KiMR Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Cześć chcę kupić DVD-RW na SATA. Ale niewiem jakie. Czy ten Samsung DVD+/-RW SH-W163A, będzie dobry. Może są jakieiś lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Nie masz wyboru obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) WDK napisał(a): Nie masz wyboru obecnie.Tak też mi się zdawało, że coś nie mogę znaleść ich więcej <_< Czyli temat do zamknięcia. Edytowane 4 Czerwca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 KiMR napisał(a): Cześć chcę kupić DVD-RW na SATA. Ale niewiem jakie. Czy ten Samsung DVD+/-RW SH-W163A, będzie dobry. Może są jakieiś lepsze? Nie ma nic innego pod SATA. Przed zakupem radziłbym sprawdzić, czy nagrywarka obsługuje twój kontroler SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) lukmek napisał(a): Nie ma nic innego pod SATA. Przed zakupem radziłbym sprawdzić, czy nagrywarka obsługuje twój kontroler SATA. A może nie obsługiwać? Na stronie samsunga nic niepisze na ten temat. Może ty wiesz czy będzie działać na ULI M1567 (mobo AsRock K8 Dual Sata2) ? Edytowane 4 Czerwca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Z tego co pamiętem, to w Komputer Świat był krótki test tej nagrywarki i o tym wspominali, że nie jest kompatybilna z niektórymi kontrolerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 lukmek napisał(a): Z tego co pamiętem, to w Komputer Świat był krótki test tej nagrywarki i o tym wspominali, że nie jest kompatybilna z niektórymi kontrolerami.Na stronie samsunga nic niepisze na ten temat. Może ty wiesz czy będzie działać na ULI M1567 (mobo AsRock K8 Dual Sata2) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Nie mam zielonego pjęcia :sad: BTW: dlaczego nie kupisz zwykłej nagrywarki pod IDE ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 lukmek napisał(a): Nie mam zielonego pjęcia :sad: BTW: dlaczego nie kupisz zwykłej nagrywarki pod IDE ??? Bo sata ma cieniutki pasek, nie to co IDE (nawet ten okrągły) :angry: A umnie przepływ powietrza jest bardzo ważny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 KiMR napisał(a): Cześć chcę kupić DVD-RW na SATA. Ale niewiem jakie. Czy ten Samsung DVD+/-RW SH-W163A, będzie dobry. Może są jakieiś lepsze? sorki za pytanie, ale po co ci SATA do napędu?? Wydajność ci nie wzrośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) TEST z CDRLab.pl Samsung'a SH-W163A SATA Edytowane 6 Czerwca 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 KaszaWspraju napisał(a): 2169555[/snapback] sorki za pytanie, ale po co ci SATA do napędu?? Wydajność ci nie wzrośnie. Jak już wspomniałem wcześniej SATA ma cieniutki kabelek nieblokujący przepływu powietrza co dla mnie jest bardzo ważne. A czy jest FDD na SATA??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zebys tylko pozniej nie zalowal zakupu Samsung slynie ze swoich napedow optycznych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A czy jest FDD na SATA??? jonathan napisał(a): Zebys tylko pozniej nie zalowal zakupu Samsung slynie ze swoich napedow optycznych :D Ja i tak rzadko używam DVD. Może kilka płytek na miesiąc wypale, max 5. Potrzebuje nagrywarki tylko po to żeby była i nic ponad to. A z testu wyszło, że odczyt płytek i czs dostępu ma dobry, więc starczy mi ona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Z testow wiele fajnych i ciekawych rzeczy wynika :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...