wistler Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 przeciez jest tylko 1, na dodatek mozna ciskac rakietami gravity gunem :PNie pamiętam już wszystkiego ;P A z rakietami nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Pytanie do posiadaczy OrangeBox: skończyłem podstawkę HL2 i zacząłem EP1. Nie chcą mi się wyświetlać napisy. W podstawce i EP2 nie było problemu. Jak u innych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Zmieniałeś opcję napisów w zakładce dźwięki na "tylko dialogi" ? Ja wczoraj dostałem Orange Box i jestem w pełni zadowolony z wydanych pieniędzy. Sam EP2 klimatycznie dalej rządzi. Pograłem chwilę i przeszedłem na razie kopalnie. Dałem sobie chwilę na wstrzymanie by odpalić tego Portala i tu mnie wgniotło w ziemię. Masa ciekawych i co najważniejsze wciągających pomysłów. Doszedłem do miejsca ,gdzie mogę stworzyć dwa własne portale. Pomysł niczym z Prey'a ,ale w 100% wykorzystany. Nie grałem jeszcze TF 2, ale to już zostawię na jutro ;). BTW. A odnośnie napisów. Co dziwne ,ale wersję PL mam tylko w 2 epizodzie ,ale w podstawce to już nie. A z tego co wiem to też powinny być. EDIT: Ok ja również w E1 nie mam napisów. Co jest grane :/ Edytowane 23 Października 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Powiedzcie drogie dzieci. Poznajecie ten czerwony statek ? Nie wydaje się znajomy? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zapodaj skrinszota ;-) Zobaczymy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Info dotyczące statku który pojawił sie w ET i HL2 Beta. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Screen z HL2 Beta. Jak wiadomo, statek nie pojawił sie HL2 tak samo jak w EO. Encounter with Owen on the Borealis. The Borealis was a science icebreaker that was, in some versions of the planned game, stranded in the ocean. Owen, sometimes named Odell, was the engineer of the original ship and leader of a group of rebels. His model was later recycled as Odessa Cubbage. After the battle fought with Captain Vance, Gordon travels on foot to the Borealis, which in turn takes him across the ocean bay. Note: A ship called Borealis is mentioned in Episode Two, but then in the form of property to Aperture Science. The ship will in all likelyhood be visited by Gordon in Episode Three. Encounter with Doctor Mossman in the "Kraken". The Kraken was either a stranded science ship, locked in ice or beached in the shallow depths of a nearly dried ocean, or a rebel base of sorts. Judith Mossman met the player here for a period of time before Gordon leaves, on foot, and advances through a Combine Weather Control Complex. Edytowane 23 Października 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Powiedzcie drogie dzieci. Poznajecie ten czerwony statek ? Nie wydaje się znajomy? ;]Borealis ? No pewnie. W Ep3 będą akcje na nim, a miał być do eksploracji w podstawce. edit Uprzedziłeś mnie jak pisałem posta. Edytowane 23 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Czyli co. Epizod trzeci będzie na biegunie? Z tego co widać twórcy przywracają do życia postaci z hl2 bety. Zombie z trzema headcrabami był w becie, teraz pojawił sie w ET. Pamiętacie cyborga o iglastych nogach? Był on także na lodo łamaczu. No to mamy ładny finał w ostatnim epizodzie : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) http://img234.imageshack.us/img234/3186/mapa8jf.png Tak, zimowe warunki są niemal pewne w ep3 Lubicie zdjęcia ? To jeszcze z moich potyczek. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Na dwóch kolejnych jak działa HDR. Zjazd pochylnią jak w HL1 I trochę smutne i spoilerowate ale wierzcie mi wiele nie zdradza » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edytowane 23 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 podobno mają wrócić stare bronie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Lubicie zdjęcia ? (..) I trochę smutne i spoilerowate ale wierzcie mi wiele nie zdradza Jak na mój gust, to zdradza bardzo wiele: ważny element fabuły i efekt zaskoczenia. Dołączony komentarz zdradza jeszcze więcej: nie ma się czym przejmować Edytowane 23 Października 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) 1. Umieściłem juz w spoilerze. 2. Gdybym jeszcze nie grał, zobaczył screena później zagrał to okazuje się, że jednak wiele nie zdradzał ten screen bo: a) nie wiadomo kiedy to się dzieje więc zaskoczenie i tak będzie, b) nie wiadomo co się później dzieje szczególnie. Edytowane 23 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 podobno mają wrócić stare bronie :P To bylo do przewidzenia. Pamietacie ile tego szrotu było w becie HL2? Ułamek tego zainstalowali w HL2. Ciekawe ile z bety wejdzie do ep3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) To bylo do przewidzenia. Pamietacie ile tego szrotu było w becie HL2? Ułamek tego zainstalowali w HL2. Ciekawe ile z bety wejdzie do ep3. Wątpie zebysmy JAKĄKOLWIEK nową broń zobaczymy w EP3, przeciez podobno ten ma byc bardzo krótki... tzn takie są plotki, bo valve narazie nic na temat EP3 nie mówiło oprócz tego, ze jest tworzony równocześnie z EP2 (akurat :lol2: ) Edytowane 23 Października 2007 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Pan Gabe - twórca Valve - odpisał