radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 mam problem natury technicznej :D ponieważ nie chce za juha wstać na niej winxp z czterami urzędzeniami podpiętymi na IDE. Wcześniej miałem ECS k7s5al i wszystko było ok. Przyszedł czas na modernizacje kompa więc wybrałem cosik do OC. Podłączyłem wszystko i gra tyle tylko że podczas gdy chce postawic windexp na nowo to instalka zatrzymuje sie przed kopiowaniem tych tam potrzebnych plików i rybka. Kiedy odłącze cd-rumuna na ide secondary slave to wszystko jest oki. Zainstalowałem więc tak winde i wszystko grało i szumiało. Nadszedł czas jednak na podłączenie tego rumuna z powrotem. I tu zaczęly się schody bo winda podczas swego ładowania mogłaby to robić wiecznie - nic sie dalej nie dzieje. Po odłączeniu cd-romu wszystko wraca do normy. Kombinowałem z różnymi taśmami i nic. Rozbebeszyłem całą obudowę żeby mieć lepsze dojście do wszystkiego i nic. Ale zauważyłem jedną rzecz. Kiedy podłączę cosik na tym IDE (sec slave) nawet gdy sa tylko dwa urządzenia na stanie to dzieje sie to samo. pomocy co dalej robić. W biosie grzebałem. :cry: :cry: :cry: help me please Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Kontroler masz zrypany :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 nowa płyta i "zje*any" ???????????? :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Takie zycie :( trzeba reklamowac w sklepie (moze od reki nowa dadza) :roll: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 o co jakbym wgrał nowego biosa. Byłem na asusie i se zassałem nową wersję. Kurde czy nie strace gwarancji przez to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 o co jakbym wgrał nowego biosa. Byłem na asusie i se zassałem nową wersję. Kurde czy nie strace gwarancji przez to??niestracisz gwarancji przez wgranie nowego biosa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 wielkie THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 już wgrałem no i nic to nie dało. Wgram z powrotem stary bios i do reklamacji. najgorsze jest to że kupuje sprzęt w hurtowni Pro... i tam musze czekać 7 dni. niewytrzymam tyle bez kompa. dzięki za podpowiedzi. THX :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5BIOS prawde Ci powie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 o co jakbym wgrał nowego biosa. Byłem na asusie i se zassałem nową wersję. Kurde czy nie strace gwarancji przez to??:D gwarancje sie traci przez jakies ingerowanie mechaniczne w mobo :D a pozatym tez mialem a7v8x :) wez zainstaluj asus update i zrob sejva z biosa :) a potem wgraj nowego :) wrazie czego jak dalej nie bedzie dzialal to ponownie wczytasz starego biosa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5BIOS prawde Ci powie :)nie w tym przypadku najbardzie prawdopodobne to te z sandry sa takie same jak w MBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5 Moze to temperatura mostka a nie proca. AsusProbe raczej spoko dziala a Sandra juz nie raz piep*yla glupoty. A w ogole to jak masz to wszystko popiete? - dyski na IDE0 a CDR z CD na IDE1 jak nie to tak sprobuj. U kumpla spawara UDMA2 i CD Pio4 chodza zgodnie na jednym kanale a tez ma LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 mam podpięte tak: spawara z dyskiem szajsunga 40gb lg z dyskiem seageta 13gb ale próbowałem wszystkich rozwiązań i dalej było to samo :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 jest to mozliwe że przy tym samym chłodzeniu powietrzem temperatura xp2000+ jest niższa niż mojego athlona1000 mhz :?: :?: normalnie 1000 miał 37 a według asus probe mam teraz 33 na xp2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5 Moze to temperatura mostka a nie proca. AsusProbe raczej spoko dziala a Sandra juz nie raz piep*yla glupoty. A w ogole to jak masz to wszystko popiete? - dyski na IDE0 a CDR z CD na IDE1 jak nie to tak sprobuj. U kumpla spawara UDMA2 i CD Pio4 chodza zgodnie na jednym kanale a tez ma LG. no wielkie wielkie dzieki podpiolem tak jak powiedziałeś dyski na jednym IDE a cd-diki na drugim i wszystko gra. danke szyjn :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 no wielkie wielkie dzieki podpiolem tak jak powiedziałeś dyski na jednym IDE a cd-diki na drugim i wszystko gra. danke szyjnI tak trzymac. Co do temperatury to jak stoi na trzydziestu paru stopniach i po graniu i podkrecaniu jest ta sama to Asus PCProbe wskazuje temerature mostka polnocnego a nie proca a odczytuje ja sobie ladnie z BIOSU ale dlaczego tak sie dzieje to trzeba chyba panow od ASUSA zapytac ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...