MariuszDW Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 witam! mam problem! nie wiem co mam dalej zrobic za tym mostem z samochodami! zrobilem dzwignie z samochodow i przeskoczylem na druga strone!tam otworzylem drzwi dla Alex i tego zielonego "cyklopa" :D Alex mowi jedna kwestie i stoja jak zachipnotyzowani i patrza sie na most :mur: :mur: :mur: a widze ze jest wyjscie zaraz za tymi wielkimi drzwiami tylko trzeba uruchomic silnik! ale to musi zrobic ten 'zielony' ma ktos jakis pomysl jak to przejsc? z gory dzieki pozdro A samochodzik przyprowadziłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 LoL. przciez po to byl caly ten cyrk na mapie :D nie wierze ze tego nie zrobil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Gorąco polecam obejrzeć film pt. Exclusive Valve Behind the Scenes , który dostępny jest na Gametrailers.com :) Twórcy gry opowiadają jak to było od samego początku. :) Niestety ja na swój egzemplarz Orange Box muszę czekać jeszcze tydzień... Brak pracy + niepełnoletność mają swoje minusy hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A ja dzisiaj zamówiem OrangeBox od play na allegro i już wysłali. Jak kurier nie zawali, to jutro będę miał. Pelecam przejście gierki jeszcze raz z włączonymi komentami. Opisują, co jak robili, czym się kierowali i jak eksperymentowali z fabułą. LoL. przciez po to byl caly ten cyrk na mapie :D nie wierze ze tego nie zrobil :DNo bo nie wiem, z czego innego mógby wynikać problem. Chyba, że mu się skrypt zaciął... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A ja dzisiaj zamówiem OrangeBox od play na allegro i już wysłali. Jak kurier nie zawali, to jutro będę miał. Pelecam przejście gierki jeszcze raz z włączonymi komentami. Opisują, co jak robili, czym się kierowali i jak eksperymentowali z fabułą. No bo nie wiem, z czego innego mógby wynikać problem. Chyba, że mu się skrypt zaciął... A to fiu..ki, dzwonilem dzis i sie pytalem czy maja i mowili ze nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Gram od 2 dni i muszę przyznać, że (jak zwykle...) jest świetnie. Nie jakoś nadzwyczajnie, ale ładne widoki i wciągająca fabuła robią swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Gram od 2 dni i muszę przyznać, że (jak zwykle...) jest świetnie. Nie jakoś nadzwyczajnie, ale ładne widoki i wciągająca fabuła robią swoje. Tak jak ktoś już przyznał, czasem przynudza » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Part z samochodem był nuuudny! Ciekawie zrobiło się tylko podczas zasadzki, akcja z mini-striderami w domku była niezła :> Ale gra i tak robi ogromne wrażenie, no i fabuła... Nic mnie nigdy tak nie wciągnęło, jak HF2 z dodatkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 potwierdzam, w sumie czekałem na ten nowy samochód a nie było aż tak fajnie, ale zasadzka z hunterami super, co chwila musiałem loadować :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 potwierdzam, w sumie czekałem na ten nowy samochód a nie było aż tak fajnie, ale zasadzka z hunterami super, co chwila musiałem loadować :lol:I takich zwrotów akcji trochę brakowało - jedynie zasadzka, końcowa obrona silosu i może jeszcze ucieczka przed tym wielkim Mrówkolwem (czy jak go tam zwał) w jaskiniach. Wtedy dopiero czuło się ten dreszczyk emocji. No i jeszcze po zdobyciu ekstraktu larwalnego była niezła rzeź ;> A poza akcją - Alyx... Mmm :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) LoL. przciez po to byl caly ten cyrk na mapie :D nie wierze ze tego nie zrobil :D lol :rolleyes: gralem cala z jezykiem angielskim wiec nie za bardzo chcialo mi sie wczuwac w teksty :wink: i musialo mi umknac ze chodzi o ten samochod! ale przyznacie ze i tak niezle ze udalo mi sie przeskoczyc na druga strone nie uzywajac do tego samochodu B-) Edytowane 18 Października 2007 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 He he :lol: Tracisz sporo zabawy nie kmniąc fabuły, tym bardziej, że grafika ledwo wyrabia (ale w sumie spoko z dodatkowymi efektami) u progu 2008. Pomykam drugi raz z włączonymi komentarzami i właśnie idę znowu po ten samochód :D A tak na marginesie, to polatałbym sobie tym