Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Half Life 2: Episode Two

Rekomendowane odpowiedzi

Ja za to nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro na trailerze (np. tym po ukończeniu Episode One) ,pokazali grafikę podobną do tej w HL2 i EO. Może nieco podrasowaną.. Czyli mają teraz przerabiać dotychczasowe mapy jakie już zdążyli zrobić dodając więcej shaderów. Podmieniając tekstury.. Przecież to może zająć sporo czasu. Oby nas czymś zaskoczyli bo czuję głód na HL2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę Kaeres że wiesz co dobre. Klimat w tej grze i grywalność to coś cudownego. Fabuła też niczego sobie. Ciekawe co w sprawie filmu HL. Coś o tym słyszałem ale nie bardzo wiem kiedy premiera ,kto zagra etc. ;) Ale nie o tym jest temat. ;)

talib666 to byłby najlepszy prezent. 50 zł nie jest dużą kwotą. A tyle bym chciał dać za tą grę. No chyba że będzie dużo dłuższa od EO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO nieeeeeeeeee! A ja już myślałem, że sobie pogram tuż po Stalkerze :( No nic te pudełka trochę uproszczone. Pewnie tak tylko wyglądają, a po naciśnięciu loga HL2 - filmik wyświetlony na elektronicznym papierze z którego będzie zrobione pudełko nas powali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja na swoim "komputerze" przeszedłem HL2 jak i Episode 1, mam nadzieje, że Episode 2 jeszcze pociągnie ten Celeron...hehe a jak nie to czeka mnie niedługo nowy komp + ut2007 i hl2 ep2 :) (o ile wygram w toto lotka)

PS

wapdnijcie na YouTube i jest tam 5 filmików z Episode 2 - niektóre sceny naprawdę zachwycają (np. walące się budynki)..aha i nie mogę się doczekać walki stridera z dogiem :D

Edytowane przez AAF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wierze ze jak juz maja gre na ukonczeniu to zaczynaja modyfikowac ja tak mocno...

crysis to super swierzy engine ktory bedzie bardzo dopracowany, super optymalziacja podobno(czego np. nie mozna powiedziec o call of juarez itp), pelne wsparcie od najwiekszych producentow sprzetu(ati, nvidia, intel i amd +microsoft ze swoim dx10) bo kazdy wie ze to murowany hit, no i gra pieszczona kilka lat. No i jak ep2 ma przebijac ja graficznie to n/c, skoro ta gra jest jakby dodatekiem typu opposing force do hl1, wierze gleboko w Valve ale za chiny nie pzrebija crysis ze swoim widokiem na 1km+ bo nie tylko grafa sie liczy ale i obszar a w hl to bede pewnie dobrze znane "loadingi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to mogli by nic nie zmieniać odnośnie grafiki... aby gre wydali jak najszybciej..

Może jest tak że gra nie spełnia ich oczekiwań i chcą to i owo poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Ale nie zaszkodzi trochę podrasować ten silnik ,a raczej zapodać nieco lepsze tekstury ,bo te w HL2 są IMO słabiutkie. Jednak i z taką grafą z chęcią zagram w jedną z najbardziej grywalnych i klimatycznych gier ostatnich paru lat. Wreszcie można będzie pobiegać po jakiś otwartych przestrzeniach jak to było w podstawie ,a nie jak w ciasnej cytadeli czy małych podwórkach etc. Mam nadzieję że będą jakieś wehikuły ,którymi będzie można pojeździć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Half-Life 2: Episode 2 is being playtested here at Valve regularly now, and one of the pieces of the game that's getting strong reactions from our testers is driving the game's new vehicle. This thing's got some major horsepower. Here's a peek at some of the early vehicle concept work:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fascynujące, że wszyscy się podniecają (bądź krytykują) tym nowym pojazdem, a nikt nie pokusił się o PRZECZYTANIE news'a, a dokładniej fragmentu "Here's a peek at some of the early vehicle concept work". :P

To jest wczesny projekt i na 100% w grze tak wyglądał nie będzie.

Edytowane przez soulburner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość laeskrad

Mnie bardziej martwi fakt, że trzeba czekać jeszcze ponad pół roku na Episode Two :( ..... trzeci epizod będzie zapewne pod koniec 2008 :( ......

Pozdrawiam !!!! ---- F51 ....

w CDA jest napisane ze Epizod 2 wychodzi na gwiazdke 2007 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Mnie bardziej martwi fakt, że trzeba czekać jeszcze ponad pół roku na Episode Two :( ..... trzeci epizod będzie zapewne pod koniec 2008 :( ......

Pozdrawiam !!!! ---- F51 ....

Mnie martwi fakt, że Source to już nie to :/ a pod koniec roku po premierze Crysisa tym bardziej "nie to".

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi