Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Half Life 2: Episode Two

Rekomendowane odpowiedzi

pytanko: czy jest możliwość wpisania kodów?? bo na piracie to spokojnie dało rade uruchomić z parametrem i ju, ale mam orange boxa oryginalnego i steam zainstalował grę na dysku C - czego nie chciałem a nie pamiętam żeby dawał możliwość wybory lokalizacji, :/ i jak chce wpisać parametr to lipa się nie da. Da się jakoś grę zainstalować oddzielnie?? nie tam gdzie siedzi steam?? Wiem troszku zagmatwane pytanie :D

A po jakiego ci kody w tej grze ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym patrzył na te zalecane 4 GB z przymrużeniem oka ;) Nie zdziwię się jak 2 wystarczą.

Oczywiście serwery zapchane :| Jak ktoś ma inne źródło to poproszę :P

no i faktycznie 2gb styka jak najbardziej do tego straszyli ze na 32bitowej windzie beda crashe, a jednak chodzi bez zarzutu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz po , giera spoko ale zaaaaa kurtka . gdyby połączyć episode 1 i 2 w jedno to by było lux.a tak ledwo sie człowie rozkręci a tu juz koniec wrrrr :angry:

Uuu, jako jeden z pierwszych.

To są epizody, które swego czasu miały być jedną częścia trzecią. Gdy je połączymy w jedność to faktycznie wyjdzie długość całej gry.

Z jednej strony to i dobrze, że są epizody bo na HL3 czekalibyśmy pewnie jeszcze do dzisiaj, a z drugiej strony wyjdzie drożej (chociaż nie zawsze).

Poza tym masz w OB piękne dodatki, przez niektórych uważane za lepsze od samej gry HL2 i epizodów.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie a propo tego cinematic mod. Czy na sprzecie z podpisu pojdzie mi to w 1440x900, AAx4, AFx8 i cala reszta na max?

Oczywiście, nawet taka rozdziałka nie powinna zabić Twojego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie a propo Cinematic Mod. Teraz dopiero przeczytalem: "THIS VERSION BRINGS THE ORANGEBOX ENGINE TO OLD HL2 AND EP1". Czy to oznacza ze EP2 nie bedzie w ogole sie roznic od tego co oryginalnie mamy w Orange Box? Pytam, bo nie wiem czy jest w takim razie sens sciagania tego skoro mam zamiar tylko odpalic EP2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na oko poza lepszymi modelami (jak Alyx Vance) nie widzę tam niczego nowego .Tekstury chyba te same co w oryginale. Oczywiście mówię o EP2. W najnowszym Cinematic MOD HL2 i EP1 zostały całkiem ładnie podrasowane. Widać różnicę w teksturach. Tu podaje przykład z EP1 (sam zrobiłem te screeny jakiś czas

temu)

Original:

Dołączona grafika

CM7:

Dołączona grafika

Original:

Dołączona grafika

CM7:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem gdzie umieścić tego posta ale Orange BOX tutaj trochę pasuje ;)

Chciałbym zakupić OB w cenie promocyjnej 49,99 zł. Najbardziej zależy mi na HL2, na EP1 i 2 już mniej ale jak to jest? HL2 będzie już na nośnikach w pudełku czy po założeniu konta Steam dopiero będzie go trzeba pobrać z Internetu? Mam ostatnio net mobilny i ściągnięcie kilku gigabajtów to zbyt drogi interes. Czy mogę zainstalować Steama na dowolnej maszynie, a potem przenieść instalkę na inną i tylko uruchomić Validate? Chyba nadal można korzystać w Steamie z opcji offline?

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Jesteś z Warszawy a tam jest Wirtus gdzie OB jest za 39,99 zł : ) http://sklep.wirtus.pl/produkt/12422

W pudełku 2 nośniki DVD ale jeszcze nie instalowałem bo czeka mnie dziś format więc mogę dać znać wieczorem ( sam teraz siedzę na Neo512 i znam ten ból ;]).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Hmm, w tym Wirtusie na pewno Orange Box jest w angielskiej wersji? Bo w MM czy Saturnie widziałem nieszczęsne PL. Klucze na allegro w podobnych cenach, więc wolał bym retaila bo nie chce mi się ściągać całości.

Z drugiej strony czy w retailowej wersji płytka w napędzie jest potrzebna do gry?

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Hmm, w tym Wirtusie na pewno Orange Box jest w angielskiej wersji? Bo w MM czy Saturnie widziałem nieszczęsne PL. Klucze na allegro w podobnych cenach, więc wolał bym retaila bo nie chce mi się ściągać całości.

Z drugiej strony czy w retailowej wersji płytka w napędzie jest potrzebna do gry?

No właśnie ja zamawiałem z Wirtusa i jest to Polska Edycja: dźwięk po angielsku, napisy polskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersję boxową full english - dvd używane jest tylko do instalki. Z resztą przypuszczam ze na podstawie keya ściągnęłoby się też wszystko z netu. Sama instalka z płytek trwała u mnie ponad godzinę - nie wiem do tej pory dlaczego aż tyle (?)

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersję Orange Box PL. Dwie płyty DVD i nic nie ściąga z netu. Jedynie aktualizację. EP2, Portal i TF2 były po polsku od początku . Po ostatnich aktualizacjach teraz wszystkie gry są po polsku. Również HL2. Także nie wiem po co wam wersje English. Napisy można wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalna podstawka (nie mod) HL2 też? U mnie po aktualizacjach w EP1 naprawiły się polskie napisy [były tylko te w nawiasach kwadratowych], ale podstawka HL2 ma nadal angielskie napisy.

A co do "ful inglisz" to co za problem? Dźwięk jest po angielsku, napisy wyłączyć, albo przestawić interfejs steam'a na angielski, to i napisy w OB będą po angielsku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi