Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Half Life 2: Episode Two

Rekomendowane odpowiedzi

zaciągłem sobie filmik z linku poniżej:

GC06: 12 minutes of Half Life 2: Episode 2 +(434.13 MB) (960x540)+

i muszę powiedzieć wypas panowie, wreszcie interesujące mnie lokację, koniec z ciemnymi korytarzami, domki w lasach, rzeczki, linie kolejowe, to jest to co lubię B)

będzie sycić tak jak hl2 i hl2:e1 :razz:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bedzie jazda.

A DOG zarzadzi ze striderem :)

Jednak HL2, HL2:E1 i po tym trailerze HL2:E2 to najlepsze FPP we wszechswiecie.

PS. Chyba Xen bedzie do eksploracji. Czekam z utesknieniem.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie to wszystko wygląda, fak w pierwszym dodatku zza dużo ciemnych miejsc.. mam nadziej ze w drugim dodatku bedzie wiecej otwartych przestrzeni: las, jeżdżenie jeepem zapowiada sie swietnie. A Filmik coś niesamowitego i ta fizyka, ruchy, kur. więcej niż realizm !!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie będzie jasno, ile można biegać po kanałach i korytarzach 8) No i te robaczki tak ładniutko się świecą na ścianach...

Fajna była scena z biegającymi za Gordonem Hunterami i ucieczki przez okno. Oczywiście jak na grę osadzoną we wschodnioeuropejskich realiach przystało, nie mogło zabraknąć zdezelowanej Wołgi na poboczu kolejowym :lol:

Oby tylko całość była "trochę" dłuższa od E1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda chałupa rozwalana przez Stridera. Ciekaw jestem pojedynku między Dogiem a Striderem, będzie ostro :> . Przemarsz oddziałów Combine, Striderów po moście jest klimatyczny.

Wyścig między wagonami przypomina trochę western tylko zamiast indiańców skaczą fast zombie :lol:

Tunele w kopalni raczej do łatwych nie będą należały, na dodatek te larwy i "młode" antliony są trujące, widać jak ucieka Gordonowi hp.

Ogólnie wypas, no i są wreszcie normalne cienie tzn. dynamiczne, a Combine odrzucają granaty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie obejrzalem i jestem pod wrazeniem. czekam z niecierpliwoscia. z tym rozwaleniem domu przez stridera to pewnie bedzie jak w trailerach hl2, czyli wszystko ladnie pieknie a jak "dostalismy" gre to nic takiego nie bylo. Te potworki co ganialy gordona po tej chalupie wygladaja jak maszynki do golenia :D

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego filmiku GC z xboxyde - nie działa mi. Kiedy probuje nawet nakierowac na plik, wyskakuje blad explorer.exe, a potem blad WMP.

Znacie jakies inne zrodlo filmiku w wyzszej rozdzielczosci? IGN odpada, tam sie nie da zapisywac na dysk., tych plików lepszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No obejrzałem i szczena mi nieraz opadła. Scenka z striderem jak rozwalał dom w lesie była naprawdę niezła. Od razu mnie ucieszylo to ,że w 2 epiozodzie nie zabraknie otwartych przestrzeni a nie ciemnych korytarzy i pomieszczeń.

Kopalnie/jaskinie gdzie wylęgają sie antliony też zapowiadają się ciekawie i może być ostro.

Będą pojazdy i ucieczka przed helikopterem.Combine odrzucają twoje granaty. Jeszcze cienie (w końcu jakieś normalne) też robią wrażenie. Oby był tylko dłuższy od EO i mogę spać spokojnie do dnia premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego filmiku GC z xboxyde - nie działa mi. Kiedy probuje nawet nakierowac na plik, wyskakuje blad explorer.exe, a potem blad WMP.

Znacie jakies inne zrodlo filmiku w wyzszej rozdzielczosci? IGN odpada, tam sie nie da zapisywac na dysk., tych plików lepszych.

Mi się też nie udało ściągnąć z tej strony. Ale był tam też link do torrenta, o ile się nie mylę. Więc jeśli masz jakiegoś klienta pod ręką, to spróbuj ściągnąć z torrenta. Transfer bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy nowe informacje:

- nowa bron na stridery,

- nowy pojazd (chyba tylko nieco zmodyfikowany buggee z podstawki HL2)

- nie bedzie Alyx do pogrania. Bedzie leczona prze vorty ale podobno odegra istotna role w fabule,

- dowiemy sie wiecej o G-manie (wiadomo na 100%, ze nie jest G.Freemanem z przyszlosci)

- +2 nowe gry na DVD z HL2:ET

Wiecej info - http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x...4,3364,1#igbody

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze EO kupiłem. zainstalowałem i jeszcze nie grałem...już ponad miesiąc :|...

trochę mi czasu jeszcze dali ;]

Fajnie że jest TeamFortress2 i Portal...liczę po cichu że TF będzie kawałkiem dobrego kodu...zabawa portalami też może być ciekawa...

liczyłem na to że się coś G-Manie dowiemy...i mam co chciałem...

Szkoda że nie na Święta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy nowe informacje:

- nowa bron na stridery,

- nowy pojazd (chyba tylko nieco zmodyfikowany buggee z podstawki HL2)

- nie bedzie Alyx do pogrania. Bedzie leczona prze vorty ale podobno odegra istotna role w fabule,

- dowiemy sie wiecej o G-manie (wiadomo na 100%, ze nie jest G.Freemanem z przyszlosci)

- +2 nowe gry na DVD z HL2:ET

Wiecej info - http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x...4,3364,1#igbody

A orientalna cena ? ;). Ile kosztował EO ? Nie wiem bo nie grałem i nie mam zamiaru ;]. EpTwo kusi mnie głównie ze względu na Portal i TF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkurzę trochę ten temat, buszując sobie po czeluściach internetu wszedłem na stronkę, którą czasami odwiedzam http://half-life2.pl/ natknąłem się na takie oto małe info:

W dniu ogłoszenia przesunięcia premiery Half-Life 2: Episode Two, wysłałem do Valve maila z zapytaniem, co jest główną przyczyną opóźnienia. Nie oczekiwałem żadnej bezpośredniej odpowiedzi, a raczej jakiegoś publicznego oświadczenia - myliłem się jednak! Dosłownie kilka minut temu otrzymałem odpowiedź od Douga Lombardiego, głównego marketingowca "Zaworu".Doug Lombardi: Pracujemy nad nowymi shaderami. Jeżeli powiedzieliśmy, że gra będzie wyglądała lepiej niż Crysis, to tak będzie, zaufaj mi. Kiedy zobaczysz nowe, przygotowane przez nas zwiastuny, wszystko zrozumiesz.Z tej krótkiej wypowiedzi można wyciągnąć ciekawe informacje: Po pierwsze, Episode Two będzie wyglądał naprawdę świetnie, a po drugie, już niedługo będziemy mogli zachwycać się nowymi zwiastunami.

Ja nie wiem jak oni chcą przerobić source-a, że będzie wyglądać lepiej niż Crysis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi