Skocz do zawartości
Arczi

Mam Dziwny Problem Z Włosami Na Głowie...

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka @ll. Mam 15 lat. Mój problem polega w tym, że nawet jak mam długie włosy (coś około 2cm) to one nie leżą mi na głowie, tylko poprostu stoją i to tak do bani wygląda zwłaszcza z profilu, bo innym ładnie leżą na głowie a mi stoją(czasami nawet sie qmpel ze mnie śmieje, że mam każdy włos w inną stronę.. :mur: )Wiecie może jak temu zaradzić, żeby włosy mi ładnie na głowie leżały, a nie stały cały czas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A są sztywne i tłuste? bo może najwyższa pora je umyć? ;)

Raczej włosów nie poprawisz :),możesz je "przyklepywać" żelem,woskiem, zeby pod wpływem cięzaru opadły.. ale nie wiadomo czy to zda rezultat. Ja sam mam tak zwane "krowie liźnięcie" ,ze w jednym miejscu włosy ulożone są ciągle w tą samą strone :] i truno je poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka @ll. Mam 15 lat. Mój problem polega w tym, że nawet jak mam długie włosy (coś około 2cm) to one nie leżą mi na głowie, tylko poprostu stoją i to tak do bani wygląda zwłaszcza z profilu, bo innym ładnie leżą na głowie a mi stoją(czasami nawet sie qmpel ze mnie śmieje, że mam każdy włos w inną stronę.. :mur: )Wiecie może jak temu zaradzić, żeby włosy mi ładnie na głowie leżały, a nie stały cały czas?

Ja też tak mam z włosami jak ty i nie widze w tym nic strasznego :D , a powiem więcej nie którzy mi zazdroszczą :razz: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam podobny problem, moje włosy są sztywne strasznie, nie idzie wogóle ułożyc ani nic - shockwaves sobie kup.

btw. mam pytanie jak skutecznie pozbyć się raz na zawsze łupieżu? żadne head & shouldersy, timoteie, shaumy nie wchodzą w grę bo to wogóle nic nie daje nawet jak myje włosy co 2 godzinny to jak wyschną łupież dalej jest (w mn. stopniu ale jest, a po tygodniu to wogóle tragedia.)

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlugie wlosy 2cm-buahaha, dobre ;)

jak masz takie dlugie to z rana glowa pod kran, wytrzyj i sie lajtowo uloza

hehe moja reakcja byla taka sama :P

ja mam ze 42cm :P

jak myjesz glowe to zakldaj pozniej czapke (braciak tak robil bo po myciu tez mu staly, a tak to sie uklepywaly pod czapa...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie jak skutecznie pozbyć się raz na zawsze łupieżu?

Zastrzegłeś że te szaymy, hed'n''szołdersy nie działają. To może Nizoral albo Nizoxin(czy jak to się pisze :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobnie, ale jakoś się to uklepało i już mam spokój :)

Też polecam nizoral...

... a tym bardziej codzienne mycie włosów ;)

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nizoral właśnie bym kupił ale chciałbym usłyszeć, że komuś to pomogło - nizoral kosztuje coś koło 30 zł (60 ml)

Nawet się nie zastanawiaj i kupuj zobaczysz różnice zaraz po kilku myciach :wink:

A te szołdersy to o kant [gluteus maximus] rozbić :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nizoral mi bardzo pomogl saszetka kosztuje 4-5zl i myjesz glowe nia raz na 1-2 tyg (juz nie pamietam) jak juz w ogole nie bedziesz mial lupiezu to szołdersem myjesz glowke i masz spokoj :-)

btw jak masz bardzo krotkie wlosy to saszetka moze wystarczyc na 2 uzycia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol mi też sie nie układają dlatego zawsze mam najbardziej praktyczną i ekonomiczną fryzurę - obcinam się maszynką na 3 mm całą głowę, a tył i baczki na 1 mm

Nienawidze miec żelu i innego świństwa na włosach.

Gdybym musiał rano spędzać pół godziny w łazience, żeby sobie włosy ułożyć to na nic by mi nie starczyło czasu i czułbym się jak panienka O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...