Skocz do zawartości
mikaelus

Czy opłaca się sprzedawać.....

Rekomendowane odpowiedzi

128 MB RAM SDR PC133, które bezproblemowo chodzą na takich ustawieniach:

164MHz

CL2

4Way Interleave

Pytam, bo chciałem wymienić na te Kingstony 150+, ale musiałbym trochę dołożyć, więc nie jestem pewien czy to było by opłacalne.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam na razie takiej kasy, więc chciałem po prostu wymienić na 128MB Kingstona. Za te mógłbym dostać max. 70zł, a te 150+ stoją po 116zł, więć się poważnie zastanawiam czy jest sens.

I tak predzej czy pozniej, zmienisz na DDR, wiec warto terz doplacac? A jak gorzej beda sie krecic? Lepiej zostaw tak jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba przy nicch rzeczywiście zostanę...

A czyktoś wie dlaczego na moim mobo jak przekroczę 124FSB to RAM ustawia mi się też na 124?! Na FSB 123 mam RAM na 164MHz.

Aha, i dlaczego przy takim FSB ustawia mi się akurat 164MHz?!? Nijak nie mogę wyliczyć dlaczego akurat tak...

Ej, zaraz zaraz - wyszło mi, że na mojej płycie dzielnik 4 włącza się za szybko?!! ??? :? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czyktoś wie dlaczego na moim mobo jak przekroczę 124FSB to RAM ustawia mi się też na 124?! Na FSB 123 mam RAM na 164MHz.

Aha, i dlaczego przy takim FSB ustawia mi się akurat 164MHz?!? Nijak nie mogę wyliczyć dlaczego akurat tak...

Ej, zaraz zaraz - wyszło mi, że na mojej płycie dzielnik 4 włącza się za szybko?!! ??? :? :D

Za szybko? Chyba nie, bo to normalne, a pozatym na innych plytach jeszcze szybciej sie wlacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za szybko? Chyba nie, bo to normalne, a pozatym na innych plytach jeszcze szybciej sie wlacza.

Dzielnik 4 przy FSB 124?!? Albo nawet wcześniej, bo tylko tak wychodzi mi ta częstotlwość RAM'u.....?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...