virus24 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam. Proszę od poradę. Mam 800zł i chciałbym kupić za to części do kompa takie jak: -płyta główna -procesor -karta grafiki -pamięć RAM Reszta jest ze starego komputera. Napiszcie co za tą kasę najlepiej kupić. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) do czego Ci komputer? jesli do grania w pasjansa, czy pisania to grafa może być z płyty głównej. Ewentualnie może być tak: pamieć ~~140zł grafa ~~140zł, radeon x550 pci-e mobo ~~220zł, jak pouszkasz to w sklepach jest za ok 200zł, Asrock Dual Sata2 procek ~~330zł, Sempron 3000+ (939) Cena ok 820 zł Edytowane 4 Czerwca 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus24 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 do czego Ci komputer? jesli do grania w pasjansa, czy pisania to grafa może być z płyty głównej. Ewentualnie może być tak: pamieć ~~140zł grafa ~~140zł, radeon x550 pci-e mobo ~~220zł, jak pouszkasz to w sklepach jest za ok 200zł, Asrock Dual Sata2 procek ~~330zł, Sempron 3000+ (939) Cena ok 820 zł Dzieki Przemek za posta. Więc tak ten komputer potrzebny mi jest głównie do normlanego użytkowania. W gry nie gram praktycznie wcale. Jeszcze jedno. Kupiłem niedawno taki zasilacz jak firmy FEEL 300W. Czy możesz mi powiedzieć czy lepiej by było gdybym go zmienił jak chce mieć taki sprzęt nad jakim się zastanawiam?? Acha jeszcze co do samego sprzętu do pasowało by mi więcej pamięci RAM ponioeważ głównie zajmuję sie programami garficznymi typu autoCAD, photoshop a skurczybyki potrzebują dużo pamięci żeby cokolwiek zrobić z rysunkiem np rzucić render czy jakąś teksturę. Juz bym dorzucił 100-200zł (nie więcej) i taki sprzęt chciałbym kupić. Słucham dalej propozycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Moja uwaga :) nie kupuj mobo od tego sprzedającego ja kupywałem od CEDEK2000 , zestaw do biura, po pierwsze obudowa była pogięta i pordzewiała :o, i sprzęt nie był do końca zgodny z opisem. Druga osoba co kupiła ten zestaw miała podobny problem tylko do tego jeszcze nie miała taśm ide i fdd A teraz wracam do tematu. Jak sprzęt do autocada to proponuje coś na intelu ,mobo z zaintegrowaną grafiką i 1gb ramu Edytowane 4 Czerwca 2006 przez gumis144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Proszę od poradę. Mam 800zł i chciałbym kupić za to części do kompa takie jak: -płyta główna -procesor -karta grafiki -pamięć RAM Reszta jest ze starego komputera. Napiszcie co za tą kasę najlepiej kupić. Pozdrawiam wszystkich Płyta Aus P5GD1 - 250 512 DDR 400 MHz Kingston - 160 Proc -> Celeron 2,66 (210pln) Radek X550 - 200 Moim zdaniem będzie lepszy :) Zasilacz nie jest firmy feel, tylko modecom, model feel :) Jeśli chodzi o coś ze zintegrowaną grafika, to taki komputerek złożyłem ostatnio -> Gigabyte GA-8I915ME - 230 1 GB DDR 400MHz Kingston - 350 Celeron 3,2GHz (300 pln) albo zamiast celerona 3,2 wsadzamy pentium IV 506 (2,66) i się cieszymy :) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Dzidaziom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus24 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Moja uwaga :) nie kupuj mobo od tego sprzedającego ja kupywałem od CEDEK2000 , zestaw do biura, po pierwsze obudowa była pogięta i pordzewiała :o, i sprzęt nie był do końca zgodny z opisem. Druga osoba co kupiła ten zestaw miała podobny problem tylko do tego jeszcze nie miała taśm ide i fdd A teraz wracam do tematu. Jak sprzęt do autocada to proponuje coś na intelu ,mobo z zaintegrowaną grafiką i 1gb ramu dziękuję za uwagę ale czekam na propozycję. Napisz co wg Ciebie złozyć w tej cenie. autoCADa bedę nim się zajmował już nie długo . Całkowite użytkowanie zostanie skierowane na internet oraz programy graficzne: photoshop, corel. Czy grafika zintegrowana da sobie radę z nimi?? Płyta Aus P5GD1 - 250 512 DDR 400 MHz Kingston - 160 Proc -> Celeron 2,66 (210pln) Radek X550 - 200 Moim zdaniem będzie lepszy :) Zasilacz nie jest firmy feel, tylko modecom, model feel :) Jeśli chodzi o coś ze zintegrowaną grafika, to taki komputerek złożyłem ostatnio -> Gigabyte GA-8I915ME - 230 1 GB DDR 400MHz Kingston - 350 Celeron 3,2GHz (300 pln) albo zamiast celerona 3,2 wsadzamy pentium IV 506 (2,66) i się cieszymy :) co do zasilacza to zwracam honor rzeczywiście FEEL to tylko modelmój błąd. Jak się człwoiek nie zna to tak jest aż wstyd się przyznawać. Ale wracając do posta z tą grafiką to jest tak że ja uzywam głównie kompa do internetu i do programów graficznych typu photoshop, corel. Osttanio ma do czynienia z autoCADem a ten to pmaięci potrzebuje RAM. W gry nie gram. I tylko do tych programów głównie mi potrzebny komp. Dlatego grafa zintegr czy da radę ?? Witam. Proszę od poradę. Mam 800zł i chciałbym kupić za to części do kompa takie jak: -płyta główna -procesor -karta grafiki -pamięć RAM Reszta jest ze starego komputera. Napiszcie co za tą kasę najlepiej kupić. Pozdrawiam wszystkich Panowie a co z chłodzeniem procesora?? czy już jest w zestawie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ten X550 będzie dobry, ew. weź Gigabyta 9550 i do OC jeśli jednak weźmiesz płytkę z AGP. Feel powinien uciagnąć konfig, jeśli nie to proponuję Fortrona 350W z allegro. Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Płyta Aus P5GD1 - 250 512 DDR 400 MHz Kingston - 160 Proc -> Celeron 2,66 (210pln) Radek X550 - 200 Moim zdaniem będzie lepszy :) Zasilacz nie jest firmy feel, tylko modecom, model feel :) Jeśli chodzi o coś ze zintegrowaną grafika, to taki komputerek złożyłem ostatnio -> Gigabyte GA-8I915ME - 230 1 GB DDR 400MHz Kingston - 350 Celeron 3,2GHz (300 pln) albo zamiast celerona 3,2 wsadzamy pentium IV 506 (2,66) i się cieszymy :) Dobra.. a teraz powiec jakim cuedem bedzie lepszy od zestawu zaproponowanego przez przemekbydgoszcz. Jeden test poprosze w ktorym celeron 2,66 przegoni sempa s939 ;) Tylko przy kupowaniu s939 trzeba zwrocic uwage aby pamiec chodzila w dualu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 dziękuję za uwagę ale czekam na propozycję. Napisz co wg Ciebie złozyć w tej cenie. autoCADa bedę nim się zajmował już nie długo . Całkowite użytkowanie zostanie skierowane na internet oraz programy graficzne: photoshop, corel. Czy grafika zintegrowana da sobie radę z nimi?? Grafika sobie poradzi - nawet zintegrowana. W programach graficznych wykorzystywany jest głównie procesor i ram (duuuuuuużo ramu). Proponuje: PentiumD 805 470zł ASUS P5VDC-MX VIA P4M800 Pro Socket 775 DDR400/DDR2533 SerialATA II RAID ATX 197zł (grafika zintegrowana) Ram 1GB DDR2 533MHz 263zł (jeśli definitywnie nie możesz przeskoczyć 800zł to kup 512MB) Do tego konfigu jednak zdał by się zasilacz godny zaufania (np. wspomniany już Forton) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Kupiłem niedawno taki zasilacz jak firmy FEEL 300W. Czy możesz mi powiedzieć czy lepiej by było gdybym go zmienił jak chce mieć taki sprzęt nad jakim się zastanawiam?? Kup 2166051[/snapback] Moja uwaga :) nie kupuj mobo od tego sprzedającego ja kupywałem od CEDEK2000 to była tylko pierwsza z brzegu propozycja mobo nie sprzedawcy ;) bierz to co zaproponował @Paweł666 dzieki @wisnia666 napisałeś odpowiedź przed mną:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus24 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Kup 2166160[/snapback] Kup Fortrona z allegro 55 zł a bedziesz miał świety spokój to była tylko pierwsza z brzegu propozycja mobo nie sprzedawcy ;) bierz to co zaproponował @Paweł666 dzieki @wisnia666 napisałeś odpowiedź przed mną:) Panowie a co z wentylatorkiem na procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Grafika sobie poradzi - nawet zintegrowana. W programach graficznych wykorzystywany jest głównie procesor i ram (duuuuuuużo ramu). Proponuje: PentiumD 805 470zł ASUS P5VDC-MX VIA P4M800 Pro Socket 775 DDR400/DDR2533 SerialATA II RAID ATX 197zł (grafika zintegrowana) Ram 1GB DDR2 533MHz 263zł (jeśli definitywnie nie możesz przeskoczyć 800zł to kup 512MB) Do tego konfigu jednak zdał by się zasilacz godny zaufania (np. wspomniany już Forton) ten pentium co podal kolega jest w wersji BOX wiec posiada chlodzenie i to jest bardzo rozsadna propozycja jak na moj gust ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Proponowałbym Procesor : Sempron 2600+ BOX Socket 754 64bit - 245 zł Płyta Główna : Gigabyte GA-K8NE nForce4 s.754 - 215 zł RAM : TwinMOS DDR 512Mb/400Mhz PC3200 - 149 zł Karta Graficzna : i tutaj można wybrać - albo Sapphire X550 128MB 128bit PCI-E za 189 zł lub Sapphire X550 256MB 128bit PCI-E za 209 zł RAZEM : z X550 128MB 798 zł i z X550 256MB 818 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Procesor : Sempron 2600+ BOX Socket 754 64bit - 245 złJak różnica była by nie duża to brać 2800+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Grafika sobie poradzi - nawet zintegrowana. W programach graficznych wykorzystywany jest głównie procesor i ram (duuuuuuużo ramu). Proponuje: PentiumD 805 470zł ASUS P5VDC-MX VIA P4M800 Pro Socket 775 DDR400/DDR2533 SerialATA II RAID ATX 197zł (grafika zintegrowana) Ram 1GB DDR2 533MHz 263zł (jeśli definitywnie nie możesz przeskoczyć 800zł to kup 512MB) Do tego konfigu jednak zdał by się zasilacz godny zaufania (np. wspomniany już Forton) daje 99% że na tym mob nie odpalisz proca może jest napisane Pentium D ale dam glowe że nie zadzala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 30 pln drożej jest gigabicik na 915 ze zintegrowaną grafą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 30 pln drożej jest gigabicik na 915 ze zintegrowaną grafą :)tylko i915 nie działa z pentium D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 jest asrock hdtv twins ze zintegrowana grafa na ati xpress 200, nie pamietam nazwy i kosztuje ok 240zł, on obsługuje pentium d według komputronika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 jest asrock hdtv twins ze zintegrowana grafa na ati xpress 200, nie pamietam nazwy i kosztuje ok 240zł, on obsługuje pentium d według komputronikapo prostu błedy sa w opisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus24 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 po prostu błedy sa w opisie Panowie to lepiej jest kupić w końcu semprona i wszystko pod niego płytę itd czy Pentiuma?? Zdania są bardzo podzielone. A ja dalej nie wiem do końca co byłoby najlepsze. Ale czy oby napewno ten procesor pentium D na dualu będzie najlepszy?? Jak wogóle zachowuje się sprzęcik na tym dualu?? Do tego przychodzą pamięci również na dualu i czy to wszystko już jest takie do końca sprawdzone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 po prostu błedy sa w opisie Tia i pewnie moja sygnaturka tez jest z bledem ;) A caly ten komputer ktory mam teraz to miraz i zamiast asrocka na x200 pewnie wcisneli mi cos na 945 ukradkiem :D BTW obslugiwane procesory sprawdza sie na stronie producenta :) Calosc idzie jakos tak Asrock 775Twins HDTV - tylko ,zeby nie bylo to on nie obsluguje dual channel wiec bedzie pare procent w plecy w zaleznosci od zastosowania. Jesli sie na niego zdecydujesz to szukaj rewizji R.2 z obsluga conroe (powinna niedlugo byc u nas jak sie dystrybutorowi poprzednie zapasy skoncza, w anglii podobno juz jest -cecha charakterystyczna bedzie miala wielki napis CONROE na pcb :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jak obsługuje dwurdzeniowce to w takim razie brałbym tą płytke, kosztem duala masz dwurdzeniowca przy którym a64 3000+ w photoshopie może sie schować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tia i pewnie moja sygnaturka tez jest z bledem ;) A caly ten komputer ktory mam teraz to miraz i zamiast asrocka na x200 pewnie wcisneli mi cos na 945 ukradkiem :D BTW obslugiwane procesory sprawdza sie na stronie producenta :) Calosc idzie jakos tak Asrock 775Twins HDTV - tylko ,zeby nie bylo to on nie obsluguje dual channel wiec bedzie pare procent w plecy w zaleznosci od zastosowania. Jesli sie na niego zdecydujesz to szukaj rewizji R.2 z obsluga conroe (powinna niedlugo byc u nas jak sie dystrybutorowi poprzednie zapasy skoncza, w anglii podobno juz jest -cecha charakterystyczna bedzie miala wielki napis CONROE na pcb :D ) ok :) czyli jeśli ta płyta pracuje razem z tym procem to ja bym brał zestaw na d805 i nawet sie nie zastanawiał bo wszyskie amd sa sporo w tyle jesli chodzi o prace w windzie ! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...