Davem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam chcialbym sie dowiedziec czy temp 73stopni na rdzneiu procesroa w tescie prime pod max obciazeniem to duzo i czy moze zaszkodzic procesorowi.Procesor to athlon-M 2000+ do 100C na czujniku pod procesroem temp wskzuje 50C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 To imo troszke dużo... Zaopatrz się w lepsze chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Wlasnie zszedlem na 2100mhz i 1.70V bo po okolo 15minutach w prime komp mi sie zawieisl :/ Edit:a jakie chlodzenie proponujsesz do 80zl takie zeby bylo kompatybilne z postawka do socketA i athlona64(to tak na przyszlosc) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Davem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Przede wszystkim wymien paste termo na procku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Chłodzenie? Jakiś Pentagram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Napisz jakie masz chlodzenie. Smierdzi mi zle przylegajacym radiatorem czy tez za duza iloscia pasty :/ Sprawdz najpierw mocowanie i smarowanie pasta. Co do chlodzenia to nie wiem czy znajdzie sie cooler za taka cene z podstawka pod sA jak i 939 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Najtansza i wydajna opcja pod sA i 939 jest chyba SilentTower 4in1 za 125pln. Ale najpierw wyczysc z kurzu oraz zeschnietej pasty. A potem przesmaruj ceramique/as5/ocz czy czym tam wolisz [; update Rozpedzilem sie :arrow: Combo Cooler Golf 325 za 69pln bez wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 albo scythe katana al: http://allegro.pl/item105645105_scythe_kat...patybilna_.html 85zł albo cu http://allegro.pl/item107642681_scythe_kat...rewelacja_.html za 110zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Paste nakladalem miesiac temu AS5 wiec powinno byc ok a chlodzenie to spire whisperrock 5 i to pewnie jego wina bo do highendowych to ono nie nalezy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) whisper rock = arctic cooling cooper silent rev.N :D To nie jest chłodzenie do OC (IMO to w ogóle nie jest chłodzenie :/ ) temperatura proca powinna nie przekraczać 53-55*C dalej chodzi ale sypie błędami np skaszani ci pare CD-eczków podczas wypalania ( wszystko zalezy od sztuki na moim tak sie działo np. przy 62 odmawiał współpracy mimo standardowego taktowania 1,8 ) EEeedit: otóż ja mam jeden odczyt (Everest pokazuje procesor) :D więc nie wiem co to jest ale jest jak mówie :D Btw. byłbym wdzięczny jakby mnie ktoś uświadomił czy to jest odczyt z socketu czy z diody proca :] epox 8RDAE(i) xD Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 update Rozpedzilem sie :arrow: Combo Cooler Golf 325 za 69pln bez wentyla z ta miedzia to fander na max ledwo sobie poradzi, wiem bo testowalem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 luk3 ale mowisz o temp na rdzeniu czy na czujniku?? bo to duza roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) pytanie powinno brzmiec ;) na diodzie czy z socketu ;) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 To mowisz ze Golf robiony pod jest pod Delte? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Dla sprostowania chodzilo mi o czujnik pod socketem i o rdzen procesora :] Luk3: ten twoj odczyt to pewnie z czujnika bo jak jest jeden odczyt to zazwyczaj jest tylko czujnik. Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Davem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Ja posiadam tę samą płytę główną i u mnie temperatury te wynosza w spoczynku-w stresie : dioda 46-53*C , socket 41-46*C a zamontowane chłodzenie to Pentagram 80Cu..Kiedys,gdy miałem nałozoną zbyt duzą ilość pasty to różnice między dioda i socketem wynosiły nawet 20*. Moim zdaniem w Twoim przypadku przyczyna jest złe mocowanie chłodzenia albo za duza ilosc pasty..Pozdrawiam. Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 maly OT a jakim spowobem mógłbym się dokładnie dowiedzieć z czego jest u mnie odczyt temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 To nie wina pasty ani montowania, to chłodzenie po prostu jest za słabe i trzeba wymienić na lepsze. Ale mu ty wszyscy odkrywcze nowości piszemy LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) a moze katana ;) niedroga, a przyszlosciowa Edytowane 3 Czerwca 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 popieram @greg505'a katana to będzie dobry i uniwersalny wybór :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ale nie wejdzie na am2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Sprzedaj wszystko, kup sobie am2 i przestan narzekac, OK?! Zaczynam sie lekko irytowac takiego typu postami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja na swoim XP 1700+ kreconym na ~2250mhz mam 50-60 stopni w stresie (fabrycznie 1463mhz) na jakims szajsowatym chlodzeniu TITANA [a/c], wiec cos jest nie tak pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja na swoim XP 1700+ kreconym na ~2250mhz mam 50-60 stopni w stresie (fabrycznie 1463mhz) na jakims szajsowatym chlodzeniu TITANA [a/c], wiec cos jest nie tak pewnie Wszystko jest TAK. Przy takim OC trzeba się spodziewać ciepłego procesora :P Na szajsowatym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja nie mowie o swojej sytuacji, tylko ze cos jest nie tak z temperatura u autora tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja nie mowie o swojej sytuacji, tylko ze cos jest nie tak z temperatura u autora tematu... Może ma słabsze przeciągi :D Albo zwyczajnie to jego chłodzenie jest (jeszcze) słabsze od Twojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ok podjalem decyzje ze musze zmienic tego wyjca whisperocka.tylko pytanie na co.Chcialbym zeby obslugiwal sockt A i socket pod athlona64 nie musi byc juz am2 :P oto moje propozycje http://allegro.pl/item107642681_scythe_kat...rewelacja_.html 110zl http://proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+QVC-100+CU%2B 85zl (moim zdaniem niezla okazja,ale czy starczy do mocniejszego oc??) http://proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+QVC-120+CU 110zl http://allegro.pl/item105819489_primecoole...cichy_20db.html 100zl Bardzo bym prosil o krytyke ewentualnie inne propozycje do 110zl Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 jak chcesz mocniej OC-ować to tylko katana inaczej albo oc będzie taki sobie albo ogłuchniesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A jak z wydajnoscia Thermaltake SilentTower 102 lepszy czy gorszyt od katany bo jest promocja http://www.4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...