bles Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Mam pytanie zwiazane z tym laptopem? Otoz mam go od jakiegos czasu i chetnie kupilbym do niego lepszy dysk. Jakie dyski sa kompatybilne z nim? Najlepiej gdyby to byl np. SATA 160 GB albo 120 GB, ale nie wiem czy moge kupic sata czy bedzie dzialal? Jezeli dzialaja w nim dyski SATA to prosilbym o jakies propozycje dobrych dyskow np. z komputronik.pl Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrb84 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Hm, a gral ktos moze na gf7300 w Obliviona (masochizm?) Hmm, sądze że gdyby dokupić 1GB ramu , dało by się grać i to całkiem spokojnie. Chętnie sprawdził bym taki scenariusz, pozostaje czekać aż kości do laptopa stanieją :-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Masz na myśli 512+1GB? Czy 2x1GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrb84 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Masz na myśli 512+1GB? Czy 2x1GB ? To juz zależy od Ciebie, ja myślę ze juz z 1,5gb gra będzie chodziła, ale 2GB na pewno nie zaszkodzi. Osobiście jednak nie nastawiał bym się na super jakość i wydajność w grach, w końcu to laptop i ma ograniczona moc(speed step, power mizer) celem wydłużenia czasu pracy na baterii. Jeśli ktoś szuka laptopa do grania powinien wziąć coś z wyższej polki np: dla grafików czyli w cenie od 5,5tys. w górę. ASUS serii A8 jest mocna maszyna w pracach biurowych. Brak zintegrowanej grafiki intela na płycie, lecz gf7300 pozwala w wolnym czasie cieszyć się grami ale nie można liczyć na relację cena/wydajność jak w komputerach stacjonarnych. Gdybym nie potrzebował sprzętu przenośnego(mam go z powodów zawodowych) za 4tys. złożył bym stacjonarnego "potwora" do super wymagających gier i oczywiście prac biurowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bles Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 nikt nie wie jakie dyski pasuja do a8j? powiedzcie chociaz z jakiego interfejsu kupic dysk czy sata czy ata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 nikt nie wie jakie dyski pasuja do a8j? powiedzcie chociaz z jakiego interfejsu kupic dysk czy sata czy ata?Do A8jc z tego co wiem są na interfejsie ata. Programowo najprościej możesz sobie sprawdzić np. za pomocą HD Tune Standardowo Asus wkłada dyski o pojemnościach od 60 do 120 więc takie na pewno będą działać. Nie wiem czego oczekujesz po nowym dysku, ale możesz np. rozważyć kupno jakiegoś 5400obr/min z zapisem prostopadłym :D Przykład Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...