heli kombinutu w jakimś battlefieldzie. A wogóle to maskara by była jak by to umożliwili w EP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 skonczylem.. gra bardzo zacna.. chwilami faktycznie przestoje, ale nie umniejszaja one wartosci calej "produkcji". mnie wbijaly w fotel koncowki etapow, kiedy do akcj dochodzila BARDZO klimatyczna muzyka, towarzyszaca wspaniale przy "rozwalce" (przy tej serii nie do konca wlasciwe slowo). generalnie HL2 ep2 spelnil oczekiwania, usatysfakcjonowal. jestem z HL od poczatku i jest to dla mnie "seria zycia". HL1 to pierwsza w pelni swiadoma gra fpp, w ktora wlozylem tyle emocji, ktorej poswiecilem tyle czasu i dla ktorej zupelnie sie zatracilem. kolejne czesci mniej, juz nie to samo, ale moze i dobrze. byly to juz zupelnie inne doswiadczenia, a HL1 pozostal gra zycia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Kupiłem, odpaliłem, minęła dłuższa chwila i już koniec gry :( Muzyka w tej grze w momentach większych akcji jest na max dopasowana i potęguje cały klimat tej części (jak i poprzednich ;]). No i tak jak pisali inni, ta gra ma w sobie to "coś" co sprawia, że chce się grać :) Teraz pozostaje czekać na EP3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) He he :lol: Tracisz sporo zabawy nie kmniąc fabuły, tym bardziej, że grafika ledwo wyrabia (ale w sumie spoko z dodatkowymi efektami) u progu 2008. Pomykam drugi raz z włączonymi komentarzami i właśnie idę znowu po ten samochód :D A tak na marginesie, to polatałbym sobie tym heli kombinutu w jakimś battlefieldzie. A wogóle to maskara by była jak by to umożliwili w EP3 no mam wlaczone caly czas teksty dialogu! a powiem Ci ze na sprzecie z mojego sigu i na tych ustawieniach mam wszystko plynnie B-) bo gierka ma super silnik! Edytowane 19 Października 2007 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nie podobał Wam się rajd samochodem ? Ale faktycznie ze mną coś nie tak bo w HL2 też każdy narzekał na levele z wodolotem i buggim, a dla mnie to ulubione plansze. Jak się jedzie samochodem to niezłe widoczki są a poza tym przecież tam są wtedy te świetne levele z zasadzkami Combine, kilka fajnych zagadek (choćby klapa) później ta akcja z DOG`iem nad rzeczką to poezja i to wszystko w levelach z samochodem. Zresztą końcowa akcja obrony też jest jakby nie było przy częstym użyciu wozu. No i do dr@bollo, weź graj w gry ze zrozumieniem. Tą grę można spolszczyć w rejestrze jeżeli nie rozumiesz eng. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ok ludzie szybkie pytanie - skoro premiera OrangeBox'a jest dzisiaj, to czy macie już jakieś info gdzie można zakupić cały pakiet. Kupno przez steam odpada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 www.allegro.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Może inaczej - pomijając wysyłki ;) Chcę ją dzisiaj dorwać w łapki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Co do misji z samochodem, to na jego drodze było zdecydowanie za mało przeciwników :mrgreen: Edytowane 19 Października 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nie podobał Wam się rajd samochodem ? Ale faktycznie ze mną coś nie tak bo w HL2 też każdy narzekał na levele z wodolotem i buggim, a dla mnie to ulubione plansze. Jak się jedzie samochodem to niezłe widoczki są a poza tym przecież tam są wtedy te świetne levele z zasadzkami Combine, kilka fajnych zagadek (choćby klapa) później ta akcja z DOG`iem nad rzeczką to poezja i to wszystko w levelach z samochodem. Zresztą końcowa akcja obrony też jest jakby nie było przy częstym użyciu wozu. No i do dr@bollo, weź graj w gry ze zrozumieniem. Tą grę można spolszczyć w rejestrze jeżeli nie rozumiesz eng. Hehe... dokładnie. Mnie również kojarzy się ten epizod z samochodem. Jaskinie trochę mnie na początku przyhamowały z entuzjazmem ale potem obraz nabrał lepszego wyglądu. Dosłownie i w przenośni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Co do misji z samochodem, to na jego drodze było zdecydowanie za mało przeciwników :mrgreen:No chyba jednak inaczej odbieramy tą grę. Mało przeciwników ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Stada Combine z Hunterami robiącym nam pułapkę przed Białym Lasem, ciekawe spotkanie z przeciwnikiem w jednej z piwnic, walka z kilkoma hunterami przy stacji radiowej, walka z helikopterem no i głowna najtrudniejsza walka końcowa » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « z siejącymi zamęt Striderami i hordą hunterów Dla mnie to były najbardziej emocjonujące levele. Edytowane 19 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Chodzi mi raczej o ilość zombie pod kołami ;> Co do reszty nie mam zastrzeżeń a finałowa walka była super ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nie podobał Wam się rajd samochodem ? Ale faktycznie ze mną coś nie tak bo w HL2 też każdy narzekał na levele z wodolotem i buggim, a dla mnie to ulubione plansze. Jak się jedzie samochodem to niezłe widoczki są a poza tym przecież tam są wtedy te świetne levele z zasadzkami Combine, kilka fajnych zagadek (choćby klapa) później ta akcja z DOG`iem nad rzeczką to poezja i to wszystko w levelach z samochodem. Zresztą końcowa akcja obrony też jest jakby nie było przy częstym użyciu wozu. No i do dr@bollo, weź graj w gry ze zrozumieniem. Tą grę można spolszczyć w rejestrze jeżeli nie rozumiesz eng. no wiem ze mozna! ale wykumalem to przypadkowo dopiero w levelu z mostem i samochodem! a tak poza tym niezbyt kreci mnie ta gierka i dlatego nie przywiazuje moze uwagi do fabuly! wiem ze zaraz mnie tu zjecie ale to jest moje pierwsze spotkanie z Half Life'm ! ale ogolnie gierka spoko! dobry silnik,fajne krajobrazy i rozwalka! coz wiecej chciaec B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Grał może ktoś w wersje na x360? Da się grać padem, czy lepiej sobie darować i kupić wersje na PC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Grał może ktoś w wersje na x360? Da się grać padem, czy lepiej sobie darować i kupić wersje na PC?qmpel wlasnie kupil sobie przedwczoraj X360 i czeka tylko na OrangeBox . jak opisze mi wrazenia to z checia umieszcze sprawozdanie z wersji x360 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) no wiem ze mozna! ale wykumalem to przypadkowo dopiero w levelu z mostem i samochodem! a tak poza tym niezbyt kreci mnie ta gierka i dlatego nie przywiazuje moze uwagi do fabuly! wiem ze zaraz mnie tu zjecie ale to jest moje pierwsze spotkanie z Half Life'm ! ale ogolnie gierka spoko! dobry silnik,fajne krajobrazy i rozwalka! coz wiecej chciaec B-) A mnie właśnie zakręciła ta gierka. Kiedyś próbowałem demko HL2, ale jakos mnie nie ruszyło. Początek fajny. Przyjazd pociągiem do miasta, potem wydostanie się z placu i cięcie. Reszta demka, to łażenie w ciemnych zaułkach i koszenie zombi przeplatane z wkorzystywaniem grawitacji na swoją korzyść. No tak, fajny ten Havok, ale już widziałem go w pełnej krasie w PSI-OPS. Tam też było rzucanie w przeciwników czym popadnie za pomocą telekinezy, zagadki, przejmowanie kontroli nad umysłami i inne bajery. Srednia grafika, ale ładna animacja postaci. Dodatkowo wolę strzelać do żołenierzy niż jęczących zombiaków. Uznałem, że odpuszczając HL2 niewiele stracę. Dopiero EP2 skłonił mnie do zmiany zdania. a powiem Ci ze na sprzecie z mojego sigu i na tych ustawieniach mam wszystko plynnie B-) bo gierka ma super silnik!Miałem na myśli wygląd, a nie wymagania. Z resztą nie narzekam. W komentarzach opowiadją jak to się starali w tych tunelach, żeby to nie były zwykłe, brzydko porozciągane tekstury, nowe shadery, szmery bajery. No i oczywiście dynamiczne cienie. Edytowane 19 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ok. Znalazłem OrangeBox'a w Empiku w Bytomiu. Już za 6 godzin dołącze do waszego grona szcześliwych posiadaczy pozycji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Orange Box PL, rzut izometryczny :D Edytowane 19 Października 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nie wiem jak u innych, ale na moim monitorze wyglada to jak pink box :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 No moj PRAWIE iPhone tak ma, w sensie kamerka jest raczej bez rewelacji...zreszta, nie czepiac sie, chcialem tylko pokazac BOXowa edycje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...