thuGG Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Powiedzcie mi, czy wy jak patrzycie w dal też doznajecie takiego oslepienie jak Gordon Freeman na tym trailerze? Komus HDR uderzył do głowy. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 z tą krwią to coś nie tak chyba wtf mam nadzieje, że to mi pójdzie jeszcze na moim kompie, hl2 i episode one działały dobrze ;P co do HDR mi to nie grozi bo tego nawet mi komp nie obsłuży XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mowi na filmiku, ze to nadal ten sam silnik z paroma dodatkami. - obsluga wielu jaj - dodana fizyka ruchu obiektow (ten rozwalajacy sie dach) - dynamiczne cienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Z farbą ostro przesadzili, EP1 jak i HL2 pod tym względem prezentowały się o wiele lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale to elo 12 latki muszą mieć krew przecież.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Na stemie jest już nowe video z tf2: meet the solider. Alternatywny link Nawet śmieszny ale nic nie wnosi nowego :). Mogli by to już wydać bo to czekanie mi sie na tyle znudzi ze orange box po prostu nie kupie (jest cod4, bioshoch czy moh:a)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale to wnosi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mowi na filmiku, ze to nadal ten sam silnik z paroma dodatkami. - obsluga wielu jaj - dodana fizyka ruchu obiektow (ten rozwalajacy sie dach) - dynamiczne cienie - Tylko do czego te dodatkowe jaja pytam się Ciebie :) - No tu to prezentuje się ciekawie ,ale i bez tego fizyka w grze E1 rządziła. - zbędne dla mnie ;) Resumując silnik tylko troszkę dopieścili .Po takim długim czasie (halo mamy 2k7 :) ) spodziewałem się czegoś nowego. Mimo tych pierdół i tak gra mnie wciągnie na te kilka godzin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale to wnosi [;Przyznam filmik miodzio :P. Szkoda ze samego tf2 i portala nie można kupić bo w ep2 nawet nie dotkne ;p. Mi tutaj grafa przypomina troche dystopie (chociaż to jest cell shader) ale to na plus. No pewnie warto bedzie kupić tylko mamy rok 2007 i co ich tak hamuje przed wydaniem tego packa to nie wiem. Tyle czasu robić ep2 (5h gry) i 2 gry które już od dawna wyglądają na skończone ? Co do filmiku to fajnie ze jest gib :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A gdzie tam. Gdy wyszedl HL2 to ludzia kopary poopadaly. Pozniej durny bloomo-hdr dodali i kilka detali w E1 i znow to samo. Teraz jak wejda dynamiczne cienie, lepszy HDR, fizyka ktora bedzie targala dachami (widzieliscie jakie detale lataja ?) to i dwa jajca sie sprzydadza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mnie ciekawi ile będzie kosztowal Orange Box... Oryginał Halfa juz mam, a pograć w ep2 bardzo bym chciał. Racja Kaeres gdy wyszedł Half2 to zmiótł wszystko, nikt nie grał wtedy w Dooma3. Na przestrzeni ostatnich pięciu lat był jedyną grą, którą skończyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja tak samo, jedna z niewielu ostatnich gier, które skończyłem - po prostu klimat zabija. W ep1 jakoś grałem grałem i trzeba ją skończyć :). Lepiej trochę poczekać i niech wszystko będzie dopieszczone, a i tak pewnie będzie potem full patchy na steamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Odnosnie grafiki, to ja sie siesze, że nie ma jakiejs rewolucji tylko pare dodatkowych efektów, przynajmniej uruchomie gre na moim sprzecie. Zreszta mimo upływu lat to HL2, nadal wygląda dobrze i nie kłuje w oko. @Bartek, jak to nikt juz nie grał Doom 3, ja grałem i nawet dzis gram i tez grafika nie kłuje w oko. Swoją drogą uwazam własnie D3 i HL2 za najlepsze FPPy ostatnich lat, chyba miodnoscia nikt ich nie pobił do tej pory w moim rankingu (mam nadzieje ze Bioshock dołączy do nich niedługo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) co wy na pewno na Steam bedzie mozna kupic Portal czy TF2 bez hl2 ep2 (z resztą w orange box jest juz hl2 i hl2 ep1 ktore mam to po kiego grzyba mialbym kupic caly box lol) - i to na 100% tak czy siak jak mi to wszystko pójdzie to kupie cos z tego Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 thuGG, po prostu wydaje mi się że wtedy Doom3 troche zawiódł nadzieje, a Half spełnił je w 100%. Oczywiście Doom3 nie jest absolutnie złą grą ale wszyscy spodziewali się dzieła na miarę poprzedników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Steam się uaktualnił przed chwilą ;) Also, here's the historical fact-of-the-day: it was exactly eleven years ago that Valve was born. We're singing Happy Birthday to ourselves this week as we put the finishing touches on the Orange Box. Feel free to sing along and eat cake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 thuGG, po prostu wydaje mi się że wtedy Doom3 troche zawiódł nadzieje, a Half spełnił je w 100%. Oczywiście Doom3 nie jest absolutnie złą grą ale wszyscy spodziewali się dzieła na miarę poprzedników.Strasznie generalizujesz i nie piszesz imo/moim zdaniem. Dla mnie hl2 w ogóle nie spełnił nadziei po hl1 (zero klimatu z jedynki). W hl2 grałem 3 razy w d3 od 14(!) w góre podobnie z hl1. D3 przecież jest dziełem na miarę poprzedników (jest bardzo podobny jeżeli chodzi o rozgrywke - idziesz i rozwalasz), raczej chodzi o to ze większość sie spodziewali czegoś innego i bardziej rewolucyjnego (nie ja). stranded Ciekawy jestem ile bedą trwać te "kończące dotyki" i szlify ;p. Równie dobrze do gwiazdki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Strasznie generalizujesz i nie piszesz imo/moim zdaniem. Dla mnie hl2 w ogóle nie spełnił nadziei po hl1 (zero klimatu z jedynki). W hl2 grałem 3 razy w d3 od 14(!) w góre podobnie z hl1. D3 przecież jest dziełem na miarę poprzedników (jest bardzo podobny jeżeli chodzi o rozgrywke - idziesz i rozwalasz), raczej chodzi o to ze większość sie spodziewali czegoś innego i bardziej rewolucyjnego (nie ja). stranded Ciekawy jestem ile bedą trwać te "kończące dotyki" i szlify ;p. Równie dobrze do gwiazdki... Sorry ziomuś ,ale ty w większości tytułów marudzisz że coś Ci się nie podoba. Jak dla mnie HL2 jest nawet troszkę lepszy. Klimatycznie to właśnie 2 jest lepsza od 1. City 17 mi w zupełności wystarczył by o tym się samemu przekonać. Tak po za tym DooM 3 przy Hl2 to dla mnie głupia strzelanka ,ale za to grywalna i nic po za tym. No ale o gustach się nie rozmawia. Także peace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 To teraz ja powiem - sorry ziomy - ale ani D3 ani HL2 nie sprostały legendzie swoich poprzedników, HL2 nawet bardziej mnie rozczarował niz D3 ze względu na kompletna rozbieżność z genialnym HL1, D3 jednak trzymał klimat horroru - a z HL1 który był thrillerem zrobiono durna przygodowe która przechodzi się jak po sznurku, a historyjka jest mało przekonywująca. Ale dosyc off topa :> Mnie interesuje czy Dx10 będzie w końcu w EP2 ? Z filmikow nie idzie tego wywnioskowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 To teraz ja powiem - sorry ziomy - ale ani D3 ani HL2 nie sprostały legendzie swoich poprzedników, HL2 nawet bardziej mnie rozczarował niz D3 ze względu na kompletna rozbieżność z genialnym HL1, D3 jednak trzymał klimat horroru - a z HL1 który był thrillerem zrobiono durna przygodowe która przechodzi się jak po sznurku, a historyjka jest mało przekonywująca. Ale dosyc off topa :> Mnie interesuje czy Dx10 będzie w końcu w EP2 ? Z filmikow nie idzie tego wywnioskowac Jak napisałem o gustach się nie rozmawia. Może przesadziłem że HL2 jest lepszy ,ale jak dla mnie na równi z 1. Co do DX10 to z tego co wiem ,jedynie mają być lepsze tekstury ze względu na większą ilość pamięci . Mimika twarzy ma być liczona przez GPU. Takie informacje podało swojego czasu Valve. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No już nie przesadzajmy, że HL2 jest jakiś tam słaby. Klimat ma już od samego początku - City 17 czy Ravenholm. Gdyby HL2 miał być cały czas thrillerem to Ravenholm nie zrobiłby na graczu odpowiedniego wrażenia. A tak jest trochę przygody, thrillera, sensacji itp. Dzięki temu nie ma aż takiej monotonii pomimo liniowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Caleb, jestem wielkim fanem Half Life. Ale to co osiagneli Valve w HL2 to jest niezly krok milowy w rozgrywkach komputerowych. Pamietam pierwsze filmiki z fizyka to nikt nie wierzyl, ze to prawdziwa rozgrywka. Kazdemu szczena opadala. A fabula rozwijajaca cala historie hl jest po prostu swietna. W HL1 przyznaj, ze byla jakby zakonczona, a w HL2 swietnie ja rozwineli na nieskonczona ilosc mozliwosci. Jeszcze dostaniemy szoku w kolejnych epizodach bo tak sprytnie zakrecili producenci fabula. Generalnie nie pamietam ostatnio gier z tak swietna fabula. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No dokładnie, Hl2 ma świetną fizykę potem rozwiniętą troche w Dark Messiahu, nie wiele jest gier które zrobiły na mnie podobne wrażenie jeżeli chodzi o ten aspekt akurat. Dziś nawet wychodzą tytuły które nie mogą podskoczyć do tej wspomnianej fizyki, no i do tego ta woda ;). Więc IMO jeżeli już wyszła gra która coś sobą reprezentowała poza miłą rozwałką to jest to właśnie HL2 a nie Doom3. Co do krwi w Episode Two, rzeczywiście bieda, możliwe że to zmienią jeszcze bo będzie nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Wyglada na to, ze Episode Two nie bedzie wykorzystywal DX10, info - PCLab - http://pclab.pl/news28302.html EDIT do postu ponizej: No ja na pewno płakac nie bede:) Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wyglada na to, ze Episode Two nie bedzie wykorzystywal DX10, info - PCLab - http://pclab.pl/news28302.html Podejrzewam, ze nie bedzie czlowieka na swiecie, ktory z tego powodu bedzie plakal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Podejrzewam, ze nie bedzie czlowieka na swiecie, ktory z tego powodu bedzie plakal. To, ze sam nie maz karty z dx10 nie oznacza, ze inni by nie chcieli wreszcie poogladac nowych efektow. Jesli jest inaczej, to ja bede ta pierwsza osoba. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 O jakich to efektach mowisz, ktorymi Source moglby zniewalac w dx10 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) To, ze sam nie maz karty z dx10 nie oznacza, ze inni by nie chcieli wreszcie poogladac nowych efektow. Jesli jest inaczej, to ja bede ta pierwsza osoba. :lol2: cóż, powiedzmy sobie szczerze, sam też nie masz karty do dx10 ;) bo posiadając 8600 preferował bym płynną grę z dx9 a niżeli pokaz slajdów w dx10 Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 cóż, powiedzmy sobie szczerze, sam też nie masz karty do dx10 ;) bo posiadając 8600 preferował bym płynną grę z dx9 a niżeli pokaz slajdów w dx10 A co to gry z dx10 maja raptem 10x wieksze wymagania, ze wg. ciebie pod dx9 chodzi plynnie a dx10 to pokaz slajdow ? :blink: Chodzi o to, ze niech wprowadzaja jakies nowosci, wczesniej bylo hdr to niech teraz bedzie ten dx10, bo nic innego w miare nowego nie ma na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) "DirectX 10 tylko dla Visty to pomyłka" Według internetowego sondażu przeprowadzonego przez Valve Software, zaledwie 1 na 50 graczy, którzy mają dostęp do serwisu Steam, posiada kartę graficzną kompatybilną z DirectX 10 oraz zainstalowanego Windowsa Vistę. W wywiadzie dla heise online, Gabe Newell, prezes Valve Software, powiedział, że wypuszczenie DirectX10 wyłącznie dla Visty i z pominięciem XP było ogromnym błędem. Stwierdził, że decyzja ta wpłynęła na cały przemysł do tego stopnia, że tylko bardzo mały odsetek graczy może używać DirectX10. Podczas tworzenia gier wieloplatformowych, które są również wypuszczane dla Xboksa 360 i Playstation 3, producenci szukają najmniejszego wspólnego mianownika. Skoro nowe konsole ani Microsoftu, ani Sony nie obsługują Shader Model 4.0 dla DirectX10, korzysta z niego tylko kilka gier, mówi Newell. Ponad to, Newell opłakuje narastający brak różnorodności kontrolerów oferowanych grającym na PC. Chciałby widzieć akcesoria jak Wiimote, czy Guitar Hero, lecz skoro obsłuha DirectX dla tego typu sprzętu znacznie się zredukowała w ciągu ostatnich kilku lat, producenci nie ośmielili się wdrożyć tak drogich innowacji. Half-Life 2 Orange Box, który zostanie wypuszczony na PC i Xbox 360 12-ego października, korzysta z możliwości DirectX 10 tylko w celu wygenerowania niektórych procesów mimicznych. Jednakże wizualnie obie te wersje są niemal nie do odróżnienia. Wersja na PS3 jest tworzona przez studio EA i planowo ma zostać wypuszczona od dwóch do trzech tygodni później. Gra będzie do ściągnięcia z serwisu Steam już 10-ego października. Newell mówi, iż późniejsza data wypuszczenia wersji przeznaczonych do sprzedaży detalicznej została wprowadzona na prośbę sprzedawców. Handlowcy nie chcieli również różnych wersji, ich efektem byłaby emisja całego zestawu zawierającego: Half-Life 2, Episode 1, Episode 2, Portal i Team Fortress. Nawet przed datą wypuszczenia, Valve ogłosi dodatkowe pliki dla Steam’u, żeby obecni gracze Half-Life 2 nie musieli kupować gry po raz drugi. Możliwości silnika Source zostały zwiększone na potrzeby Episode 2. Specjalny tryb ‘alpha blend’ generuje gładsze krawędzie. Dodatkowo wersja demo przedstawia nowe efekty zniekształceń i miękich cieni. Wersja Orange Box na konsole będzie również wykorzystywać cechy nowego silnika, takie jak HDR i obsługę procesorów wielordzeniowych. Wersja podstawowej odsłony gry nie została odświeżona. Na Xbox 360 i Playstation 3 Half-Life 2 działa w rozdzielczości 720p (1280 x 720 pikseli). Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...