ra-v Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam, mam znowu głupi problem z php : plik admin.php <?phpecho'<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" id="AutoNumber1"><form action="adminpanel.php" method="GET"><tr><td>Nick :</td><td><input type="text" name="nick"></td></tr><tr><td>Haslo :</td><td><input type="password" name="pass"></td></tr><tr><td colspan="2"><input type="submit" value="Zaloguj"></td></tr></form></table>';?> adminpanel.php <?php$nick = $_GET['nick'];$pass = $_GET['pass'];$truenick = "admin";$truepass = "pass";echo $nick;?> Gdy wpisze włacze to i wpisze jakiekolwiek hasło lub nick nic mi sie nie pojawia :/ I nie wiem co musze poprawic, siedze i męcze sie z tym od wczoraj PS.Próbowałem tez z metodą post i $_POST['...'] ale też nie działało (robie na foxserv) Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) <form action="adminpanel.php" method="POST"> Powinno teraz być ok. Mam nadzieję, że widzisz błąd. Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Prog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 niestety nie działa... pisałem przecież w PS. że próbowałem z metodą post i $_POST['...'] ale nie działa... ma ktoś jakiś inny pomysl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 a dawałeś POSTy w obydwu plikach? Nie może nie działać..., chyba ze jakiś zonk w htmlu tej formy... Nie mam teraz czasu sprawdzić ale powinno być dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Wrzuć do kodu: print_r($_POST); print_r($_GET); i sprawdź czy dane są w ogóle przekazywane i od razu będzie wiadomo gdzie. Jeżeli obie tablice będą puste to znaczy, że wina stoi po stronie konfiguracji serwera (php.ini itd). kod HTML wygląda OK :) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez mr__y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Podaj jaka masz wersje php, tutaj tez moze lezec przyczyna. Jesli masz zbyt stara to bedziesz musial pobierac te zmienne przez: $HTTP_POST_VARS lub $HTTP_GET_VARS zamiast wersji skroconych, ktorych uzywasz obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Kod jest poprawny, bo u mnie na AppServ 2.4.5 działa. Powodem może być wersja PHP, jak pisze FiDO. BTW: Bez obrazy, jeśli zadaję głupie pytanie, ale wywołujesz skrypt przez http://localhost/admin.phpczyX:\Foxserv\www\admin.php? Pytanie zadaję tylko dlatego, iż prawie każdy początkujący tak robi - wstyd się przyznać, ale sam tak próbowałem. :] Edytowane 7 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...