzisz, otóż według najnowszych pomiarów jednak jest, lecz skierowana w przeciwnym kierunku - wszechświat rozszerza się coraz szybciej.Hmm... musiałbym poczytać, książki które czytałem mają już dobre 10 lat, więc pewno wiele w kosmologii, przynajniej tej eksperymentalnej zmieniło. Nowe pomiary, nowe teorie, kosmologia jest bardzo plastyczna B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Co do predkosci wiekszej od swiatla: Promieniowanie_Czerenkowa Ktos cos o tym slyszal? A co do kosmitow to jesli przybeda to nie sadze zeby chciali nas pocwiartowac i zjesc ;) Jesli sa na tak wysokim stopniu rozwoju intelektualnego to na pewno nie w glowie im tępe barbażynskie napady na planety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) EDIT: Arnie ale musisz przyznac, ze gdyby tak operujac materią na poziomie atomowym (w sumie taką nanotechnologie mozna sobie wyobrazić) zamieniać cząstki powietrza przed statkiem na cząstki statku, a za statkiem zamieniać cząstki statku na powietrze, to wtedy statek taki poruszałby sie bez zadnej fali uderzeniowej :) no fakt:) ale oni nie maja takiej technologi bo sie rozbili(roswell etc.) :P bo imo gdyby potrafili tak manipulowac materia to zamiast sie rozbic przelecieli by przez planete:> Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Co do predkosci wiekszej od swiatla: Promieniowanie_Czerenkowa Tutaj chodzi o prędkość fazową - nie ma zadnej sprzeczności z teorią względności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Co do predkosci wiekszej od swiatla: Promieniowanie_Czerenkowa Ktos cos o tym slyszal? :D Przeczytaj to sobie. Poza tym wiesz.... pomyśl że biegniesz w strone światła, na zdrowy rozum, zbliżacie się do siebie więc z prędkością większą niż prędkość światła... ale tak nie jest :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phase Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ktos powiedzial ze prawa fizyki obejmuja caly wszechswiat ale kiedys ogladlam program ala discovery o quantum mechanics i bylo powiedziane ze w czarnej dziurze niektory z praw fizyki rozpadaja sie. http://www.geocities.com/autotheist/Physics/bh.htm " It has been hypothesized that a black hole would collapse to a single point, and at this point, called a SINGULARITY, the laws of physics do not apply. For a true black hole, this does not cause any problems, since the event horizon hides the singularity and so nothing outside the black holes is affected." http://archive.ncsa.uiuc.edu/Cyberia/NumRe...ckHoleAnat.html "At the singularity, though, the laws of physics, including General Relativity, break down. Enter the strange world of quantum gravity. In this bizzare realm in which space and time are broken apart, cause and effect cannot be unraveled. Even today, there is no satisfactory theory for what happens at and beyond the singularity. http://www.astronomical.org/astbook/blkhole.html At the present time, science has no tools to describe conditions within the singularity. All laws of physics lose meaning in such a region. itd, czyli prawa fizyku nie obejmuja calego wszechswiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) phase - owszem, nie wiemy jakie prawa obowiązują w osobliwości (srodek czarnej dziury) - mowiac "w całym wszechswiecie" dokonałem pewnego uproszczenia. Arnie - no bo ten w roswell to byl stary typ statku, wtedy jeszcze nie bylo mowy o zadnych swiecących kulach - byly tylko spodki;] Ps. Rozwiązania zagadki osobliwości upatrywac mozna w superstrunach, jednak poki co są tylko domysly. EDIT: A tak w ogole, to nie jest to odpowiedni temat na takie dywagacje ;) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 prawa fizyku nie obejmuja calego wszechswiatajakby istniała możliwość zbadania czarnej dziury, to w ciągu paru lat powstałyby teorie, testy i miałbyś te prawa zapisane. Te prawa w tej chwili istnieją, tylko raczej nie ma opcji żeby je "tak sobie" poznać. zresztą osobliwość to tylko osobliwość ;) jak ktoś chce Czarna_dziura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jak ci się wydaje że za życia zobaczysz statki które się teleportują to masz niepokolei w głowie. Zobacz jak skończył komputer kwantowy, tak samo skończy teleporacja. (...) Stąpasz po kruchym lodzie. Do tej pory ta dyskusja mnie bawiła. Ale widzę że z niektórymi ludźmi nie da się porozmawiać na tematy na które patrzeć się powinno od początku z przymrużeniem oka. Do tej pory tak patrzyłem na cały ten temat i było fajnie, no ale koniec nadszedł. Ostatnie wyjaśnienie i małe pytanko. Nie twierdzę że doczekam teleportacji wykorzystywanej na szerszą skalę niż obecnie w laboratoriach. Lepiej żebym nie doczekał, bo każdy wynalazek miał pozytywne i negatywne zastosowanie, a tego drugiego bym nie chciał w tym przypadku zobaczyć. Komputer kwantowy- ludzkość dorośnie, rozwiąże parę problemów, to zrobi taki komputer. Widocznie jeszcze nie pora. Windows też nie powstał w 2 dni, chociaż czasem jego działanie na to by wskazywało :lol: A teraz pytanie: Czy możesz mi jednoznacznie udowodnić że teleportacja i zbudowanie pojazdu wykorzystującego teleportację jest niemożliwe, oraz czy zgadzasz się na ewentualnego kopa w 4litery w przyszłości, jeżeli pewnego dnia teleportuję się przed Twoim domem? Powtarzam tylko że naprawdę wolałbym tego nie doczekać. (...)wyobraz sobie przestrzen w ktorej jest tylko powietrze. teraz wstaw tam obiekt niech to bedzie kula. teraz ja teleportuj kilometr w bok....a w tym samym momencie przenieś wszystkie atomy z tamtego miejsca w miejsce gdzie poprzednio znajdowała się kula. I będziesz miał pyknięcie? Jeżeli wszystko będzie się odbywać z prędkością większą od prędkości cząsteczek powietrza, to raczej niczego nie usłyszysz. Ewentualne różnice ciśnienia... spać mi się chce, wymyślcie coś obrońcy życia pozaziemskiego ;] Jakieś buforowanie czy coś. Pisałem już- dajcie mi tydzień, mogę to doszlifować tak, że nikt się nie przyczepi. Przecież tworzenie teorii na tym polega :twisted: Dobra, koniec już. Nie da się tu udowodnić że ktoś ma rację a ktoś nie (chyba że sprawca zamieszania przyzna się jak to było), więc proszę- dajcie sobie spokój. Niech każdy wierzy w co chce. Napisałem tą teleportację jako żart i cały czas tak ją traktuję. Jeżeli tak się zacietrzewiliście, że chcecie bronić fizyki za wszelką cenę, trudno. Tylko wytłumaczcie mi czy wszystko już odkryto, że z całą mocą zaprzeczacie temu co napisałem. W średniowieczu ludzie twierdzili że Ziemia była płaskim centrum wszechświata a za inne poglądy palono na stosie. Dzisiaj robicie podobnie nie dopuszczając do siebie innych możliwości, być może jeszcze nie odkrytych. Powinniście pisać w każdym poście "Obecny stan wiedzy wyklucza....". ja p... nawet się pośmiać w spokoju nie dadzą, tylko trzeba brednie prostować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 dokladnie tak :) fajnie sie gadalo na luzie o tym i o tamtym to nagle sie musieli znalezc obroncy fizyki. ehh, szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Czy możesz mi jednoznacznie udowodnićOwszem, jak tylko ty mi udowodnisz że nie jesteś w tej chwili podpięty do Matrixa. Równie durna rzecz do udowadniania, bo w przyszłość niestety wglądu nie mam, ale fizykę i technikę mamy już na tyle rozwiniętą, że zapewniam cię, trzeba by GIGANTYCZNEGO odkrycia pokroju odkrycia atomu, żeby ruszyć do przodu z kopyta, i dokonać jakichś większych zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Teleportacja przedmiotow jest imho kwestią czasu (wystarczy zbudowac daną rzecz atom po atomie w miejscu docelowym), z ludźmi sprawa wyglada nieco gorzej (wiadomo dlaczego). Poza tym na pewno nie bedzie to wygladało w ten sposob, ze kazdy teleportuje sobie cos gdzie mu sie podoba - teleportowac bedzie sie dalo tylko z jednego portalu do drugiego (inaczej sobie tego nie wyobrazam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Teleportacja przedmiotow jest imho kwestią czasu (wystarczy zbudowac daną rzecz atom po atomie w miejscu docelowym)No tak, teoretycznie to w sumie nie wygląda tak przerażająco. Wystarczy odczytać dokładne położenie poszczególnych atomów, ich połaczenia i potem to odtworzyć. Może tak za 300 lat kostke cukru przeteleportują :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) nie wiem na jakiej zasadzie dokonywane sa teraz proby teleportacji, ale zawsze mozna zastosowac patent ze star treka - z energii robic materie i odtwarzac przedmioty, wystarczy tylko kilka bateryjek i dyskietka zeby pomiescic dane dotyczace rozmieszczenia atomow... zeby nie dodawac kolejnego posta oftopowego jako odpowiedz dla und3r'a :) : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=20561 Edytowane 7 Czerwca 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 a kto wie co tam rząd usa majstruje w swoich bunkrach , mysliwiec SR 71(czy 171 nie pamientam) Blackbird który jes oficjalnie najszybszy , jakies 3,5 macha (kidys na discawerym mówili ze w sekunde pokonuje 900metrów) to konstrukcja z lat 50 , a co tam teraz tworza to nikt nie wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 No tak, teoretycznie to w sumie nie wygląda tak przerażająco. Wystarczy odczytać dokładne położenie poszczególnych atomów, ich połaczenia i potem to odtworzyć. Może tak za 300 lat kostke cukru przeteleportują :wink:Obstawiam, ze stanie się to jeszcze w tym wieku. nie wiem na jakiej zasadzie dokonywane sa teraz proby teleportacji, ale zawsze mozna zastosowac patent ze star treka - z energii robic materie i odtwarzac przedmioty, wystarczy tylko kilka bateryjek i dyskietka zeby pomiescic dane dotyczace rozmieszczenia atomow...Stary, wiesz ile energii potrzeba na stworzenie choćby atomu? Tyle, ile wynika z równania E=mcc, czyli w cholere duzo ;) . Zobacz sobie na bomby atomowe, ktore sa stosunkowo mało wydajne (wydajnosc rzedu kilkunastu procent, zdaje sie) - taki proces trzeba by odwrocic;] Poza tym w S. T. teleportowali gosci na planete bez zadnej infrastruktury na miejscu - cos takiego imho nigdy nie bedzie mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 co to za zaklad jak moze Cie juz wtedy nie byc na tym swiecie :) to tak jakbym sie zalozyl ze za 150lat polska zniknie z mapy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 co to za zaklad jak moze Cie juz wtedy nie byc na tym swiecie :) to tak jakbym sie zalozyl ze za 150lat polska zniknie z mapy :D Przy obecnym rządzie może i wcześniej :D Luudzie ale robicie offtopa - to temat o ufo a nie o kosmologii - załóżcie sobie temat o kosmosie i nowych technologiach i możecie pisać o tym dowoli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie wierze w zadne UFO i ze nas odwiedzaja. Wierze ze na 99% istnieje inne zycie ale w jakiej formie to inna strona medalu. Wierze ze istnieje conajmniej jedna cywilzacja lepiej rozwinieta od nas ale teorie ze nas odwiedzaja sa dla mnie nie do przyjecia. Napewno obserwuja ale czy zdazyli zlapac sygnal radiowy. A moze juz o nas wiedza ale nie przybywaja ,bo wg. nich nie jestesmy na to gotowi. Mozna by tak gdybac ale prostsze wyjasnienie dla mnie to ze o nas nie wiedza jeszcze. Co dowodow... czemu zawsze kazde nagranie UFO jest tak kiepskiej jakosci ? Przeciez kamery zazwyczaj daja dosc ostry obraz by cos zobaczyc. A tu wiekszosc nagran jest taka jakby ktos z komorki nagrywal czy kamerka interetowa. Nawet w dawniejsych czasach kamery dawaly dosc dobry obraz by nie ogladac tylko ciemnych czy jasnych plam na niebie. Dowodow na istnienie jako takich nie ma. Jest wspomiane o tym w Biblii i zdaje sie w Koranie ale skad ja man wiedziec czy tam co jest zapisane, faktycznie opisuje to co widzial dany obserwator. Czytalem ksiazke autorstwa Erich'a von Danikena ale ten czlowiek mnie jakos nie przekonal do swoich teori i odkryc.Daje to do myslenia ale tylko tyle moge powiedziec. Dopoki nie zobacze na wlasnie oczy nie uwierze. Dopoki za pomoca silnego teleskopu nie zobacze miejsca ladowania ludzi na ksiezycu nie bede w 100% pewien ze to mialo miejsce. Wiadome jest ze miedia wiele potrafia... bardzo chce wierzyc ze czlowiek tego dokonal. Teraz sie mowi ze nie moga z Nasa poleciec ponownie bo to wysokie koszta a teraz przeciez jest w programie lot na marsa ,ktory kiedys sie przeciez odbedzie. Mam nadzieje ze za mojego zycia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie no, samo lądowania na księżycu to jest taki fake że to nawet szkoda poruszać ten temat. Dowody są na tyle mocne, że nikt racjonalnie myślący w to nie wierzy :lol2: Chociaż nie przeczę - być może byli, ale zdjęcia które pokazali, na pewno nie są dokumentacją tych zdarzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No widzę, że się rozmowa rozkręciła, zboczyła po drodze delikatnie z tematu sfer znad meksyku i krwistego deszczu z indii, ale zawiera wiele ciekawych teorii i zagadnien. Zakładając, że film nasa secret transmission nie jest fakiem,są tam śmieci, ale są też pewne ruchy obiektów które wykluczają postać śmiecia. Powiedzcie mi, czy ASTRONAUTA nie potrafi odróżnić kosmicznego śmiecia OD czegoś co śmieciem nie jest? Dlaczego na filmie podczas spaceru kosmicznego astronauta RAPORTUJE : There is an object at 10 o clock, zgłasza sie kontrola i prosi o powtórzenie, astronauta powtarza po czym słyszy polecenie tonem jak by miał się zamknać i nic nie mówić: Stay vector, i repeat, stay vector...! Wszystko jest na filmie, CZARNO NA BIAŁYM, oni nawet nie wiedzieli że gosciu z ziemi sciaga od nich sygnał przy pomocy bardzo silnych anten i nagrywa sobie wszystko. To wszystko jest do wglądu! Nikt mi nie powie że wszystko co jest obserwowane na filmie smoking gun, jest śmieciem kosmicznym, nie wszystko jest ze szkła, lodu lub srebra zeby odbijac światło (które pulsuje). Śmieci i lód nie zmieniają predkości, nie przyspieszają ani nie zwalniają ani NIE ZMIENIAJĄ NAGLE kierunku lotu o 90stopni.Obejrzyjcie, zobaczcie. Są obserwowane światła w kosmosie, są obserwowane światła na niebie z ziemi, sam byłem świadkiem i nie tylko ja - i to jest faktem, wiadomo, wszystko sie da wyjasnić naukowo będąc na odpowiednim poziomie, chodziło mi o to Arnie że tak jak ktos napisał, obecny stan wiedzy (i nie przekonuje mnie ze jestesmy na bardzo wysokim poziomie - myslicielom z epoki kamienia łupanego tez sie wydawało ze są na wysokim poziomie, i tak można wlasnie gdybać) nie pozwala nam na wyjaśnienie WSZYSTKIEGO i właśnie tego zjawiska narazie nikt nie wyjaśnił i sie do tego nie garnie, zachowania tych obiektów dowodzą, że nie są one tępe (mówię o sferach znad meksyku), zachowują się inteligentnie zmieniajac formacje na niebie, tworzac formacje KRZYŻA (przypadek?) , tak właśnie, potrafią stworzyć formację krzyża na niebie. Faktów nie odrzucicie, wydarzenia z 2003 roku jeszcze raz przytoczę, w nocy w okolicach wulkanu obserwowano światła, rano pojawił się napis - przekaz?. Kto za tym stoi? Alpiniści? Z helikoptera ktos sprayem napisal kilkudziesiecio - kilkuset? metrowy napis tak aby rano ludzie mieli zagwózdkę. Wiadomo, ludzie są szaleni i wiele pomysłów im w głowie. Ale tu nie chodzi o to ze tego sie nie da zrobić, chodzi o czas w jakim to zostało wykonane. PO CIEMKU! To już nie jest klepanie deską zboża, to zostało wryte w skałe. Albo mamy doczynienia z naprawdę czymś niezywkłym, albo UFO - obcy to największy fake w historii ludzkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 :lol2: "Wszystko jest na filmie, CZARNO NA BIAŁYM" Ktoś potwierdził autentyczność? "w nocy w okolicach wulkanu obserwowano światła, rano pojawił się napis - przekaz?" Wiesz z jaką precyzją można rzeźbić skałę materiałami wybuchowymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Człowiek nie wymyślił ani nie poznał praw fizyki. Czym sa prawa fizyki gdy spotykają się z choryzontem zdarzeń czarnej dziury? Dopiero poznanie zasady działania materii (czy jest falą czy cząstką bo i to takie do konca nie jest pewne) poznanie teorii kwantowej da nam głebszy wgląd w wygląd wszechswiata, ale nie wiem po pierwsze czy nie okaze sie ze znalezlismy po prostu następny zamek do pokonania w sejfie o nazwie wiedza; po drugie czy nie okaze sie ze ta wiedza jest tak przerazająca i niebezpieczna ze nie będzie dostępna dla cywilów. Cały czas sklaniam się do twierdzenia ze te wszystkie niewyjasnione ufo to są urządzenia militarne - nasze urządzenia - nie ICH... By zrozumieć odleglosci panujące w kosmosie - nie wystarczy przeczytać cyferek.. bo wy chyba sobie nie wyobrazacie jakie to są odleglosci.. najblizsza gwiazda - 4 lata swietlne. Taka z ukladem planetarnym ok 5-6lat. rozumiecie 6 LAT prędkosci swiatła.. ? nie wiem czy jestesmy w stanie to zrozumieć do konca... Dlatego podruzowanie w tej przestrzeni materialnej jest po prostu nieekonomiczne. Wszelkiego rodzaju swiecące kule - pasują tutaj jak ulał - do tego do czego dązy dzisiejsza nauka kwantowa - wormhole. Specjalny kanał - tunel, który łączy dwa punkty naszej materii w sposób trudny do opipsania.. to jak z przysłowia - góra przyszła do machometa.. Dlatego jesli są to prawdziwe orbsy - moga poruszać się z takimi prędkosciami blisko nas i nas nie zabija fala udezeniowa... gdyz nie są one częścią naszej materii... Czy wyobrazacie sobie ze technologię woormholi czy wogole kwantową udostępni się cywilom? Wolne zarty.. to jest najniebezpieczniejsza broń jaką kiedykolwiek wynaleziono. to co sie dzieje na niebie w meksyku - to albo zasłona dymna. Juz nie raz w polityce moglilsmy oglądać takie popisy. Prawdziwą informację ubiera się w takie mity, ze nikt w to nie uwierzy - to sie nazywa dyskredytacja. lub jest to po prostu zciema. Mnie bardziej martwi inna sytuacja. Ze moze tak naprawdę nie ma juz rozwoju technologicznego w wojsku. Ze zatrzymali się w postępie jakościowym i nastepuje postę ilosciowy. Napisane tez tutaj bylo ze rząd moze nie wiedziec jak sobie radzić z takimi sytuacjami. Nie to napewno nie o to chodzi. Rząd kazdego kraju sprawdza co sie dzieje, i nie sądzcie ze jest inaczej. Nawet nie wiecie ile informacji nawet o nas - zwyklych szaraczkach jest zebrane przez rózne programy filtrujące sieć. Więc nie wierzę by rząd olewał takie informacje, które moga zagrozić bezpieczeństwu. Najprawdopodobniej wiedzą dokładnie co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) To jest NASA open broadcast stary, nie ma co tu potwierdzac autentycznosci bo to JEST autentyczne, skoro sie nasa TŁUMACZYŁA ze to co widzielismy na filmie to jest nic innego jak lód i kosmiczne siki, to znaczy ze to jest film prawdziwy (Ty ogladałes to w ogole? Czy zabierasz głos w rozmowie tak jak niektórzy nie zapoznając się z materiałem? - bo jak byś oglądał to byś nie zadawał pytań czy film jest autentyczny). Zapraszam tutaj: http://www.rense.com/general21/nasas.htm Czy wiedzieliście że nasa chciała to UTAJNIĆ?? The Raphaelo Supply Module is being released from the ISS to be returned to the Shuttle Bay. Suddenly a UFO just appears to the left of the module, apparently at some distance. At first it simply glows very brightly and dims, then begins to blink and even change shape (or an unseen part of the UFO lights up to the right) in an almost Morse code fashion. --------------- COVER UP: On NASA's "Highlights" replay of this same footage, the UFO has been edited out entirely, while the same sound track remains intact! Oren provided both the live footage as well as the edited Highlights re-broadcast with the missing UFO. ( skoro to były tylko kosmiczne smieci tudzież lód czy odchody, dlaczego to zostało wyedytowane...) Fotka: Fota do komentarza Wniosek - "shut up and stay vector, I repeat, stay vector..." ^^ (nie mogłem sie powstrzymać). Gdyby nie to że koleś piracił na ziemi sygnał z ISS, gdyby nie to że UDOSTĘPNIŁ te nagrania, Nasa - secret transmission smoking GUN to film ktory jest SPRZEDAWANY w sklepach internetowych, a raczej BYŁ, bo teraz dostepny na video google, tasmy były badane pod względem autentycznosci. Jeszcze raz WNIOSEK: nasa zanim cokolwie pusci w NET , EDYTUJE to. Po raz kolejny czarno na białym =/ Co do Twojej wypowiedzi na temat możliwości uzycia ładunków wybuchowych. Wykluczone. Było Ciemno, napis jest ZBYT DUZY aby stworzenie go przy pomocy wybuchów nie zwróciło w nocy uwagi całego miasta. Były obserwowane światła latajace przy wulkanie, ale nie słyszano żadnych wybuchów. Światła nad meksykiem nie są napewno ściemą, one SĄ i czymkolwiek są, czy bronią militarną (juz pisałem ze z tym stwierdzeniem rodzą sie od razu pytania) czy tez jakims BYTEM nam nieznanym, one tam są i z uporem maniaka COŚ chcą nam przekazać, ale my, ludzie - jestesmy pępkiem świata i przykro mi to mówić, ale najzwyczajniej w świecie mamy to w [gluteus maximus]. Tylko nieliczni próbują tego nie ignorować i spróbować to zrozumieć. Ale dopóki nauka sie tym nie zajmie albo wojsko sie nie przyzna, bedziemi trwać w niewiedzy zapatrzeni bezradnie w niebo i machac ramionami "co z tego ze cos tam modzicie na tym niebie...my nic nie mozemy" Edytowane 7 Czerwca 2006 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Jak dla mnie wszystkie większe wałki to zasłona na nowoczesne technologie. Lepiej rżnąć głupa "ohoh to wcale nie było ufo" zamiast powiedzieć "skoro w latach 80 mieliśmy samoloty niewidoczne dla radarów, to jak wam się wydaje - czym teraz dysponujemy". Skad wiesz ze nasa specjalnie nie wypuscila tego filmu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Skoro mieli samoloty niewidoczne dla radarów to co w związku z tym? To teraz mamy kulki na niebie? To teraz już one są widoczne dla radarów, a nawet dla ludzkich oczu , i dlatego to teraz bawimy sie z wami w REBUSY: "a co oznacza ten kształt który własnie stworzyły setki militarnych kulek...hmmm..moze to jaszczurka?". Proszę Cię. Nowoczesna ziemska technologia...proste. No jest to najprostsze mozliwe wytlumaczenie dla ludzkiego umysłu przy obecnym stanie wiedzy naukowej. Dla mnie mało przekonywujące. O jakim filmie mówisz? Smoking gun? bo jesli tak to nasa nie wypuszczała zadnego filmu smoking gun...czy wypuszczała by film o tytule SECRET TRANSMISSION? :))))))) Czy do Ciebie dotarło stwierdzenie "przechwycony spiracony sygnał z kanału na którym się porozumiewa kontrola lotów z chłopakami na orbicie?" - wytlumacze to troche prosciej, Twój sąsiad ma telewizje satelitarną...jak dobrze pokombinujesz to na swoim telewizorze poprzez swoją antenę odbierzesz sygnał (czasem to sie nawet przypadkowo dzieje na zwyklych antenach za 60 zlotych z kiosku o_O) z tego co on aktualnie odbiera...i bedziesz mógł ogladac to samo co on dopóki on nie wyłaczy telewizora. Proste? Więc teraz, sasiad sobie nagrywa to co widzi na swoim telewizorze, i ty sobie nagrywasz na video to co on widzi na swoim telewizorze w taki wlasnie sposob masz to co on widzial u siebie bo sie do niego podpiąłes i masz to nagrane. A to czy sasiad pozniej sobie wykasuje to co mu sie nie podoba z kasety to juz Cie nie interesuje, bo Ty masz oryginał, czyli to co on nagrał zanim wyedytował i pozyczył innemu sasiadowi do obejrzenia ;) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Setki kulek na niebie? Udowodnij. :lol2: Bawisz mnie do łez z tym filmem, sugerujesz że agencja kosmiczna która posyła co trochę kogoś w kosmos jest na tyle głupia że nie jest w stanie zadbać o "poufne dane z transmisji". Naprawde, ręce opadają jak się ekscytujesz takimi "doniesieniami". Przecież to niewiele lepsze od Faktu i Super Expressu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Widzę ze apo5 starasz sie na siłe przekonąc nas do czegoś w co wierzysz.. zaczątek nowej religii? Słuchaj - te kosmiczne siki czy jak tam sie to zwie - miało zwykły jednostajny tor lotu i nie zmieniało wektora lotu - wiec bylo zwyklym orbitującym smieciem. Film niczego nie przedstawia, gdyz w kosmosie jest kupe smiecia i nie musi wcale nic znaczyć to co bylo widać.. pozatym wielkośc tych statków.. to ile one mają srednicy? 15cm? bo tyle by mniej wiecej wychodzilo :) Pozatym zastanów się jak argumentujesz.. mówisz ze to nie wojsko puszcza "jaszczurki" na niebie bo nie ma powodów by tak robiło.. a jaki powód mają by to robić kosmici? Co ostrzegają nas przed chorobą wsciekłych jaszczurek? A jesli chodzi o telewizję satelitarną, to chyba ci sie momylił zwykły broadcast z jakiś satelit cywilnych NASA, z t czymś tajnym. Wiadome jest ze tv na zachodzie ma duzo ciekawych kanałó i nawet na stronie nasa ( na której pewnie wiekszosc spiskowców nie była ani razu) tez masz "NASA media".. Spiracony tz - zakodowany, na innej częstotliwości - jesli uwazasz ze złamiesz te zabezpieczenia dekoderem cyfrowym polsatu - za przeproszeniem, to sie grubo mylisz. Od ciągłosci i czystosci połączenia zalezy czasem ludzkie zycie, nasa inwestuje kawał kasy by to zabezpieczyć, a ty uwazasz ze dekoderem.. lol.. Przykro mi. Własnie dlatego nauka ignoruje sprawy UFO.. gdyz na 100przypadków jest moze 1 niewyjasniony, ale niestety w gąszczu tych chorych teoryjek nie wiadomo gdzie szukać tego własciwego. Nie zaprzeczem istnieniu UFO, jednakze jestem prawie pewny ze im technologia do niczego nie jest potrzebna, gdzyz korzystają z kwantowego transportu. A te wymysły o jaszczurkach na niebie, o kręgach w zbozu atakach na WTC i inne.. po prostu mnie smieszą.. gdy indianie pierwszy raz zobaczyli kolej, tez byli pewnie ze widzą stalowego bizona... Po co kosmitom zabawy w swiecidełka nad meksykiem? Po co im latanie wokół zasranego i rozlatującego się mira? Czemu się ujawniają skoro tak naprawdę to mogą sie tak zamaskować ze widac je w podczerwieni tylko? I jak do jasnej cholery ktoś nakręcił film nieba, nałozyl na obraz filtr podczerwieni i trafił akurat na przelatujący orb? Nie chcę się z tobą klucic, ale strona jakiegoś pasjonata który twierdzi ze zhackował sygnał nasa, i dowiedzial sie niewiadomo czego, jest smieszna. Ja tez moge zalozyc stronę - np ze odkrylem tajne akta dot muminków.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...