gaz Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Generalnie tak... Mam Sapphire Radeona 9100, ktory standartowo chodzil na 250/230 . dosc kijowo. Po podkreceniu dzialal bardzo fajnie stabilnie na 310/275 wiec postanowilem przemienic biosa by miec defaultowo 275/275 - tak na poczatek. sciagnalem ati flashera v1.3 i ati bios editor v.1.1D stworzylem dyskietke w msdos zgralem rom na dyskietke - atiflash -s 0 stary.rom w ati bios editor przestawilem na 275/275 i zapisalem jako nowy.rom nastepnie restart z dyskietki - prowizorycznie w autoexec.bat wpisalem atiflash -p 0 stary.rom poczym postanowilem zflashowac nowego - atiflash -p 0 nowy.rom NIESTETY pojawil sie ERROR - timeout : pull rom idle after bulk erase no coz nieudalo sie wgrac nowego biosa wiec postanowilem wrocic do starego -> atiflash -p 0 stary.rom poczym ZNOWU sie pojawil ten sam blad - timeout zrobilem restart - brak obrazu... dyskietka startowa sie uruchomila zapodala z autoexeca flashowanie by przywrocic starego ale nic to nie pomoglo, nadal brak sygnalu/obrazu jeez... co jest? czemu nie moge wgrac zadnego biosu? jakas blokada, zabezpieczenie? WADLIWIE ZGRANY BIOS? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 uhhh udalo sie - radeon zyje i dziala... ale mialem nerwowke :o musialem uzyc: atiflash -u 0 -f nowy.rom wtedy bios wgral sie bez sprawdzania zgodnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 w takich momentach czlowiek mysli 3 razy szybiej i 3 x wiecej ;-), ale jakie to stresujace jest wtedy ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 zawsze lepiej miec pod reka vga pod pci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 caly czas mialem :) przejrzalem chyba 40stron forum rage3d w poszukiwaniu odpowiedzi... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eses. Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Milo przyjsc napruty po piatkowych libacjach i przeczytac ze sie udalo bios wgrac po lekkim stresiku. :P Ech, free world! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 w takich momentach czlowiek mysli 3 razy szybiej i 3 x wiecej ;-), ale jakie to stresujace jest wtedy ;D Taka źle sflashowana karta to lepszy horror niż The Ring. Ale jak się uda to odkręcić to człowiek czuje się o 10 lat młodszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 w takich momentach czlowiek mysli 3 razy szybiej i 3 x wiecej ;-), ale jakie to stresujace jest wtedy ;D Taka źle sflashowana karta to lepszy horror niż The Ring. Ale jak się uda to odkręcić to człowiek czuje się o 10 lat młodszy... a jak sobie zle sflaszujesz plyte glowna to juz w ogole zawal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 jak flasciach!e mobo to reset na bezdechu, az do ukazania sie testu ramu itd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 jak flasciach!e mobo to reset na bezdechu, az do ukazania sie testu ramu itd :lol:ostatnio jak zwykle flashowalem bios mobo po kilku miesiecznej przerwie i sie zastanawialem jak sie powinno zrestartowac kompa, czy klawiatura, czy przyciskiem - zaryzykowalem przyciskiem i jest ok 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Ja już chyba włosy stracę z nerwów przez te updaty biosów. Ostatnio wgrywałem zmodyfikowany biosik do A7N8X i klops, wywalał zaraz po poście. SUcho w gardle, 150 uderzeń na minutę i całe życie przed oczyma. Swoją drogą ciekawy problem dla psychologów. Ale udało się powrócić do poprzedniego. Bisio ma rację z tym odmłodnieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 jak flasciach!e mobo to reset na bezdechu, az do ukazania sie testu ramu itd :lol: heheh..skąd my to znamy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 niema to jak fleszowanie pod winda :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiToKG Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 zapewne treba bylo nowszego fleshera np 1.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ja tak samo jak flashowalem swoje stare mobo k7vza pcb3 .... flash... leci, leci, leci, ku**a cos czerwonego.... serce 150 uderzen i coraz szybciej.... po chwili pisze ze sie udalo.... no to restart i ..... test ramu sie pokazal... Boze jakiego mialem stresa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja tesh mam taki sam problem przez cały czas pokazuje mi się ten komunikat a jak używam tego polecenia : atiflash -u 0 -f nowy.rom to tesh nic nie daje.... Czy nie brakuje przy tym jakiegoś parametru ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 ToMo mam takiego samego radka mam pytanie czy widzisz bios na poczatku startu kompa bo umnie niema odrazu jest pokazywany jaki mam procek i ram itp i w windzie mam obraz taki jakby fale chodzily po ekranie widac to dobrze na bialym pulpicie slyszalem ze to wina moze byc zasilacza codegen 300W pomocy aha i skad sciagnac biosa do tej karty zeby zrobic z niej radka 8500 ?? pomocy plis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 mama taki sam problem z radkiem 9k , eroor timeout poll rom idle after bulk erase dzieki gaz ze to rozwiazales, zaraz przywracam swojego radka do zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 nie pomoglo, ale lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Już pisałem kiedyś na forum o moim problemie z Geforcem 2mx. Podczas flashowania prądu mi zabrakło i do dziś nie wiem co zrobić. Mam kartę na PCI próbowałem wiele kombinacji komend w nvflashu i....nic. Potrzebuję kogoś kto zna sie na programie nvflash (dobrze się zna) i napisze mi ten magiczny ciąg komend które trzeba wpisać :D .Prosze niech ktoś mi pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...