PelzaK Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 e tam przesadzasz.. pendrajvwa mozna zmodować w godzinę :D mod pendrive.exe -okno -malowanie /fast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wiem, czytałem cały topic. Może i można, ale jak się ma narzędzia:) Bo ja np okno wycinam nożem :/ Nie przesadzam. Zapewne jest jecze wiele rzeczy do których masz "przyspieszacze" tj. narzędzia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wiem, czytałem cały topic. Może i można, ale jak się ma narzędzia:) Bo ja np okno wycinam nożem :/ Nie przesadzam. Zapewne jest jecze wiele rzeczy do których masz "przyspieszacze" tj. narzędzia:) no nie mów że nie masz wiertarki i wiertła ~2,5-3mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Wiesz, jakoś nie widzę wiertła w czymś tak delikatnym. Szlifierka - ok, ale wiertara? Nie wiem. Edit: Chociaż takie 3mm to może nie tak dużo. No w każdym razie okno już wyciąłem, więc już tego nie spróbuję:) Edit 2: Ok, masz rację. Edytowane 6 Czerwca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wiesz, jakoś nie widzę wiertła w czymś tak delikatnym. Szlifierka - ok, ale wiertara? Nie wiem. wszystko się da, trzeba tylko wiedzieć, co i jak się to robi Weź wiertło do drewna 3mm, albo ostre do metalu 2mm, małe obroty i minimum nacisku, najlepiej podłóż coś pod to np. kawałek listewki i po linii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Wstyyyyd. Naderwałem ścieżkę na pendrajwie. Tą, która idzie do diody. Nie zerwałem, tylko trochę wyrwałem z położenia pierwotnego. Co zrobić? Można to jakoś naprawić? Poradźcie mi coś. Błagam. Inaczej mod pójdzie w piach, chyba, że będzie bez diody, ale to... A FDD ma się dobrze, w weekend zapodam foty. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Jeżeli jest miejsce do daj kropelkę cyny, jak mniej - połącz zerwne ścieżki ołówkiemi, naklej taśmę, żeby się nie ścierał, możesz użyć też specjalnego lakieru przewodzącego prąd. Robiło się vmody, to się wie ;) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxen Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nie wiem za bardzo jak wyglada elektronika w takiej pamięci, ale z doświadczenia wiem że po oderwaniu wartswy ścieżki strasznie trudno jest połączyć to cyną bo z laminatu ona dosłownie ucieka, spływa więc zalanie cyną dużej przerwy to meczaca gimnastyka, która nie kazdemu zawsze wyjdzie. Kup sobie jak Ci radzi malkstons lakier przewodzący prąd. Najłatwiej Ci to wyjdzie i bedzie to trwałe a przy okazji bedziesz miec w zapasu szybką pomoc jezeli coś kiedyś znowu nie pojdzie B) Oczysc dobrze te koncowki sciezek jakas igielka i za pomocą lakieru zrób ścieżke na miejscu starej i gotowe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Gdzie ja taki lakier dostanę? Może w sklepie elektronicznym czy gdzieś indziej? A jak go nałożyć? Przecież ścieżka nie ma nawet 0,5mm. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 eeee tam wystarczy nożyk i zeskrobać laminat + troche umiejętnosci w lutowaniu + dobra cyna z kalafonią i lutujemy ... zawsze wychodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Niezły pomysł bez dodatkowych kosztów. Naprawdę niezłe, nie pomyślałbym o tym... Dasz radę Wojtek... Edytowane 9 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tylko nie wiem czy moja lutownica wystarczy, a przede wszystkim czy ja wystarczę (czyt. moje umiejetności). Taką zwykłą lutownicą to zrobię? Wydaje mi się, że końcówka jest szeroka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tesz miałęm ten problem więc przeciełem grot na pół i skręciłem obie cześci ze sobą i jest cieniutka koncówka ... Ja taką zwykłą lutuje wszystko ( no kable od siły to jade większą ... ) dodam że jest czerwona ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 No cóż. To albo będę musiał kupić nową, albo znaleźć inny sposób. Lutownica jest taty - nie będę jej ciął. @lukas_gab mówiłeś coś o jakiejś specjalnej cynie - ona da się łatwo rozprawadzić po płytce? Bo z tego co ja robiłem, wiem, że to się strasznie trudno rozprowadza - prędzej spływa po płytce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 nalepiej zdrap laminat nożykiem i używaj cyny z większą ilością kalafoni w sobie albo dodawaj kalafonie osobno ... i mnie pomaga a lutownicy nie tni tylko sam grot ... a grot kosztuje nowy coś ok 25 gr. jak kupowałem ostatnio ... więc bez obaw ... szczypcami go przetni i skręć albo kup jakiś inny cienszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Ok, ok. Zobaczę. A to był taki skrót myślowy z tą lutownicą:) EDIT: Mod stacji będzie w późniejszym terminie, miałem kłopoty z kompem, cały czas przy nim coś robiłem (format i takie inne duperele), nie miałem czasu na majsterkowanie:( Edytowane 11 Czerwca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...