FSC Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Czy znacie może jakąś pewną metodę, która jest w stanie usunąć ryski z ekranu LCD z efektem szklanym?. Wiem, że są pewne preparaty do komórek telefonowych, ale do lapków nie słyszłame. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 W laptopie powinno zadziałać również, nie widzę żadnych przeciwwskazań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Ja bym się zastanowił - to jednak trochę inny materiał niż plastik w komórce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Witam ... Proponuję zostawić Ci tak jak jest i spać spokojnie!!! Zapomnij o jakiś manewrach w tej kwestii:))) Nie wiem jak jest z Crystalview, ale jestem posiadaczem takiej właśnie pasty polerskiej do telefonów - jest świetna - na plastiku czyni cuda. Tak właśnei są zrobione telefony - wyświetlacz jest pod jakąś obudową/szybką. Laptop,aparat to czysta matryca zbudowana z różnych warstw... Podsumowując - zniszczyłem sobie w ten sposób wyświetlacz w aparacie. Myślałem, że usunę rysy a starłem warstwę antyodblaskową napyloną na uginającą się powłokę ekranu LCD. Szczerze odradzam Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Witam ... Proponuję zostawić Ci tak jak jest i spać spokojnie!!! Zapomnij o jakiś manewrach w tej kwestii:))) Nie wiem jak jest z Crystalview, ale jestem posiadaczem takiej właśnie pasty polerskiej do telefonów - jest świetna - na plastiku czyni cuda. Tak właśnei są zrobione telefony - wyświetlacz jest pod jakąś obudową/szybką. Laptop,aparat to czysta matryca zbudowana z różnych warstw... Podsumowując - zniszczyłem sobie w ten sposób wyświetlacz w aparacie. Myślałem, że usunę rysy a starłem warstwę antyodblaskową napyloną na uginającą się powłokę ekranu LCD. Szczerze odradzam nom wlasnie tak mi sie wydawalo...bo LCD w komorce jest pod plastykiem i to plastyk sie poleruje a nie goły ekran. :) Pozdrawiam p.s. - mam w domu 19 calowy monitor i jest z matowa matryca...ale na takiej matrycy to nie ma zadnych rys. Moze dlatego ze go nie nosze jak lapka.....ale i szczerze mowiac mnie jsie brudzi....ten połysk na LCD w lapku to udreka....zeby doprowadzic to do stanu to trzeba z 30 minut poswiecic na ten LCDek. Pianka pozostawia smugi....pozniej trzeba sucha husteczka polerowac az zejda smugi. masakra.... :) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Z tymi piankami to zależy jak trafisz - są takie, że nie zostawiają smug. A skoro polerujesz to masz porysowany. Każdy materiał ma jakąs strukturę, która może rysować. No chyba, że ściereczki z mikro...czegoś tam. No i oczywiście jak coś jest wilgotne to poślizg większy. :-) Polecam płyn w spryskiwaczu do monitorów BASF'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...