komuś (widziałem screen maila), że bardzo lubi <nazwa broni> (wyleciało mi z głowy, takie wielkie coś, poza ziemska broń) i że wszystko jest możliwe. Ktoś z was zastanawiał się gdzie jest Barney? No cóż w końcu ktoś z Valve odpisał jednemu z graczy: Hi Chris, Thanks for the kind words. You haven't seen the last of Barney! For Larmar though I can't quite say what will happen... Cheers, John ________________________________ From: Chris Van Zyl Sent: Sunday, October 21, 2007 2:23 PM To: John Guthrie; Subject: Half Life 2 Episode 2 Hi, my name is Chris and i must say that Episode 2 was Awsome and the Ending was Shockingly Brilliant. While i was playing the Game, i noticed Barney wasent in Ep2 at all, he wasent even menchioned and the guy still owes me a Beer, why was he Cut out completly from the Game and will he be back in Episode 3. I noticed that poor Lamarr has been blasted into Space, will he be back as a Hero in Episode 3, because Dr Kleiner will sure miss his Pet. Barney will be happy though once he heres about the Rocket and Lamarr. Please write back, thank you. Edytowane 23 Października 2007 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Przeciez ten Lamar byl przy silosie przy tej rakiecie :) Mowimy o tym malym tym co sie na twarz rzuca jak obcy ;p a .. Barney to byl ten co nam pomagal w podstawca :) ? juz mi sie myla ;] Edytowane 24 Października 2007 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Co do Barney'a - tak. Co do Lamar'a - to jest ten obcy co się rzuca na twarz :P Jednak nie doszedłem jeszcze do tego momentu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Przeciez ten Lamar byl przy silosie przy tej rakiecie :) Mowimy o tym malym tym co sie na twarz rzuca jak obcy ;p a .. Barney to byl ten co nam pomagal w podstawca :) ? juz mi sie myla ;] On nie dość że był to jeszcze sobie wlazł do środka rakiety. Specjalnie wtedy bliżej podszedłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 I w dialogach panowie mówią coś takiego: "Rakieta jest cięższa o 4 kilogramy.." I postanawiają już wystrzelić bo już brakuje czasu ;) A lamar sobie tam siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 No to na pewno coś tam spsoci. Jak w banku. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Pewnie okaze sie, ze rakieta poleciala w przeszlosc, i ten jamaal czy lamar czy jak temu czemus na imie, i stworzy ta rase kosmitow. ...albo po prostu umrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 No to na pewno coś tam spsoci. Jak w banku. :D Chyba nie bardzo. Rakieta wykonała swoje zadanie. Tak więc albo psotnik się spalił albo przeleciał przez portal i zrobił kuku na planecie Combinatu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 OCB z tym Lamarem ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Rakieta poleciala w kosmos, rozwalila portal wiec z biednego Lamara najwyzej powstala plama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Ad 1. Chodzilo o teleportacje. Ale najprawdopodobniej podmieniony przez G-mana krystal wytwarza w urzadzeniu zwanym "spektrometr antymasy kryształowej" kaskade rezonansowa. Otwiera ona portale miedzy Ziema a Xen (planeta vortow). Ad 2. Kombinat jest stad, ze rakieta Lambda w HL1 otworzyla portal miedzy planeta Kombinatu a Ziemia. Ten gosc w cytadeli do Breen, taki odpowiednik Nihiliatha z HL1, ktorego zniewolily rzady Kombinatu obiecujac cuda wianki w zamian za posluszenstwo vortigauntow/ludzkosci. Ad 3. To jest ten sam swiat - HL1 i HL2 Edytowane 24 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) A vortigauntsi? W HL2 wiemy, że są dobrzy, a w HL1 z nimi walczymy, czyli jak rozumiem kilku się wyłamało ze stada?Vortigaunty były zniewolone w HL1 przez Kombinat. Ty jako człowiek/ziemianin jesteś dla nich też wrogiem bo Cię nie znają. Dopiero na Xen w HL1 ukatrupiasz Nihiliatha (odpowiednik Breena wśród Vortigauntów) i niweczysz plany Kombinatu co do podboju Xen. Po tym rasa Vortów uznaje Cię za swojego sprzymierzeńca co daje się poznać w HL2 Edytowane 24 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Chyba nie bardzo. Rakieta wykonała swoje zadanie. Tak więc albo psotnik się spalił albo przeleciał przez portal i zrobił kuku na planecie Combinatu ;] Hehe... zbyt bujna wyobraźnia daje się we znaki. Masz całkowitą rację. Edytowane 24 Października 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Wierz mi, że w HL1 grafika jest nie ważna. Po kilku levelach nawet nie będziesz na nią patrzał gdy się wgłębisz w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Masakrycznie krótki dodatek, dużo słabszy niż Episode 1, takie odcinanie kuponów. Zupełnie nic nowego- wiecej gadania niżeli akcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Zaczyna się z tego robić serial ;) Ale kasa jest najważniejsza, więc pewnie zbyt szybko nie ujrzymy końca tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 słabszy od Episode One? wybacz, ale Episode One to były NUDY ;) Episode Two wniósł jakąś akcje no i genialne sceny walki. co do Lamara, ta rakieta z nim poleciała na orbitę i stamtąd zostało wyłączone przejście, wyobraźcie sobie teraz, że Lamar sobie tam skaczei niechcący otwiera przejście inne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...