LCC Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 A ja mam pytanko, czy będzie ten HL3 czy tylko będą kontynuować Epizod 2 i 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Oficjalnie Valve mowi o Episodach 2 i 3 O HL3 mozemy tylko dywagowac bo oficjalnych informacji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mi sie wydaje że za pare(naście) lat coś tam sie urodzi o nazwie HL3 na nowym silniku itp... Ja na miejscu Valve nie zabijał bym takiej złotej kury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Gdzieś czytałem, że na Epizodzie 3 się chyba nie skończy. Z tym, że Valve milczy na ten temat. (ale też nie zaprzecza). A co do HL3 to jeszcze nic nie wiadomo, ale niby on ma już być pod nowy silnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Przydałby się ten HL3. HL2 i EO były bardzo fajne klimatyczne. A co do grafy to mnie mierziło że w dodatku dodali tylko HDRa ale tak to wspaniała gra(dobrze chodzi na słabych maszynach i to się liczy). A najlepszy to był Gordon jak takie jajo ma w ręce i ściska to te robaczki tak jak psy na kość reagują :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Było mówione już. Valve uważa Episody za HL3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Było mówione już. Valve uważa Episody za HL3. Ale my nie. Jak tytul Half Life 2: Episode one, moze oznaczac Half Life 3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Ale my nie.Szkoda mi Was :P Jak tytul Half Life 2: Episode one, moze oznaczac Half Life 3 ?Jak? Normalnie :P W którymś wywiadzie ktoś z Valve żałował, że nie nazwali tego Half-Life 3: Episode One, ale już było za późno na zmianę :D Pełnoprawny Half-Life 3, nie będący epizodem, na 100% będzie, jednak nie jest do końca jasne kiedy. Po epizodach Valve może chcieć zająć się jakimś innym projektem, a nie ciągle tylko Gordon i Gordon. Nie spodziewajcie się nowego silnika. Valve kocha swój Source Engine i będzie po prostu do niego dokładać nowe funkcje. A czego silnikowi jeszcze brakuje? Wraz z Episode Two, engine dostanie nowe algorytmy oświetlenia, dynamiczne cieniowanie, nowy sposób generowania roślinności i terenu, obsługę procesorów wielordzeniowych, łączenie fizyki z animacją (cinematic physics; dzięki temu osiągniemy efekt np. wyginającego się metalu)..... Source jest napisany w taki sposób, że dokładanie nowych pierdółek nie powoduje mega-wymagań sprzętowych, a zdumiewającą większość można napisać dzięki shader'om. Pisanie nowego silnika od podstaw byłoby samobójstwem i pochłonęłoby kolejne 6 lat. Nie wierzcie CDAction, oni zawsze coś przekręcą ;) Valve planuje wydać grę na początku okresu szkolnego, czyli jakiś wrzesień-październik. Jak będzie? Zobaczymy, może CDA faktycznie będzie mieć rację ;) Edytowane 27 Lutego 2007 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ale my nie. Jak tytul Half Life 2: Episode one, moze oznaczac Half Life 3 ? 2 plus one rowna sie 3 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 2 plus one rowna sie 3 ;-) Czyli temat jest o HL4 czy HL 5 już ? :)) HL2 + Two czy HL2 + One + Two ::D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Jak dla mnie mogą to nawet nazwać "3 Epickie Traktory Gordona" byle wymagania były znośne i efekt pracy widoczny. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danters Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Czyli kiedy w końcu ma wyjść E2? Mówili o wakacjach, co było idealnym okresem, a słyszę o jesieni lub nawet zimie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 "Back to school period" - Doug Lombardi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 No niestety, zgadza się. Grając w CSa przez neta można zobaczyć na serwerach przy wynikach u góry logo HL2 Episode 2, Portal itp. - Coming this fall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Swoją drogą portal bedzie wyczesany. Mam juz moda do HL2 ktory bazuje na pomysle z portal. Wyczesana sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=10885&a=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Można wywnioskować że pierwsze screeny pochodzą z konsoli x720 a te 1024x768 z PC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Spoko , Bedzie HL3 na nowym i najlepszym silniku 3D . » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « CryEngine 2.1 potraktuj to info z ;) Silnik HL2 sobie nie radzi z renderingiem drzew , jest ograniczony do 128 sztuk :/ kolejne ograniczenie to obszar gry , juz widze levele w lesie 128 drzew 64 kamienie i tylko 3 hektary do exploracji ;) Edytowane 14 Maja 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Kiedy ma być premiera EP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 czy episode two jest na tym samym silniku co jedynka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Tak to samo, bo w końcu to HL2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Hmm silnik HL2 to juz niezly dziadyga, a jednak jakos wyglada. Malo tego, EP2 trzyma naprawde niezly poziom, zawsze chcialem zobaczyc jak by HL2 wygladal w bardziej otwartym terenie i w sumie po screenach widac ze moze byc niezle . To czy sobie radzi/nieradzi obadamy po premierze (Kaczynskim). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ale oni chyba tam go troszkę podrasowali. W każdym razie mi grafika odpowiada i czekam na 2 epizod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jakby ktos nie widział to na GS jest nowy trailer z BlackBoxa (Ep2,TF2 i portal). Jest po troche gameplay'a z kazdego: http://www.gamespot.com/pages/gamespace/vi...mp;subj=6170630 Mnie stuka Ep2 ale TF2 i Portal to mogą być rodzynki (a czy w cieście to zobaczymy ;]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Source engine jest podobno znacznie bardziej rozbudowany niż do tej pory widzieliśmy. Dynamiczne oświetlenie, interakcja z otoczeniem - niszczenie scian terenu itd. Jedyne co to trzeba to odblokowac (cokolwiek to znaczy). Tego typu pogłoski chodziły na różnych portalach internetowych poswieconych grom oraz hl2. Edytowane 17 Maja 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Nie wiem gdzie czytałem ale premiera Ep2 (i potala i tf2) bedzie przesunięta o miesiac (czyli teraz październik 2007). Imo to już lekka przesada. Jeszcze niech na gwiazdkę przesuną i bedzie wspaniale :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 I w ogole przerobja go na Dx10 only :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Nie wiem gdzie czytałem ale premiera Ep2 (i potala i tf2) bedzie przesunięta o miesiac (czyli teraz październik 2007). Imo to już lekka przesada. Jeszcze niech na gwiazdkę przesuną i bedzie wspaniale :lol:. No nie przesada, bo cos w marcu przebakiwali o gwiazdce 2007, tyle ze pozniej przyspieszyli premiere, mysle ze jak mowia paździenrik to to będzie październik. I w ogole przerobja go na Dx10 only :D Właśnie o to chodzi że EP2 będzie na DX10... tylko ze nie only :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 No nie przesada, bo cos w marcu przebakiwali o gwiazdce 2007, tyle ze pozniej przyspieszyli premiere, mysle ze jak mowia paździenrik to to będzie październik. Właśnie o to chodzi że EP2 będzie na DX10... tylko ze nie only :) :0 pierwsze słysze :P. Po co sie ładować w dx 10 z takim silnikiem. Mnie tam styka tak jak jest (chociaż widać ze silnik juz stary). Jak przez dx10 przedłużyli prace to brawa dla nich :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Przeciez twierdzili nawet ze "nowy" Source z DX10 ma konkurowac z Crysisem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...