Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Half Life 2: Episode Two

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, czy podczas podczas instalacji Orange Boxa, można jakoś wybrać partycję, na którą chcę zainstalować składniki, bo mi ten po#&*$y instalator woła, że mam tylko 1.3 GB na dysku, ale to jest systemowy, a ja mam partycję na gierki oddzielną. Czy oni tam myślą wogole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Half-Life in 60 seconds

:lol2:

najlepsze akcja jak gordon dostaje łom od barneya :D

gorączka sobotniej nocy też daje rade

ps.

bla bla bla mr freeman :D

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kończę HL2E2 po raz drugi, żeby zrobić wszystkie osiągnięcia ;) Najbardziej denerwujące jest to, że muszę ciągnąć tego krasnala od samego początku gry .... W sumie to brakuje mi tylko 2 - wysłać go na orbitę i obronić wszystkie budynki przed atakiem Strider'ów. Dopiero po tym będę mogł powiedzieć, że skończyłem grę w 100% :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kończę HL2E2 po raz drugi, żeby zrobić wszystkie osiągnięcia ;) Najbardziej denerwujące jest to, że muszę ciągnąć tego krasnala od samego początku gry .... W sumie to brakuje mi tylko 2 - wysłać go na orbitę i obronić wszystkie budynki przed atakiem Strider'ów. Dopiero po tym będę mogł powiedzieć, że skończyłem grę w 100% :)

Wszystkie osiągnięcia?

edit: już wiem ocb.

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. moje

http://steamcommunity.com/id/sumowski/stats/HL2:EP2

troche zawaliłem ep2 na rzecz TF2:

http://steamcommunity.com/id/sumowski/stats/TF2

:) w święta pomęczę hl2ep2 aż będzie 100%

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobię maraton HL+HL2+HL2:E1+HL2:E2+HL2:E3 ,a na końcu Portal. :)

Jakiś czas temu skończyłem drugi epizod.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Gameplay był naprawdę świetny, ale IMHO zbyt krótki. Przejście zajęło mi z 3-4 godziny ,może troszkę dłużej Co mnie najbardziej urzekło to klimat walki ze Strider'ami i obrona bazy z której mieli wystrzelić rakietę w celu deaktywacji Portalu. Sama scena była naprawdę na poziomie. Jak w dobrym filmie Sci-Fi. Końcówka też miażdży. Martwi mnie tylko ,że ten 3 epizod będzie jeszcze krótszy od 1 Valve troszkę przesadza. Mogli go rozszerzyć nieco o jakiś nowy wątek. Czasu jeszcze mają
Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z tymi giftami? Ma ktoś podwójne gry na koncie? Podobno steam ma mnie sam poinformowć, że mogę odstąpić komuś gierkę, ale jak narazie cisza...

No to się nabiłem w butelkę (BlackBox+OrangeBox), powiedzieli mi, że BlackBox to nie to samo, co pełna wersja gry więc w tym przypadku 'gifty' nie przysługują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No. Ja sobie zrobiłem maratonik epizodów. Zrobiłem ale nie dokończyłem 2 epizdodu (z powodu sprzedaży sprzętu, teraz męczę się na radku 9200). Strasznie podobał mi się epizod pierwszy, i podoba mi się epizod drugi - strasznie wciągające, no ale... Jak to HL - zawsze wciąga [; Czekam tylko na nowy sprzet i kończe epizod drugi... jestem bardzo ciekaw zakończenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Mam problem z HL2: Episode Two. Kupiłem Orange Box i po instalacji od razu zabrałem się za giercowanie a tu ZONK. Zawiesza się nawet w menu lub zaraz po starcie!!! czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ??

Edytowane przez Pietrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem do którego troszkę się wstydzę przyznać. Robię niedługo format ,ale mam mały problem. Zgubiłem zapisane hasło do konta :oops: Pewnie dziewczyna robiła porządki i mogła znaleźć i wywalić kartkę z hasłem do kosza (eh te kobiety :| ). Dowiedziałem się co trzeba zrobić ,że trzeba zrobić skan ,albo zdjęcie cd-keya ,to też zeskanowałem całą tą kartę dołączoną w środku Orange Boxa. Login też znam. Problem mam z wypełnieniem tego formularza z pytaniem na stronie Steama w tej zakładce Ask a Question. Założyłem sobie konto i teraz mam możliwość odzyskania hasła. Ale co mam tam dokładnie wybrać w CATEGORY no i jak mniej więcej to napisać ,by nie zrazili się moim średnim angielskim. Jak ktoś odzyskiwał hasło to proszę o pomoc.

BTW Wersja PL strony jest w budowie. Przynajmniej ten dział Support dla odzyskiwania hasła ,restartowania CD-Key'a etc. Mam nadzieję ,że to w końcu zrobią.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil - Hm... Ktoś z moich znajomych napisał do nich po polsku i podobno hasło odzyskał, ale nie wiem czy teraz to podziała xD Zobacze, może Ralphi 13 będzie miał gotową kopie, sam wysyłał takie coś do valve, bo ktoś mu konto podwędził i hasło zmienił... Ale je odzyskał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cinematic Mod jest juz dostępny. Ale działa tylko na systemach 64bit'owych

galeria: http://www.pcgameshardware.de/?menu=browse...8241&page=1

Cinematic Mod v5 Episode 2: http://www.hlportal.de/?site=files&do=...amp;file_id=631

Cinematic Mod v5-Patch Episode 2: http://www.hlportal.de/?site=files&do=...amp;file_id=634

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem nie wiem jak mam przejsc dalej zaciąłem się w tym miejscu co na screenie.

Ten zielony cwaniak jakos sie teleportowal i zniknał a ja nie mogę ani przeskoczyć ani wejść itd.

Co tu trzeba zrobić?

<tu był obrazek>

Wróć do windy, którą zjechał Vort (to tam gdzie wsadzałeś zębatkę aby ruszyła na dół).

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie!

Czy ktoś z szanownych userów może pomóc. Notorycznie zawiesza mi się gierka. Grę kupiłem - więc orginał, postawiłem wczoraj systemik od nowa, wgrałem najnowsze sterki i NIC. Jak tylko odpalę to wiesza się zaraz w menu albo po załadowaniu pierwszego poziomu. Niestety nie mam żadnej koncepcji co zrobić z tym fantem. Może ktoś z was słyszał lub czytał o podobnym problemie i mógłby mi pomóc. Z góry pięknie dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil, koledze pomagałem odzyskać hasło bo jego brat (12 lat) podał hasło komuś w sieci i zabrali mu konto.

Panowie ze Steam odpisali po 3 dniach i zresetowali pass na 12345 wystarczyło wpisać nowy potem i tyle.

Pietrek:

wejdź na forum Valve, tam pytaj, szczerze ci powiem, że nie wiem, masz wypasionego kompa powinno działać ok, być może jakiś sterownik ci tak miesza, może od dźwięku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietrek spróbuj sterów 163.75 bodajże, specjalnie zrobione pod Orange Box. Miałem podobny problem i mi to pomogło.

Cały czas na nich próbuję ale dziwna sprawa bo po kolejnej zmianie systemu gra została na dysku D: i bez kolejnej jej instalacji próbowałem odpalić i działa tylko, że nie mam spolszczenia. Czyżby ta nakładka spolszczająca pierdzieliła mi sprawę ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi