Skocz do zawartości
radior

problem z asus a7v8x

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem natury technicznej :D ponieważ nie chce za juha wstać na niej winxp z czterami urzędzeniami podpiętymi na IDE. Wcześniej miałem ECS k7s5al i wszystko było ok. Przyszedł czas na modernizacje kompa więc wybrałem cosik do OC. Podłączyłem wszystko i gra tyle tylko że podczas gdy chce postawic windexp na nowo to instalka zatrzymuje sie przed kopiowaniem tych tam potrzebnych plików i rybka. Kiedy odłącze cd-rumuna na ide secondary slave to wszystko jest oki. Zainstalowałem więc tak winde i wszystko grało i szumiało. Nadszedł czas jednak na podłączenie tego rumuna z powrotem. I tu zaczęly się schody bo winda podczas swego ładowania mogłaby to robić wiecznie - nic sie dalej nie dzieje. Po odłączeniu cd-romu wszystko wraca do normy. Kombinowałem z różnymi taśmami i nic. Rozbebeszyłem całą obudowę żeby mieć lepsze dojście do wszystkiego i nic.

Ale zauważyłem jedną rzecz. Kiedy podłączę cosik na tym IDE (sec slave) nawet gdy sa tylko dwa urządzenia na stanie to dzieje sie to samo.

pomocy co dalej robić. W biosie grzebałem. :cry: :cry: :cry:

help me please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wgrałem no i nic to nie dało. Wgram z powrotem stary bios i do reklamacji. najgorsze jest to że kupuje sprzęt w hurtowni Pro... i tam musze czekać 7 dni. niewytrzymam tyle bez kompa. dzięki za podpowiedzi. THX :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co jakbym wgrał nowego biosa. Byłem na asusie i se zassałem nową wersję. Kurde czy nie strace gwarancji przez to??

:D

gwarancje sie traci przez jakies ingerowanie mechaniczne w mobo :D a pozatym tez mialem a7v8x :) wez zainstaluj asus update i zrob sejva z biosa :) a potem wgraj nowego :) wrazie czego jak dalej nie bedzie dzialal to ponownie wczytasz starego biosa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5

BIOS prawde Ci powie :)
nie w tym przypadku najbardzie prawdopodobne to te z sandry sa takie same jak w MBM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w co wierzyć??? sosoft sandra pokazuje że procek ma 50 stopni a asusprob 34 i sie nie rusza nawet po grach. W biose zaś temp. wisi na 32,5

Moze to temperatura mostka a nie proca. AsusProbe raczej spoko dziala a Sandra juz nie raz piep*yla glupoty. A w ogole to jak masz to wszystko popiete? - dyski na IDE0 a CDR z CD na IDE1 jak nie to tak sprobuj. U kumpla spawara UDMA2 i CD Pio4 chodza zgodnie na jednym kanale a tez ma LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to temperatura mostka a nie proca. AsusProbe raczej spoko dziala a Sandra juz nie raz piep*yla glupoty. A w ogole to jak masz to wszystko popiete? - dyski na IDE0 a CDR z CD na IDE1 jak nie to tak sprobuj. U kumpla spawara UDMA2 i CD Pio4 chodza zgodnie na jednym kanale a tez ma LG.

no wielkie wielkie dzieki podpiolem tak jak powiedziałeś dyski na jednym IDE a cd-diki na drugim i wszystko gra. danke szyjn :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wielkie wielkie dzieki podpiolem tak jak powiedziałeś dyski na jednym IDE a cd-diki na drugim i wszystko gra. danke szyjn

I tak trzymac. Co do temperatury to jak stoi na trzydziestu paru stopniach i po graniu i podkrecaniu jest ta sama to Asus PCProbe wskazuje temerature mostka polnocnego a nie proca a odczytuje ja sobie ladnie z BIOSU ale dlaczego tak sie dzieje to trzeba chyba panow od ASUSA zapytac ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...