Skocz do zawartości
Vengeance

k7s5a zmiana.

Rekomendowane odpowiedzi

tak sie zastanawiam , i dochodze do wniosku ze mam dosyc tej plyty i bym ja sobie ywmioenil na cos rozsadnego w tej gdzies cenie tzn zostawiam ta plyte jak gdyby w rozlczeniu czyli mysle ze ze 130-150zl dostane i moge do tego dolozy drugie tyle co wg was by bylo najlepsze chodzi mi o podkrecanie i stabilnosc myslalem na Ak32a a moze k7s6a ?tam podobno juz cos sie podkrecic da ? a moze jeszcze cos innego prosze o poropozycje ): bo .... chcial bym cis wycisnac ze swojego proca jeszcze a nowy bede kupowal gdzies za 1-2michy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobiłem zmiane z s5a na shuttla ak32a i jest git, bardzo stabilna, szybsza troszke, fsb od 100 do 166 co 1 mhz, zmiana zasialania do 2v, ata 100 mi wreszcie dziala, na ecs niechiało, jedyna wada to ze neima dzielnika 1/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamienił stryjek siekierkę na kijek :D

Jak kupisz coś w tej cenie na bazie KT 266A- zapomnij o Bartonie. Na SIS 735 na magistrali 166 powinien chodzić- jak jesteś desperat, to może i na KT 266A też, ale 41,5 Mhz skutecznie rozwali ci dysk , karty na PCI najprawdopodobniej też. Nie od razu......ale to nieuniknione :P

Szukaj czegoś na ew. na KT 333 - na tym nie powinno być problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz coś w tej cenie na bazie KT 266A- zapomnij o Bartonie. Na SIS 735 na magistrali 166 powinien chodzić- jak jesteś desperat, to może i na KT 266A też, ale 41,5 Mhz skutecznie rozwali ci dysk , karty na PCI najprawdopodobniej też. Nie od razu......ale to nieuniknione :P

zauwaz ze jeszcze NIKOMU z ocbenchnie udalo sie wycisnac 166mhz na k7s5a na ZADNYM PROCQ i ze wszystkimi modami!!!

takz eniestety na k7s5a o bartonie tez moge zapomniec ): Slayer zauwaz ze nie mam kasy wydac jeszcze na 256ddr ): to co opłaca się czy nie? dysk mam dosc stary ibm jeden 8gb i 3gb i jest dosc odpaorny (tak mi sie wydaje) bo pracowal nawet w pionie i mu nic nie bylo :P

prosze odalsze opinie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwaz ze jeszcze NIKOMU z ocbenchnie udalo sie wycisnac 166mhz na k7s5a na ZADNYM PROCQ i ze wszystkimi modami!!!

takz eniestety na k7s5a o bartonie tez moge zapomniec ): Slayer zauwaz ze nie mam kasy wydac jeszcze na 256ddr ): to co opłaca się czy nie? dysk mam dosc stary ibm jeden 8gb i 3gb i jest dosc odpaorny (tak mi sie wydaje) bo pracowal nawet w pionie i mu nic nie bylo :P

prosze odalsze opinie..

na k7s5a jest blad w układzie pll i nawet Jezus niewycisnie z tej plyty fsb 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem uzytkownikem shuttle ak32a i jest zajebisciefajny!!!!!

mojego antka 1800XP bez problemu poszedl na 2100XP. A co do stabilnosci plyty nie mam zastrzezen.plyta super stabilna!!!!!

LEPSZA NIZ TEN ECS NA SISie PONIEWAZ SIS TO GOWNOOOOOOOOOO ZAPAMIETAĆ TO NA ZAWSZE!!!!!!

A ten shuttle ak32a jest na via kt266a i jest super wypasny jak za ta cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem uzytkownikem shuttle ak32a i jest zajebisciefajny!!!!!

mojego antka 1800XP bez problemu poszedl na 2100XP. A co do stabilnosci plyty nie mam zastrzezen.plyta super stabilna!!!!!

LEPSZA NIZ TEN ECS NA SISie PONIEWAZ SIS TO GOWNOOOOOOOOOO ZAPAMIETAĆ TO NA ZAWSZE!!!!!!

A ten shuttle ak32a jest na via kt266a i jest super wypasny jak za ta cene

grzesiu - bredzisz - ECS to gowno nie chipsety SISa

Raczej nikt nie uwierzy w twoja opinie :lol: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sis w sumie chipset dobry i tani :D bo taki sam na north i south bridge..  i wychodzi taniej.. troche no dobra to co wymieniac to plyte mam wolne 190zl plus to za ecs nie wiem ile mi za niegao dadza tak jak bym wymienial w sklepie i odrazu tam kupowal cos innego ...

IMHO Teraz nie wymieniaj!!! Niedlugo wyjdzie KT400A z DualDDR to starsze chipsety stanieja. Bedzie mozna w dobrej cenie kupic cos porzdnego pod DDRy. Pamieci tez leca w dol, wiec zbieraj kaske (tak jak ja) i przesiadziemy sie razem za pol roku na EPoXa 8RDA+ :) i DDR 333.

NIE ZMIENIAJ jesli masz sprawny sprzet!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spider moze i masz racje wszystko chodzi cacy tzn nie mialem pecha z ecesem i jest ok tylko ten procek wolny ): i pamieci...

Poczekaj troche, a swoja droga masz calkiem dobry wynik w 3DMarku2001SE

Ceny poleca w dol, wtedy sie przesiadziemy na DualDDR i bedzie kop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...