Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Half Life 2: Episode Two

Rekomendowane odpowiedzi

Co dziwne ,ale na stronie Wirtusa nie ma nic o przesunięciu premiery. Nie dostałem też żadnego maila, że wysyłka będzie tydzień później. Tak się zapytam o to co będzie w pudełku ? Rozumiem że HL2: ET do tego Portal i TF2 będą na DVD ,a co z HL2 ? Będzie tylko klucz i trzeba będzie go ciągnąć ze steama ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem da sie ogladac pliki ale nie da sie nic wyeksportowac ;)

np. juz widzialem liste leveli portala, ale ja w ogole nie chce tego ogladac nie bede sobie niszczyc zabawy :P

wlasnie sobie defragmentuje caly dysk (mam na nim sam steam) i trwa to piekielnie długo, pliki Source 2007 są dość duże.

@djcasey

ile teraz wynosi podatek przy zaplacie $$ ?

musisz przeprowadzic zakup i przed ostatnim krokiem ci pokaże ile dolarów za podatek (nie musisz wcale kupić, po prostu anuluj w ostatnim kroku). dolar ciągle spada także bierzcie ;) (2,63zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oficjalnego potwierdzenia nie ma, ale na forum Steam burza ;) klną na EA

sam jestem ostro wkurzony ale staram się jakoś powsztrzymać

czyli jest jeszcze szansa, że w piątek dostane gre :D?

Edytowane przez dzuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie dostałem żadnego maila od wirtusa informującego o przesunięciu premiery, a co za tym idzie wysyłki. No ale może zakończmy na razie dyskusję o premierze box'owej ,wysyłkach etc., bo mały OT się robi.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błagam, niech ktoś mi przetrze oczy. Czy na ostatnim screenie faktycznie jest 34 fps?

//

Dopiero teraz zauważyłem opcje w menu Achivements. Odblokowałeś już coś? W jakiś sposób to wpływa na grę?

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W momencie robienia screena liczba FPS spada, więc nie jest chyba tak źle.

Choć swoją drogą - na 2900XT?

Przy robieniu screena było jakieś 38, ale ustawienia all high textury na very high msaa x8 anizo x16, wszystko co się dało jest na max. ustawione poza tym te sceny gdzie coś się dzieje jak np. zawalający się most fps lecą wyraźnie w dół normalnie podczas zwykłego biegania jest ponad 50 fps. Poza tym jak już pisałem to jest wszystko max. zawsze można zjechać z msaa na x4 zamiast x8 i anizo na x8 zamiast x16 i pewnie będzie z 25% więcej fps, a gra na tym nic nie straci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, poopowiadaj coś o tych FPS bo nie podoba mi się to.

W EP1 z AAx6 i AFx16 na swoim śmierdzielu żadko kiedy widzę 30-35FPS, a tutaj na sprzęcie o 2 klasy wyższym podobnie ?

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W EP1 z AAx6 i AFx16 na swoim śmierdzielu żadko kiedy widzę 40FPS, a tutaj na sprzęcie o 2 klasy wyższym podobnie ?

Szczerze to las wpier... chyba najwięcej fps normalnie jak na ekranie nie ma drzew to jest grubo ponad 50, a i nawet ponad 70 fps jak się tylko na ekranie drzewa pojawią to już bliżej 40. Na razie mało pograłem, więc nie wiem jak dalej będzie. Na pewno wymagania co EP2 są dużo większe niż EP1 porównywałem na swoim sprzęcie i w EP1 rzadko jest mniej niż 70 fps normalnie jest jakieś 70-100 fps, ale jak pisałem w EP1 nie było drzew, może coś jeszcze dorzucili co spowalnia grę. Pogram dłużej to poobserwuję na razie niestety muszę wyjść, ale myślę, że zaraz reszta pre-orderów obudzi się i też coś skrobnie chyba, że ich gra pochłonie.

@poca

Za krótko grałem by coś odblokować, ale masz listę achievements:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Lista z ustawieniami na jakich gram:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle pamiętasz :lol2:

nie ma to jak wyczerpująca wypowiedz :P

z tego co pamiętam na końcu Ep1 Alex wisiała na poręczy wagonu nad przepaścią ;)

na screenach w Ep2 widzimy ze nic jej nie jest, jednak to wcale nie bylo takie oczywiste chyba co sie z nia stanie w ep2 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma to jak wyczerpująca wypowiedz :P

z tego co pamiętam na końcu Ep1 Alex wisiała na poręczy wagonu nad przepaścią ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

To było z trailera promującego EP2 i to pewnie będzie w późniejszej części EP2. EP1 skończył się na wybuchu cytadeli i fali uderzeniowej, która dosięgła wagonik którym uciekamy z miasta. EP2 zaczyna się tam gdzie skończył się EP1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ustawienia tekstur mogą być również na DX9 (Very High). ? Czy ta opcja jest dostępna tylko dla DX 10. ? Widzę że Hardware DirectX level jest ustawiony jako DX9+. Ciekawi mnie czy są jakieś różnice w wydajności i jakości pomiędzy DX9/DX9+, czy to tylko tak w opcjach widnieje dla tych co mają karty wspierające DX10. Co do tych drzew i spadku FPS to może to być wina samego silnika. Spadki FPS były również na otwartych przestrzeniach ,a te drzewa dodatkowo obciążają. Podejrzewam że to kwestia głównie procka, bo od niego Source jest bardzo zależny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ustawienia tekstur mogą być również na DX9 (Very High). ? Czy ta opcja jest dostępna tylko dla DX 10. ? Widzę że Hardware DirectX level jest ustawiony jako DX9+. Ciekawi mnie czy są jakieś różnice w wydajności i jakości pomiędzy DX9/DX9+, czy to tylko tak w opcjach widnieje dla tych co mają karty wspierające DX10.

jak pisze DX9 albo DX9+ to dlaczego ma wymagac karte DX10 ?!?!? co ty wymyślasz ??? ;) Edytowane przez OpenSource

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ustawienia tekstur mogą być również na DX9 (Very High). ? Czy ta opcja jest dostępna tylko dla DX 10. ? Widzę że Hardware DirectX level jest ustawiony jako DX9+. Ciekawi mnie czy są jakieś różnice w wydajności i jakości pomiędzy DX9/DX9+, czy to tylko tak w opcjach widnieje dla tych co mają karty wspierające DX10. Co do tych drzew i spadku FPS to może to być wina samego silnika. Spadki FPS były również na otwartych przestrzeniach ,a te drzewa dodatkowo obciążają. Podejrzewam że to kwestia głównie procka, bo od niego Source jest bardzo zależny.

Gram na XP, czysty niczym nie skażony DX9.

Pograłem dłużej lokacja którą pokazałem w pierwszym poście jest najbardziej wymagająca jak na razie.

To jeszcze screen krajobrazu.

Dołączona grafika

Reszta screenów dla chętnych idzie w spoiler.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W EP1 z AAx6 i AFx16 na swoim śmierdzielu żadko kiedy widzę 30-35FPS, a tutaj na sprzęcie o 2 klasy wyższym podobnie ?

Karty Nvidia nie obsluguja trybu AAx6, wiec grałes bez AA, a myslałes ze taki super sprzecior masz ze ciagnie na max AA aaaaaaaaahahahahah :D :D :D

OWN YOUR ASS DADDY(tatusku)!!! hehehe

Edytowane przez adamove

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mastertab, podziel się może wrażeniami z gry, fajna, mało fajna, zajebista? Taki sam miód jak HL2, czy może jakis zawód, bo IMO EP1 był dobry, ale nie miazdzacy. Mam nadzieję trzyma poziom HL2, albo jest wyzej.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceniając po screen'ach mastertab'a widać, że sporo poprawili względem grafiki. Modele postaci i tekstury na nich, efekt rozmycia jakiś się pojawił, drzewka iglaste lepiej wyglądają, przypominają mi te ze stalker'a, to tyle chyba co ze statecznych zdjęć można wywnioskować. Gameplay myślę, że nikogo z fanów hl(i nie tylko) nie zawiedzie, będzie pełen mocnych wrażeń i szybkiej akcji.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi