Skocz do zawartości
SpiderMAN

Asus A8jc H003 - Posiadaczy Prosze O Opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie zwiazane z tym laptopem? Otoz mam go od jakiegos czasu i chetnie kupilbym do niego lepszy dysk. Jakie dyski sa kompatybilne z nim? Najlepiej gdyby to byl np. SATA 160 GB albo 120 GB, ale nie wiem czy moge kupic sata czy bedzie dzialal? Jezeli dzialaja w nim dyski SATA to prosilbym o jakies propozycje dobrych dyskow np. z komputronik.pl Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na myśli 512+1GB?

Czy 2x1GB ?

To juz zależy od Ciebie, ja myślę ze juz z 1,5gb gra będzie chodziła, ale 2GB na pewno nie zaszkodzi. Osobiście jednak nie nastawiał bym się na super jakość i wydajność w grach, w końcu to laptop i ma ograniczona moc(speed step, power mizer) celem wydłużenia czasu pracy na baterii. Jeśli ktoś szuka laptopa do grania powinien wziąć coś z wyższej polki np: dla grafików czyli w cenie od 5,5tys. w górę.

ASUS serii A8 jest mocna maszyna w pracach biurowych. Brak zintegrowanej grafiki intela na płycie, lecz gf7300 pozwala w wolnym czasie cieszyć się grami ale nie można liczyć na relację cena/wydajność jak w komputerach stacjonarnych. Gdybym nie potrzebował sprzętu przenośnego(mam go z powodów zawodowych) za 4tys. złożył bym stacjonarnego "potwora" do super wymagających gier i oczywiście prac biurowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie wie jakie dyski pasuja do a8j? powiedzcie chociaz z jakiego interfejsu kupic dysk czy sata czy ata?

Do A8jc z tego co wiem są na interfejsie ata. Programowo najprościej możesz sobie sprawdzić np. za pomocą HD Tune

Standardowo Asus wkłada dyski o pojemnościach od 60 do 120 więc takie na pewno będą działać. Nie wiem czego oczekujesz po nowym dysku, ale możesz np. rozważyć kupno jakiegoś 5400obr/min z zapisem prostopadłym :D Przykład

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi