ZIBI_PL Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Witam. Posiadam taki oto mp3 http://www.allegro.pl/item107387019_muvo_t...3_creative.html Jednak popsula mi sie lewa sluchawka (zaczela przerywac kiedy ruszalem kablem az w koncu zdechla, chcialem sam naprawic no i skonczylo sie na tym ze ja odcialoem przeypadkowo :mur: ) Kupilem sobie drugie sluchawki o takie http://www.allegro.pl/item107081368_slucha..._dokladnej.html ale to najgorszy szajs jaki widzial swiat chyba. Niewiem co za idiota wymyslil zeby mp3 wisialo mi na kalacie (moja tez w tym wina bo w sumie nieprzygladalem sie dlugosci kabla, sadzilem ze bedzie raczej dlugi) No i jakosciowo tez szajsko graja. Moze zna sie ktos na sluchawkach i podpowie mi jakie mniejwiecje nalezy kupic zeby uzyska dobra jakosc ? Nie chodzi mi o jakies wymysle sluchawki z jakimis klipsami czy regulacja lub niewiem co tam jeszcze wymyslono. Moze mi ktos podpowiedziec kto zna sie na tym ? Wlasnie znalazlem dwa modele sluchek http://www.allegro.pl/item105813134_philip..._vat_gwar_.html oraz http://www.allegro.pl/item105851338_creati...gwarancja_.html Ktore bede lepiej graly ? moze ktos wie ;] Edytowane 4 Czerwca 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 po pierwsze nie ten dział, a po drugie słuchawki creativa do tego modelu to jakaś pomyłka, wiem bo mam taki sam odtwarzacz i dokupiłem sobie do niego słuchawaki sennheiser mx350 jakosc jest o niebo lepsza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tylko i wyłącznie sennheisery :) ZA 5zł nie oczekuj dobrej jakości... Ja mam senki MX300 i grają świetnie + SE K750 jaki + FOXDA 256MB 6604FM. Polecam. Ja kupiłem o ile pamiętam za 35zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Z dolnej półki to faktycznie mx300 :) są jeszcze koss p4 ale nie cieszą się większą popularnością. MX300 dodawane są też do odtwarzaczy irivera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Noi słusznie :) One grają wyśmienicie i nie kosztują kosmiczną sume :) Polecam, lecz jedyną wadą jest to że np. mi wypadają czasem z ucha (lecz to sprawa indywidualna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) ja mam mx 350 i też mi wypadają ale tylko jak coś jem albo zuje gume :lol: aaa i na sennheiser'y masz 2 lata gwarancji po wymianie słuchawek radze też sobie samemu dostosowac equalizer w odtwarzaczu aby uzyskać jeszcze lepszą jakośc... Edytowane 5 Czerwca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 coz, ja po wielu testach roznych sluchawek wybralem Koss PortaPro (koszt okolo 150zl) i musze powiedziec, ze graja najlepiej ze wszystkich, ktore testowalem (nawet w porownaniu do drozszych sony czy innych). polecam. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 No spoko ale 150zł :D Może najpierw niech założyciel powie ile ma kasy na słuchawki i dopiero będziemy gadać bo wiadomo że za 40zł a za 150zł to jest nie mała różnica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Sennheiser MX-350 - zamowione ;] za 2-3 dni maja byc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) To ja sie podepne pod temat :D Tez szukam TANICH (~30zl) sluchawek dousznych. Maja dzialac z nokia 6230 (+przejsciowka) ktora niestety troche cicho gra... I chce wybrac jakies glosne przedewszystkim bo jakosc dzwieku i tak bedzie ograniczona ze wzgledu na telefon. Lepsze beda 16 omowe czy jakies dobre 32 omowe? I moze ktos wie czy ta nokia poradzi sobie z 16 omami? edit: Moje poszukiwania zawezilem do sennheirsow mx300 albo mx350. Ktore beda lepsze? mx300- 32Ohm, 116dB vs mx350- 16Ohm 123dB ktore wybrac? Warto doplacac do mx350, czy roznica nie jest duza? P.S odpiszcie :P Edytowane 14 Września 2006 przez deadfrog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Luknij na to. http://www.allegro.pl/item126212977_sennhe...lne_do_mp3.html http://www.allegro.pl/item126212977_sennhe...lne_do_mp3.html Różnica ceny jest znikowa tutaj akurat wiec ja na twoim miejscu bym mx350 kupił. Ja też niedługo je kupie, chciałem creative kupic tłumiące dzwieki z otoczenia(50zł) ale mi je odradzono. Kumpel ma SENNHEISER i mówi że sa bardzo dobre dlatego je wybrałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 No wlasnie wczoraj kupilem na allegro mx300. Tak jak napisalem wachalem sie tez pomiedzy mx350 jednak wybralem tamte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Nie słuchałem nigdy żadnych słuchwek serii MXx50 ale generalnie nie są polecane. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Sennheiser mx500 - genialne sluchaweczki. Szczerze polecam. Najpierw myslalem ze szkoda tyle kaski na ten model, ale bylo warto... To piekne brzmienie kazdego dzwieku. Do trancu sa wrzecz stworzone ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 hma wiecie, ze sluchawki douszne sa najbardziej niebiezpiecznymi sluchawkami zewnetrznymi? to juz lepiej porozgladaj sie za sluchwkami typu CLIP-ON,kupilem takei ostatnio[philips sbchs465] i wcale nie sa gorsze od dousznych, bass przynajmniej nei wali tak bezposrednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 ja zamiast mx350 wolalbym wziac mx400 albo mx500. te "polowki" podobno sa cienkie. popieram wypowiedz xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Cienkie niecienkie, to już zależy od osobistych preferencji. Mój kolega bardzo sobie chwali MX450. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk1982 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ze swojej strony polecam KOSS Spark Plug, grają przyjemnie i nie wypadają z ucha (co jak dla mnie zawsze było problemem), a co najważniejsze izolują dźwięki otoczenia. Koszt na allegro to ok 43 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 heh to izolowanie sie od otoczenia to spory minus :/ mozesz np nie uslyszec wariata, ktory pedzi za toba na rowerze. apozatym jest to szkodliwe dla ucha srodkowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Dla mnie taka izolacja to jest plus. Jadąc w głośnym autobusie czy idąc przez miasto i cicho słuchając muzyki takie słuchawki izolują nas od tego całego hałasu. Dosłownie jak nauszniki na budowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 apozatym jest to szkodliwe dla ucha srodkowego. Stary co ty wygadujesz. Pchełki złe, dokanałowe złe. A myślisz, że te twoje clip-on'y to takie zdrowe są ? Prawda jest taka że każde słuchawki są niebezpieczne jak sie za głośno ich słucha a jestem przekonany że dokonałowe są dużo zdrowsze niż te twoje philipsy bo nie trzeba sie zmagać z dzwiekami dochodzacymi z ulicy itp. bo wszystko jest ładnie wytłumione i mozna ustawic duużo mniejszą głośność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jeśli chodzi o zdrowie i clip-on'y to ja myślę, że takie słuchawki to mogą spowodować większe odchylenie uszu od płaszczyzny głowy, nie mówiąc już o niebezpieczeństwie ich utraty jak nie daj boże coś szarpnie za kabelek. To taka moja teoria :) Generalnie każde słuchawki są szkodliwe jeśli nie potrafimy ich użytkować i słuchamy zbyt długo muzyki o dużym natężeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Szukam sluchawek do T30, dolaczone sa nawet nawet, ale wypadaja z uszu pozatym nadal mi czegos brakuje, mysle ze wydania kasy:P a tak na powaznie to mam 2 propozycje do wyboru, prosze o ocene jezeli kto sluchal, badz ma: http://allegro.pl/item130500065_sluchawki_..._lx90_etui.html http://allegro.pl/item129273944_sennheiser...wosc_w_wa_.html http://allegro.pl/item130566101_sennheiser...ocja_gwar_.html czy lepszy palaczek na szyji czy tez system "twist to fit", bo z palakiem zausznym to raczej odpadaja z racji na odchylanie ucha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 heh jak dla was izolacja od otoczenia jest czyms wrecz pożądanym to, pozostawie to lepiej bez komentarza. pozatym widze tu grono zwolennikow [a wlasciwie meczennikow] sluchawek dousznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 heh jak dla was izolacja od otoczenia jest czyms wrecz pożądanym to, pozostawie to lepiej bez komentarza. pozatym widze tu grono zwolennikow [a wlasciwie meczennikow] sluchawek dousznych. Mi np. do słuchania w szkole, gdzie generalnie za cicho nie jest przydałyby sie słuchawki douszne. Zastanawiam sie nad nimi ostatnio. Czemu męczenników? Ziupo - Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 @ziupo kolego, po twojej wypowiedzi jestem na 100% pewien, że poprostu nie miałeś okazji posłuchać porządnych dokanałówek stąd twoje takie a nie inne zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Szczerze mówiąc to nie jestem zwolennikiem słuchawek dokanałowych, uważam, że mają więcej walorów użytkowych niż dźwiękowych. W tej kwestii lepsze już są pchełki. Oczywiście mówię o budżetowych dokanałówkach bo lepsze można nawet kupić za grubo ponad 1k zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 luisam heh mialem okazje sluchac wielu rodzajow sluchawek , statystyki mowia same za siebie, sluchawki douszne [pchelki, dokanalowe] narazaja konsumentow na stopniowa, szybsza niz naturalna, utrate sluchu o ponad 20% bardziej/silniej w stosunku do ich zewnetrznych 'rywali' m.in. przez to, ze wytwarzaja wieksze cisnienie wewnatrz ucha, pozatym caly dzwiek[energia] idzie w kierunku blony podczas gdy w sluchawkach zewnetrznych czesc dzwieku zostaje rozproszona na zewnatrz, no i najwazniejsze, ucho zostaje odizolowane od zewnatrz, czyli automatycznie odcinamy mu doplyw powietrza, a co za tym idzie zwieksza sie potliwosc w jego wnetrzu, a skutki nadmiernej potliwosci dobrze znacie. teraz wydaje sie to smieszne, moze nawet w jakis sposob absurdalne, ale za 20lat inaczej o tym pomyslicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 polecam AKG 26P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 @ziupo A o jakich zewnetrznych słuchawkach mówisz ? Wszystkie dobre "zewnetrzne" słuchawki są z reguły zamkniete czyli bardzo dobrze izoluja od otoczenia i nie ma mozliwosci aby dzwiek sie wydostawal na zewnatrz. Co do potliwości to chyba tylko słuchawki otwarte tego nie powodują (choć też nie zawsze) ale potliwosc tez zalezy od osoby, jednym sie ucho bardzo poci innym prawie wogole... To czy ogłuchniemy przez słuchawki bardziej zalezy od głowy niż słuchawek, nawet jak bedziesz mial najbardziej bezpieczne sluchawki a uzywal ich nierozwaznie po pewnym czasie bedziesz mial problemy @Piter6576 twojej ostatniej wypowiedzi nie chce mi sie wogole komentowac, wolałbym żeby to był żart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...