snp Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Szukam programu, który oznaczy dowolnie zdefiniowany fragment dysku (potrzebuję pare sektorów) jak "bad sectors". NIe, nie oszukuje na gwarancji. Mam uszkodzenie, którego chwilowo nie mogę sie pozbyć, a zawiesza mi dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 nie bardzo rozumiem, chcesz utworzyć bad sektory ponieważ masz uszkodzenia na dysku (bad sektory) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snp Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mam uszkodzenie i to raczej fizyczne. Chce dodać ten obszar do listy bad sectorów, żeby dysk "omijał" to miejsce. Żaden program (od SeaTools po HDD Regeneratora) nie daje rady przeskoczyć tego obszaru - dysk wisi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mam uszkodzenie i to raczej fizyczne. Chce dodać ten obszar do listy bad sectorów, żeby dysk "omijał" to miejsce. Żaden program (od SeaTools po HDD Regeneratora) nie daje rady przeskoczyć tego obszaru - dysk wisi.dysk "wisi" bo próbuje te sektory odczytać jak mu się to nie uda to zaznaczy je jako uszkodzone i pójdzie dalej jak sektorów jest dużo to może to trochę trwać utwórz partycje na tym obszarze i ją ukryj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snp Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jakiś pomysł jak utworzyć tam partycję bez przesuwania danych? Akurat jest to pośrodku dysku na mało ważnym pliku (save z Halo :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jakiś pomysł jak utworzyć tam partycję bez przesuwania danych? Akurat jest to pośrodku dysku na mało ważnym pliku (save z Halo :P).możesz zmniejszyć aktualną partycje, przy pomocy programu: Partition Magic, następnie utworzyć partycje w miejscu uszkodzenia, i na samym końcu trzecią partycje na pozostałym obszarze, ale bez usuwania danych się raczej nie obejdzie najlepiej jak uruchomisz scandiska: chkdsk /R i poczekasz aż skończy i oznaczy uszkodzone sektory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...